Zálohování a Disaster Recovery pro školy Aleš Hok +420 776 008 731

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Senior IT operations manager
SAN architektura, iSCSI a pokročilé techniky zálohování
Virtualizace DATA-INTER Opava Vladimír Holub
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Servery HP ProLiant Prodejní akce a aktivity FQ
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Přeřazování operačních systémů v rámci Windows Server 2008 R2.
Souborové systémy.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
StorSimple Řešení hybridního úložiště Matouš Rokos Infrastructure Consultant Mainstram Technologies.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B3 Správa zařízení AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníProsinec 2012 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Diskový oddíl Souborový systém RAID 9/2012.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Enterprise řešení datových center s technologiemi společnosti Microsoft Jan Vávra Management & Security Solution Sales Professional.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
Pravidelné zálohování dat
Nepodceňujte ochranu firemních dat Martin Ondráček & Adriana Gregr Product Director & Sales Director.
Redudantní datová úložiště a zabezpečení dat
1 Přehled novinek v serveru Exchange 2007 Marian Henč Technology Specialist – AD & Messaging
SOM Konference Microsoft Days –
Operační systémy.
SOFT-TRONIK, a.s. VMware vSphere & VMware View Petr Procházka
ZÁLOHOVÁNÍ A KLONOVÁNÍ
Robert Mohos,3IT. Disaster Recovery Výskyt mimořádných událostí (katastrof, havárií) - Přírodní katastrofy (povodně, požáry, vichřice,...) - Zásah člověka.
René Klčo Partner Technology Specialist Microsoft ČR.
Serverové systémy Windows
IBM Notes a Domino výhody platformy Petr Kunc, IBM ©2013 IBM Corporation.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Zálohování.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Prezentace pro Kraj Vysočina Jan Gregor
GAPP System, spol. s r. o. Typizované konfigurace, příklady nasazení a další možnosti řešení Workshop 16. září 2010 Workshopy "Komplexní virtualizace IT.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák
Petr Krčmář Vzdálený přístup k firemní síti (bezpečně)
Zálohování, migrace a deduplikace!
Marian Henč, Jan Dryml Systems Engineers Microsoft Windows Server 2003 R2 – co je nového?
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Z ÁLOHOVÁNÍ. Jediná data, která není potřeba zálohovat jsou ta, o která už jste přišli. Více než 87% počítačů v České republice není dostatečně zálohováno.
Virtualizace Monika Broukalová Pavel Kolář. Co je to virtualizace? Jako virtualizace se v prostředí PC označují postupy a techniky, které umožňují k dostupným.
Petr Šetka solutions architect Mainstream Technologies, s.r.o.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Virtualizace PC.
Advanced Technologies 05 Migrace a instalace klientských stanic Pavel Cach, Praha
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
Virtualizace Zpracoval Martin Dvořák, ITV 22.Října 2009.
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Organizační informace Instalace.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_ZALOHOVANI_A_KLONOVANI.
Acronis Produkty podzim Acronis - profil společnosti.
VZDÁLENÉ NASAZENÍ APLIKAČNÍHO SOFTWARU NA DESKTOPOVÉ OPERAČNÍ SYSTÉMY AUTOR: DOMINIK KOUSAL VEDOUCÍ PRÁCE: ING. TOMÁŠ KOUBEK.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Bezpečnost dat.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
TÉMA: Počítačové systémy
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
IKT UČEBNA 21.STOLETÍ - SINO ZEROclient
Transkript prezentace:

Zálohování a Disaster Recovery pro školy Aleš Hok

Zaměření StorageCraft Zálohování a Disaster Recovery pro  Fyzické servery  Virtuální prostředí  Stanice Kompletní zálohy OS, včetně aplikací, nastavení a dat s možností obnovy na stejný nebo jiný Hardware

Využití StorageCraft ve školách  Zálohování důležitých počítačů v kanceláři školy  Zálohování školního serveru  Imaging a deployment počítačů v učebnách  Replikace záloh do jiné lokality

Finance ? Máme 3 licenční modely 1.Pronájem licencí pro zálohování (na měsíční bázi) 2.Klasický nákup licencí pro zálohování (na trvalo) 3.Servisní licence pro zálohování (na zvolené období)

1. Pronájem licencí pro zálohování Začít je snadné  Nekupujete licence - žádné počáteční investice  Licence si pronajímáte - platíte měsíčně Neriskujete  Žádné závazky - pronájem můžete kdykoli ukončit Platíte jen za to, co opravdu využíváte  Můžete změnit licence, které využíváte ( přechod na virtualizaci? )

2. Klasický nákup licencí pro zálohování Kdy se vyplatí  Pokud chcete licence vlastnit natrvalo  Pokud víte, že u daného řešení zůstanete  Máte plnou důvěru k danému řešení (i do budoucna) Nevýhody obecně  Při přechodu na jinou technologii se nemusí licence uplatnit

3. Servisní licence pro zálohování Hodí se pro  Zálohy před servisními zásahy  Deployment obrazů disků v učebnách  Migrace na jiný hardware  Migrace P2V, V2P, V2V Používání  Bez instalace (bootovatelné médium a portable aplikace)  Pro neomezený počet strojů na zvolené období (14 dní až 1 rok)

 Desktop  SBS Server  Server  Virtual Server / Desktop  Granular Recovery for Exchange

 Zálohování a obnova  Obnova celých strojů, potřebných souborů a adresářů  Obnova na jakýkoli hardware  Migrace P2P, P2V, V2P, V2V  Šifrování a komprese záloh  Centralizovaná vzdálená správa  Verifikace, konsolidace a replikace záloh  Monitoring a upozorňování Technologie

 VirtualBoot technologie  Image ready  Self healing  Zaváděcí médium  Headstart restore  Replikace záloh do vzdáleného úložiště Speciality StorageCraft

VirtualBoot technologie  Možnost spustit jakoukoliv zálohu jako virtuální stroj a mít přístup ke svým datům během několika málo sekund / minut.  Využití pro testování  Obnovu databází  Kontrola konzistence záloh

ImageReady  Automatické připojení záloh jako NTFS share  Možnost automaticky spouštět skripty  Automatická kontrola atp.

Self healing  Přírůstkové zálohy  Odstranění závislosti záloh  Automatické navázání rozdílovou zálohou

Zaváděcí médium  Zaváděcí médium na bázi Windows PE  Obnova na holé železo (Bare-metal)  Hardware Independent Restore (HIR)  Možnost opravy MBR stopy  Dynamické načítání ovladačů a USB zařízení

Headstart restore  Obnova i TB dat během pár minut  Automatická integrace přírůstků do virtuálního prostředí  Systém je naprosto nezávislý  VM mohou být vytvořeny a připravené na spuštění v prostředí Hyper-V a ESX

Replikace záloh do vzdáleného úložiště  IntelligentFTP  ShadowStream Vícesvazkové spojení Navázání spojení při přerušení Vhodné pro vytížené linky Vhodné pro pobočky a křížové zálohování Zálohy jsou šifrované

Nejčastější chyby - obecně Nefunguje zaváděcí médium  Testování zaváděcího média / dynamické načítání ovladačů Poškozená nebo nefunkční záloha  Verifikace záloh (automaticky)  Kontrola spustitelnosti záloh (automaticky / ručně) Pomalá obnova  Předpřipravený virtuální stroj (maximální ztráta 15 minut práce)

Dotazy? Aleš Hok