Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
Advertisements

*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Tato prezentace byla vytvořena
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Předmět: Název materiálu: Výuková.
EVROPSKÁ UNIE Je regionální uskupení sdružující evropské státy, jehož cílem je vytvoření hospodářské, politické a měnové unie členských zemí.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Evropská unie.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
PRÁZDNINOVÝ TEST NEJEN NA CESTY PO EVROPĚ Na prázdniny pro vás redakce Evropských zpráv připravila vědomostní test. Každý týden budeme uveřejňovat 10 otázek,
Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO) Vzniklo v roce 1951 jako první ze tří evropských společenství. Jeho cílem byla podpora rozvoje dvou tehdy klíčových.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín EVROPSKÁ UNIE 1 1.
POLITICKÝ A EKONOMICKÝ VÝVOJ EVROPY
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
Historie, instituce, smlouvy
Základní informace o státě a o počasí v hlavním městě
Evropská unie.
Eurocentrum - praktické zkušenosti a potenciál spolupráce
EU.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Základy společenských.
Evropská unie Za předpokladu použití mapy Evropy a psacích potřeb.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Světová ekonomika OPF 1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 9. Světová ekonomika OPF 2 1) Charakteristika 2) Vývoj EU 3) Maastrichtská kriteria 4) Orgány EU 5) Rozpočet.
Projekt žáků ZŠ Nový Hrádek
VY_32_INOVACE_08/3/7 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Historie EU Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
Vývoj Evropské integrace
DUM 6 VY_32_INOVACE_ a)Velká Británie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo b)Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo.
EVROPSKá UNIE.
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
Mezivládní organizace – jediná úroveň
Členské státy a jejich hlavní města
Monika Matysová.  Belgie  Nizozemsko  Lucembursko  Itálie  Francie  Německo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Monika Matysová.  Belgie  Nizozemsko  Lucembursko  Itálie  Francie  Německo.
Intergovernmental Organization one level State D State C State E State F State A State G State B Intergovernmental Organization.
Historický vývoj EU Petra Henychová.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
EVROPSKÁ UNIE.
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE přednáška Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 10,30 – 12,00.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. PRÁVO EVROPSKÉ UNIE Vývoj a organizační struktura Masarykova univerzita Brno 2016.
EU - Hlasování kvalifikovanou většinou Berger Erik
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
Pakt stability a růstu EVSE Šárka Horáková.
Dějiny EU Mgr. Vladimír Velešík.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
EVROPSKÁ UNIE. EVROPSKÁ UNIE VLAJKA – 12 zlatých hvězd – původní počet členů - nyní symbol jednoty a harmonie.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Vznik Evropské unie Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce Pětidenní vzdělávací program pořádaný občanským sdružením Eurion Projekt OP RLZ CZ / /0160 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Místo, měsíc 2006

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 2 Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce Den 3, Shrnutí Riskuj 2006 Jméno Příjmení

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 3 Riskuj HISTORIE ES/EU INSTITUCE ES/EU ROZŠÍŘENÍ ES/EU ČLENSKÉ STÁTY ES/EU Joker

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 4 Otázka HISTORIE za 100 bodů: Ke kterému datu vstoupila Česká republika do Evropské unie? (uveďte přesné datum)

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 5 Odpověď na otázku HISTORIE za 100 bodů:

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 6 Otázka HISTORIE za 500 bodů: Ve kterém roce byl započat evropský integrační proces?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 7 Odpověď na otázku HISTORIE za 500 bodů: 1951 – podpis Pařížské smlouvy o založení Evropského společenství uhlí a oceli resp – Pařížská smlouva vstupuje v platnost

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 8 Otázka HISTORIE za 1000 bodů: Kterou smlouvou a kdy byla založena Evropská unie?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 9 Odpověď na otázku HISTORIE za 1000 bodů: Maastrichtská smlouva (Smlouva o založení EU) – 1992 (podpis Smlouvy) – 1993 (platnost Smlouvy)

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 10 Joker-otázka z HISTORIE za volitelný počet bodů: Ve kterém roce byly sloučeny instituce tří Evropských společenství v jeden institucionální systém?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 11 Odpověď na Joker-otázku z HISTORIE za volitelný počet bodů: 1965 podpis resp platnost Slučovací smlouvy

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 12 Otázka INSTITUCE za 100 bodů: Vyjmenujte alespoň 4 instituce Evropské unie?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 13 Odpověď na otázku INSTITUCE za 100 bodů: Evropská rada Rada EU Evropská komise Evropský parlament Evropský soudní dvůr Účetní dvůr Hospodářský a sociální výbor Výbor regionů Evropská centrální banka Evropská investiční banka Ombudsman, atd.

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 14 Otázka INSTITUCE za 500 bodů: Do které instituce EU volí zástupce přímo občané členských států?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 15 Odpověď na otázku INSTITUCE za 500 bodů: do Evropského parlamentu

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 16 Otázka INSTITUCE za 1000 bodů: Která/které instituce Evropské unie musí schválit vstup nové země do EU?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 17 Odpověď na otázku INSTITUCE za 1000 bodů: Evropská rada Evropský parlament

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 18 Joker-otázka – INSTITUCE: Z kolika komisařů se skládá současná Evropská komise?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 19 Odpověď na Joker-otázku – INSTITUCE za volitelný počet bodů: 25 komisařů

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 20 Otázka ROZŠÍŘENÍ za 100 bodů: Které 3 státy přistoupily k ES v rámci tzv. 1. (západní) vlny rozšíření v roce 1973?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 21 Odpověď na otázku ROZŠÍŘENÍ za 100 bodů: Spojené království Velké Británie a Severního Irska Irsko Dánsko

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 22 Otázka ROZŠÍŘENÍ za 500 bodů: Kdy došlo k tzv. jižnímu rozšíření a o které státy se tehdy Evropské společenství rozrostlo?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 23 Odpověď na otázku ROZŠÍŘENÍ za 500 bodů: 1981 a Řecko +Španělsko +Portugalsko

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 24 Otázka ROZŠÍŘENÍ za 1000 bodů: Jak se nazývají kritéria, která musí být splněna, aby se kandidátská země mohla stát členským státem Evropské unie? Stručně je charakterizujte.

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 25 Odpověď na otázku ROZŠÍŘENÍ za 1000 bodů: Kodaňská kritéria: 1) politické (právní stát, demokracie, lidská práva, ochrana práv menšin) 2) ekonomické (fungující tržní hospodářství schopné odolávat konkurenčním tlakům) 3) přijetí a uplatňování evropské legislativy

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 26 Joker-otázka – ROZŠÍŘENÍ: Kdy se členským státem Evropské unie stalo Švýcarsko?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 27 Odpověď na Joker-otázku – ROZŠÍŘENÍ za volitelný počet bodů: nikdy – Švýcarsko není členským státem EU

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 28 Otázka ČLENSKÉ STÁTY za 100 bodů: Kolik a které státy byly u zrodu Evropských společenství?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 29 Odpověď na otázku ČLENSKÉ STÁTY za 100 bodů: 6 zakládajících států  Francie, Itálie, Německo, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 30 Otázka ČLENSKÉ STÁTY za 500 bodů: Které 3 státy přistoupily k EU v rámci tzv. severního rozšíření a kdy k němu došlo?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 31 Odpověď na otázku ČLENSKÉ STÁTY za 500 bodů: Finsko +Švédsko + Rakousko

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 32 Otázka ČLENSKÉ STÁTY za 1000 bodů: Vyjmenujte všech 10 členských států EU, které byly do Unie přijaty v rámci posledního východního rozšíření v roce 2004.

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 33 Odpověď na otázku ČLENSKÉ STÁTY za 1000 bodů: 1) Česká republika 2) Slovensko 3) Polsko 4) Maďarsko 5) Slovinsko 6) Estonsko 7) Lotyšsko 8) Litva 9) Kypr 10) Malta

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 34 Joker-otázka ČLENSKÉ STÁTY: Z kolika na kolik se změnil počet úředních jazyků v rámci EU po tzv. východním rozšíření v roce 2004?

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj 35 Odpověď na Joker-otázku ČLENSKÉ STÁTY za volitelný počet bodů: z původně 11 pro EU-15 na současných 20 pro EU-25 + čeština, slovenština, polština, maďarština, slovinština, estonština, lotyština, litevština, maltština