Anglie Vojta Krejčí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tower Bridge.
Advertisements

Evropská nej….
ŠVÉDSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
Spojené království Anglie a severního Irska
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
ZÁPADNÍ EVROPA.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Velká Británie.
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Západní Evropa - úvod pobřeží Atlantského oceánu pobřeží Atlantského oceánu Velká Británie, Irsko, Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko Velká Británie,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Test – Západní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
nachází se v západní Evropě Hlavní město: Londýn konstituční monarchie Počet obyvatel: 60,609,153 Rozloha: km2 (241,590 země, 3,230 voda) Úřední.
Velká Británie (Great Britain).
Wales a hlavní město Cardiff.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
RUSKO Jan Vaněk.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
David Beckham -je anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci. 2-krát skončil.
EVROPSKÁ UNIE.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Hlavní města Austrálie
Velká Británie.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Vytvořil Matěj Turek 8. B 10. ZŠ Plzeň
Nejmocnější státy Evropy
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Afrika Základní údaje: -Největší země: Súdán -Nejmenší země: Seyschely -Rozloha: km ² -Nejvyšší bod: Kilimandžáro (5895m) -Nejdelší řeka: Nil (6671km)
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_147_Velká Británie a Irsko Šablona Identifikátor školy:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Velká Británie.
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Spojené království Lukáš Vicherek.
Tower Bridge.
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Tower Bridge.
Gary.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Anglie Vojta Krejčí

Anglie Hlavní město: Londýn Rozloha: 130 395 km² Nejvyšší bod: Scafell Pike 912 m n. m Počet obyvatel: 53 012 456 Jazyk: Angličtina, Korština Královna: Alžběta II. Měna: libra

Království se skládá ze čtyř zemí: Anglie, Wales, Skotsko, Severní Irsko. Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a zároveň jediná z jeho čtyř zemí, která nemá žádnou autonomii ani samosprávu. Zahrnuje jižní dvě třetiny ostrova Velká Británie. Na severu hraničí se Skotskem, na západě pak s Walesem, jinak ji obklopuje moře.

Big Ben, Tower Bridge, Stonehenge

David Beckham Celým jménem David Robert Joseph Beckham se narodil 2.května 1975. Je to anglický reprezentant, který nyní obléká dres LA Galaxy. Beckham není slavný nejen jako fotbalista, ale také jako mediální hvězda. Natočil spoustu reklam pro společnosti jako jsou například Pepsi, Adidas a IBM. V lednu 2005 se stal ochotným velvyslancem UNICEF a podporoval Londýn v pořádání olympijských her v roce 2012. Beckhamova profesionální kariéra začala v Manchesteru United, když mu bylo pouhých 17 let. Za dobu svého působení v Manchesteru dokázal získat tři anglické tituly, vyhrát FA Cup a v roce 1999 pomohl Manchesteru k zisku titulu v Lize mistrů. V roce 2003 přestoupil do Realu Madrid. Na MS 2006 v Německu vypadla Anglie ve čtvrtfinále s Portugalskem a Beckham se následně vzdal kapitánské pásky u národního mužstva.

David Beckham

Vodstvo Nejdelší anglickou řekou je Severn, Temže je druhá a Trent třetí. Jsou to zároveň tři nejdelší řeky ve Spojeném království.

Tower Bridge Stavba mostu započala roku 1886 a trvala 8 let. Na práci se podílelo 5 hlavních dodavatelů a 432 dělníků. Na podporu stability mostu byly na říční dno položeny dva masivní pilíře; každý obsahoval více než 70 000 tun betonu. Kostra věží a mostu samotného byla vybudována z více než 11 000 tun oceli a jako obložení mostu na ochranu ocelové kostry i pro vylepšení vzhledu byla použita cornwallská žula a portlandský vápenec.

Tower Bridge

Děkuji za pozornost