Libye.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Advertisements

SLOVINSKO.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Nejvznešenější republika San Marino
Musilová Tereza VIII.A /2009
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
Řecko Hlavní město: Atény Rozloha: km² (z toho 0,86% vodní plochy) Nejvyšší bod: Olymp (2 917.
Madagaskar.
Somálsko.
Francie.
Malta By Zbyněk Zbránek. Vlajka Informace Hlavní město:VallettaHlavní město:VallettaHlavní městoVallettaHlavní městoValletta Rozloha:316 km² (218. na.
Estonsko.
RAKOUSKO.
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
BULHARSKO Míša a Naty.
SRBSKO.
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
Země tulipánů, větrných mlýnů a sýrů…
Afrika – oblastní členění 1 Severní Afrika
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Island.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Turecko Oficiální název: Turecká republika Vznik:
Albánská republika Republika e Shqipërise
RUSKO Jan Vaněk.
SLOVINSKO.
Hlavní město:Paříž Rozloha: km² (47. na světě) z toho 0,26 % vodní plochy Časové pásmo:+1 obyvatelstvo Počet obyvatel: (20. na světě,
LITVA.
Geografické údaje Řecka
ÚVOD DO MEDITERÁNNÍCH STUDIÍ
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Velká Británie.
Írák.
Bělorusko.
Malta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Státy Severní Afriky „Arabové v Africe“ Obr.1. Státy Severní Afriky „Arabové v Africe“ Obr.1.
LIBYE Vypracoval: Petr Svojanovský.
Severní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Nejmocnější státy Evropy
Vytvořil: Jiří Burda Státní symbolyAD VlajkaZnak.

Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Finsko.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Brazílie Jana witkovská, IČO:
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
ARABSKÝ POLOOSTROV Jiří Korec SEXTA 2008/2009. O Arabském poloostrově…  Křižovatka mezi Evropou a Asií  Rozloha: km²  Na JZ ohraničen Rudým.
Základní údaje Hlavní město:Riga Rozloha: km² (122.na světě)  z toho 1,5 % vodní plochy Nejvyšší bod:Gaizinkalns (312 m.n. m.) Časové pásmo:+2.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
Libanon
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Spojené království Lukáš Vicherek.
VY_32_INOVACE_Vac_II_09 Severní Afrika
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
VY_32_INOVACE_ZE6-17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Česká republika
Kuvajt
Transkript prezentace:

Libye

Libye je arabský stát v severní Africe u Středozemního moře

Geografie Hlavní město: Tripolis (طرابلس الغرب, Ţarābulus al-Gharb) Rozloha: 1 759 540 km² (16. na světě) z toho 0 % vodní plochy Nejvyšší bod: Bikku Bitti (2267 m n. m.) Časové pásmo: +2

Obyvatelstvo Počet obyvatel: 6 310 434 (105. na světě, odhad 2009) Hustota zalidnění: 3,1 ob. / km² (219. na světě) HDI: ▲ 0,840 (vysoký) (52. na světě, 2007) Jazyk: arabština Náboženství: islám

Státní útvar Státní zřízení: džamáhíríje Vznik: 24.12.1951 (Nezávislost - na Itálii) "Vůdce revoluce" Muammar Kaddáfí Předseda vlády: al-Baghdádí Ali al- Mahmúdí Měna:libyjský dinár (YER)

Mezinárodní identifikace MPZ : LAR Telefonní předvolba : 218 Národní TLD : .ly