NázevZálohování, komprimace a vypalování dat Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název Generativní orgány rostlin – Plody Předmět, ročník
Advertisements

Název Mollové stupnice s béčky Předmět, ročník Hudební výchova, sexta
Název Fotosyntéza Předmět, ročník Biologie, 1. ročník Tematická oblast
Název Durové stupnice s béčky Předmět, ročník
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 4_10_ HODINA 10. TÝDEN
Název Informace a média Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast
Název Rozklad mnohočlenů na součin – vytýkání Předmět, ročník
vegetativní a sexuální rozmnožování, genotyp, odkopky, oddělky
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
NázevSoftware – soubory a složky Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
Název Intervaly Předmět, ročník Hudební výchova, 1. ročník
Název Doprava – rozdělení a charakteristiky Předmět, ročník
NázevOperační systém Windows Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
Název Řešení soustavy rovnic dosazovací metodou Předmět, ročník
Goniometrie a trigonometrie Anotace Klíčová slova
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
NázevZlomky – úvod Předmět, ročník Matematika, sekunda (2. ročník osmiletého studia) Tematická oblast Matematika a její aplikace Anotace Cílem prezentace.
Název Rovnice s neznámou ve jmenovateli Předmět, ročník
Název Geologie Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast
Název Atmosféra Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast
NázevNásobení mnohočlenů Předmět, ročník Matematika, tercie (3. ročník osmiletého studia) Tematická oblast Matematika a její aplikace Anotace Výkladová.
NázevSložení počítače Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
NázevMinerály 1 Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast Fyzickogeografická sféra Anotace Minerály – zákl. informace, rozdělení minerálů, vlastnosti.
NázevMinerály 3 Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast Fyzickogeografická sféra Anotace Minerály – vlastnosti minerálů – lesk, hustota. Prezentace.
NázevDřeviny III Předmět, ročník Biologie, 1. ročník Tematická oblast Botanika Anotace Prověrka znalostí z botanických vycházek, lze použít i jako materiál.
Název Digitální reprezentace dat Předmět, ročník ICT, sekunda
Název Durové stupnice s křížky Předmět, ročník
Název Mollové stupnice s křížky Předmět, ročník Hudební výchova, sexta
Název Exogenní pochody – působení větru Předmět, ročník
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zálohování dat MS Windows - Aktovka.
Název Exogenní pochody – působení ledu Předmět, ročník
Název Krytosemenné rostliny – zrání vajíčka Předmět, ročník
Název Slovní úlohy řešené soustavou rovnic 1 Předmět, ročník
Název Edgar Allan Poe Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Goniometrie a trigonometrie Anotace Klíčová slova
NázevSoustava 2 rovnic o 2 neznámých Předmět, ročník Matematika, kvarta (4. ročník osmiletého studia) Tematická oblast Matematika a její aplikace Anotace.
Název Pohyby rostlin Předmět, ročník Biologie, 1. ročník
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Základy informatiky. 4 DATA DATA – vytvoření – ochrana – uchování 3.
Název Balada o Tristanovi a Isoldě Předmět, ročník
Název Klaviatura a enharmonické tóny Předmět, ročník
Název TKÁNĚ Předmět, ročník Biologie, 3. ročník Tematická oblast
Název Minerály 2 Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
NázevDigitální zařízení – druhy počítačů Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Komprimace souborů a složek (*.ZIP, *.RAR) Pro uchazeče o ECDL Autor: Libor Matoušek.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
NázevDigitální zařízení – ostatní – pracovní list Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií Anotace Pracovní list pro.
Název Zlomky – porovnávání Předmět, ročník
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Z ÁLOHOVÁNÍ. Jediná data, která není potřeba zálohovat jsou ta, o která už jste přišli. Více než 87% počítačů v České republice není dostatečně zálohováno.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.19 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Komprimace Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník:
Datové formáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Základy informatiky.
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
- CO TO JE A ROZDÍLY MEZI NIMI Zálohování, archivace a komprimace dat.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Informatika pro ekonomy přednáška 6
Software počítače 2 - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

NázevZálohování, komprimace a vypalování dat Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaKomprimace, dekomprimace, zálohování dat, zip, vypalování AutorMgr. Zdeňka Hanáková DatumKvěten 2013 ŠkolaGymnázium Jana Opletala, Litovel, Opletalova 189 Projekt EU peníze středním školám, reg. č.: CZ.1.07/1.5.00/

ZÁLOHOVÁNÍ, KOMPRIMACE A VYPALOVÁNÍ DAT Mgr. Zdeňka Hanáková 2013

Co je to zálohování?  Nahrání důležitých dat někam do zálohy tak, abychom o ně nepřišli  Pravidelně, pečlivě  Ručně nebo automaticky pomocí různých programů

Proč zálohovat?  Možnosti ztráty: 1. Porucha PC či jiného HW 2. Smazání omylem 3. Krádež PC 4. Povodeň, požár

Kam zálohovat  CD, DVD – menší životnost, neskladovat na slunci  Flash disk, externí disk – také se může pokazit  Do „cizího“ počítače  Online – většinou placené, asi nejbezpečnější  Záleží na velikosti a citlivosti dat

Komprimace  Stlačení, zabalení, zmenšení velikosti souboru (fotky ne)  Z několika souborů se vytvoří 1 tzv. archiv (komprimovaná složka)  Druhy: ZIP, RAR  Výhodné pro posílání souborů přes , na webová úložiště, do záloh Fotka1.jpg Fotka2.jpg. Fotka100.jpg Program pro komprimaci Fotky_lyžák_2 012.zip

Dekomprimace  Opačný proces – rozbalení zabalené složky nebo souboru  Získáme původní soubory  Obr. postup komprimace Vyzkoušejte!

Webová úložiště  Uschovna.cz  Leteckaposta.cz Vyzkoušejte!

Nero  Program pro vypalování CD, DVD, mazání, vytváření obalů Jaký je rozdíl mezi CD-R, CD-RW? Vyzkoušejte vypalování, mazání i tvorbu obalu na CD