Povodňový informační systém Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
Geoportál Implementace INSPIRE v ČR Enviro-i-forum, Zvolen, Jitka Faugnerová Jiří Kvapil 1.
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
VÝVOJ NÁSTROJŮ PRO HODNOCENÍ MNOŽSTVÍ A JAKOSTI VOD
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
POVODŇOVÉ PLÁNY Ing. Jiří Baloun
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Obor informační technologie
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Metainformační systém - Metaportál MŽP ČR
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Plzeňského a Karlovarského kraje
Operační program Životní prostředí
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Digitální mapa Prahy.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
CIS Cizinecký informační systém
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
vedoucí oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Realizační tým ICZ duben 2005
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
INSPIRE Stav a výhled.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
OBÁLKY KNIH.cz Jiří Nechvátal Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Evidence aplikací a jejich dokumentace
Nástroje podpory uživatelů
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Transkript prezentace:

Povodňový informační systém Ing Povodňový informační systém Ing. Helena Skálová Oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP helena.skalova@mzp.cz +420 267 122 853 +420 602 334 744 Setkání OOV MŽP s VPÚ ve dnech 30.11. – 2.12.2011

Základní informace k POVIS vznikl na základě usnesení vlády č. 604 ze dne 24. května 2006 (po jarních povodních), cílem systému POVIS je zabezpečit v průběhu povodně i mimo ní základní platformu pro kvalitní komunikaci mezi všemi odpovědnými subjekty, zjednodušit a zrychlit přenos informací a v neposlední řadě zajistit jednotné formáty předávaných informací, 3 základní moduly – dPP ČR, Editor dat dPP, dPk www.povis.cz, www.dppcr.cz

Editor dat PP aktualizace databázového schématu, zpracování aplikace (vč. rozšíření datového modelu) pro evidenci míst ohrožujících jakost vod za povodně (skládky, staré ekologické zátěže, průmyslové podniky), zpracování aplikace pro evidenci míst náchylných ke vzniku přívalových povodní, aktualizace aplikace povodňové komise, důležité organizace, aktualizace systému uložení doprovodné souborové dokumentace (foto, video, dokumenty) – využití pro více objektů, nedochází k duplicitám ukládání v datovém skladu zpracovaná aplikace Evidence záplavových území a Evidence povodňových značek, změna uživatelského rozhraní

dPP – Digitální povodňový plán zpracování metainformací publikovaných dat do jednotné databáze s následnou publikací v dPP (získání komplexního přehledu o použitých datech, jejich aktuálnosti a historii změn), zpracování mapy pro zobrazení objektů ohrožujících jakost vod (staré ekologické zátěže, IRZ), zpracování mapy pro zobrazení míst s rizikem vzniku přívalových povodní (zpracování lokálních dat), zpracování mapy hlásných profilů včetně kategorie C, dostupnost operativních dat (stavů a průtoků) z lokálních varovných systémů, pro základní mapy dPP možnost zobrazení mapy pomocí nového mapového klienta založeného na technologii Ajax tvorba ceníku a metodiky pro určení nákladové efektivnosti projektů dPP

dPk – Digitální povodňová kniha !! dPk jako webová a lokální aplikace implementace off-line režimu vč. synchronizace dat s centrální databází ("těžký klient„), vytvoření nástroje pro tvorbu reportů dokumentace činnosti povodňové komise, přepracování uživatelského rozhraní, u webové aplikace dPk – změny v databázovém schématu v souvislosti s vývojem těžkého klienta

Propagace a školení POVIS v roce 2011 konference „Internet ve státní správě 2011“ (duben) – cílové skupiny: státní správa a samospráva, odborníci z oblasti IT, podnikatelé z oblasti informačních a komunikačních technologií, WATENVI Brno (květen) – tvorba dPP v POVIS, zdroje a export dat pro PP, aplikace povodňových značek, dPk – webová x lokální aplikace konference „Vodní toky 2011“ (listopad) Školení: „Práce s aplikací Záplavová území“ (červen) „Práce s aktualizovanými moduly POVIS“ (říjen – listopad)

Výhled provoz POVIS na ČHMÚ jako základní systém s informacemi k povodním, HPPS jako jeden z modulů POVIS (evidenční listy hlásných profilů provázané na databázi kontaktů POVIS), CDS jako další modul POVIS??, vytvoření anglické verze systému, doplnění dalších dat ze SŽDC

Co vše na POVIS najdete informace a materiály pro oblast podpory 1.3.1 OPŽP, materiály vzniklé na základě požadavků povodňové směrnice, informace ke školením, seminářům, postery, letáky, prezentace,