Fyzika 6. ročník Hmotnost Anotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Advertisements

AnotacePrezentace, která se zabývá kuželem. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají kužel a potřebné vzorce. Speciální vzdělávací.
AnotacePrezentace, která se zabývá výpočtem procentové části. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vypočítávají procentové části.
Fyzika 7. ročník Síla Anotace
AnotacePrezentace, která se zabývá výpočtem počtu procent AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vypočítávají procenta. Speciální vzdělávací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem listopad 2011
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Fyzika 6. ročník Atomy a molekuly Anotace
Fyzika 6. ročník Těleso a látka Anotace
Fyzika 7. ročník Otáčivé účinky síly Anotace
Fyzika 8. ročník Světelné jevy Anotace
Fyzika 9. ročník Anotace Prezentace, která se zabývá seznámením s elektrotechnickými značkami Autor Ing. Zdeněk Fišer Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
Druhy pohybu – posuvný, otáčivý
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním rotačních těles. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí rotační tělesa. Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá povrchem a objemem jehlanu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají vzorce pro jehlan. Speciální.
Anotace Prezentace zabývající převáděním jednotek délky. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci převedou jednotky délky. Speciální vzdělávací.
MĚŘENÍ HMOTNOSTI TĚLESA
Číslo v digitálním archivu školy
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá kvadratickou funkcí. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají a sestrojí kvadratickou fúnkci.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
Fyzika 7. ročník Pohyb tělesa Anotace
AnotacePrezentace, která se zabývá výpočtem obsahu trojúhelníka. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vypočítávají obsah trojúhelníka.
AnotacePrezentace, která se zabývá výpočtem základu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vypočítávají základ. Speciální vzdělávací.
Tíhová síla a tíha tělesa
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
Fyzika 6. ročník Teplota Anotace
Převody jednotek hmotnosti
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním zloků se stejným a různým jmenovatelem na číselné ose. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný.
Fyzika 6. ročník Rozměry těles, délka Anotace
Anotace Prezentace, přinášející slovní úlohy k procvičení látky týkající se obvodu, obsahu a hmotnosti. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Fyzika 8. ročník Světelné jevy Anotace
AnotacePrezentace, která se zabývá postupem sestrojení jehlanu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají jehlan. Speciální vzdělávací.
Hmotnost.
Fyzika 6. ročník Fyzikální veličiny Anotace
Hmotnost Fyzikální veličina
ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá úvodem do procent. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozpoznají převod a užití procent. Speciální.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Měření hmotnosti Fyzika Autor: RNDr.Zdeňka Strouhalová
Druhy pohybu – přímočarý, křivočarý
AnotacePrezentace, která se zabývá měřítkem mapy. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci přepočítávají měřítka. Speciální vzdělávací.
Fyzika 6. ročník Objem Anotace
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením zlomků přirozenými čísly. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci násobí zlomky s přirozenými.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU –10-1
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Jednotky základní Prezentace_19
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením desetinného čísla číslem přirozeným. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vynásobí desetinné.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním, sčítáním a odčítáním smíšených čísel. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci porovnávají,
Anotace Prezentace, která se zabývá od čítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci odečtou desetinná čísla. Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá úvodem do čtyřúhelníků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozpoznají čtyřúhelníky. Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá rozšiřováním zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozšiřují zlomky. Speciální vzdělávací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Hmotnost tělesa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Najdi černé ovce metr tuna látka miligram atom l kilogram kg gram.
FYZIKA Měření hmotnosti tělesa. Vypracoval: Lukáš Karlík.
AnotacePrezentace, která se zabývá dělením dvou zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci dělí zlomky. Speciální vzdělávací potřebyNe.
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_46_HMOTNOST
Hmotnost Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07Délka,hmotnost-test
Základní škola, Jičín, Soudná 12
Transkript prezentace:

Fyzika 6. ročník Hmotnost Anotace Prezentace, která se zabývá vysvětlením pojmu hmotnost Autor Ing. Zdeněk Fišer Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci popíší těleso pomocí jeho hmotnosti SVP Ne Klíčová slova Fyzika, hmotnost, těleso Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 530 kB

Fyzika 6. ročník Hmotnost

Každé těleso má svoji hmotnost

Každé těleso má svoji hmotnost Dokonce i vzduch, který dýcháme.

m = 150 g Fyzikální veličina: Označení fyzikální veličiny Značka jednotky Číselná hodnota - velikost m = 150 g

m = 150 g Fyzikální veličina: Jednotky hmotnosti jednotka značka Převody tuna t 1 t = 1000 kg gram g 1 g = 0,001 kg miligram mg 1 mg = 0,001 g = 0,000 001 kg m = 150 g

Otázky a úkoly Vyjmenuj alespoň 5 těles, jejichž hmotnost se udává zpravidla v gramech ( kilogramech, tunách ). Který živočich dosahuje hmotnosti až 150 tun? O kolik gramů se zvýší tvoje hmotnost, když vypiješ půl litru vody?

Měření hmotnosti Kilogram je definován jako hmotnost mezinárodního prototypu kilogramu uloženého u Mezinárodního úřadu pro míry a váhy v Sèvres (Francie).

Měření délky Kdopak se přizná se svojí hmotností?

Měření hmotnosti

Otázky a úkoly V čem se rovnoramenným vahám podobá dětská houpačka?

A příště se pustíme do třetí veličiny, kterou bude čas.