OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Rychlejší ovládání počítače
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Základy počítačů a kancelářský software
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
ZŠ Prokopa Diviše a MŠ, Znojmo – Přímětice 569 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE Složky – vytvoření, přejmenování, mazání 5. třída Mgr. Mario Zelený.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
SOFTWARE.
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
T1: Základy práce s počítačem
VY_III/2_INOVACE_32_Hlavní panel a nabídka Start Hlavní panel a nabídka Start Miroslav Kaňok.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Popis a ovládání Plocha I
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_141_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Windows 7.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Orientace na pracovní ploše počítače
Windows 7.
Přepínání mezi programy
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Tvoření složek a zástupců
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Použití pravého a levého tlačítka myši
Transkript prezentace:

OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory VY_32_INOVACE_47_OS_Windows_7

Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v ovládání Windows 7 Způsob použití ve výuce: výuková prezentace (pro aktivní ukázky spouštějte v režimu pro čtení).

Windows 7 je verzí operačního systému Microsoft Windows a nástupcem Windows Vista, který vyšel 22. října 2009. K dostání je 64b i 32b verze na rozdíl od serverové verze, která je pouze 64bitová. Windows 7 je standardně dostupné v těchto třech verzích: Home Premium - verze pro domácnosti Professional - verze pro firmy Ultimate - nejvyšší edice obsahující veškeré dostupné funkce Další edice jsou: Starter - verze pro použití pro netbooky a slabší PC sestavy, není volně dostupná Home Basic - základní verze pro domácnosti, dostupná pouze v rozvojových trzích Enterprise - verze pro firmy používající multilicence

OS Windows 7 nám umožňuje : 1. úpravu a nastavení počítače 2 OS Windows 7 nám umožňuje : 1. úpravu a nastavení počítače 2. práci se složkami a soubory 3. připojení k síti PC a internetu 4. přehrávání zvuku a videí 5. spouštění aplikací 6. aktualizaci systému a údržbu disků Odkaz Odkaz

Okno se otevírá z nabídky Start a řádku Ovládací panely Úprava vzhledu plochy Okno se otevírá z nabídky Start a řádku Ovládací panely

Plocha Win 7 Zástupce aplikace na ploše Aktuální datum a čas Lišta pro spuštění aplikací Ikona okna zobrazující spuštěné funkce Nabídka Start Ikona pro změnu klávesnice Na liště spuštěná aplikace průzkumník

Otevřená nabídka Start

Plocha s otevřeným oknem spuštěných funkcí a zařízení Ikona reálného připojení k Internetu nebo síti Ikona centra akcí a zpráv Ikona spuštěného antivirového programu Ikona označující externí datové zařízení Ikona zvukového zařízení

Plocha s otevřenou aplikací průzkumník Kliknutím na ikonu se zobrazí obsah knihovny disku nebo složky

Ikona pro vytvoření nové složky Složky obsahující všechna data na disku ( C:)

Do nové složky můžeme kopírovat nebo přesunovat soubory nebo jiné složky. Složku můžeme vytvořit i pomocí myši.

Rozbalené okno s nabídkou činností práce se složkou vytvořené kliknutím pravého tlačítka myši Pro vytvoření složky pomocí myši klikneme levým tlačítkem na řádek Nový a pak na Složka

Změna pozadí plochy

Vybíráme z nabídky

Práci se složkami a soubory nám usnadňuje průzkumník. Složky slouží k přehlednému ukládání souborů a dalších složek, které jsou řazeny od obsahově obecných ke konkrétním. Nejobecnější složky nazýváme knihovny. Složky můžeme vytvářet, kopírovat, přejmenovávat a mazat. Soubor obsahuje jakákoliv data, která jsou následně zpracovávána počítačovým programem a mohou obsahovat zvuk, obrázek, video, text a tabulky. Soubory vytváříme v určitém programu, ale po uložení, je můžeme kopírovat, přejmenovávat a mazat v průzkumníku. V PC uložené složky a soubory můžeme i vyhledat.

Rozvinutá nabídka práce se složkou vytvořená pravým tlačítkem myši na označenou složku

Po označení vybrané složky můžeme k úpravám využít nabídky ikon na liště (více možností) nebo nabídky s použitím pravého tlačítka na myši.

Do knihoven zařazujeme složky se shodným nebo podobným tematickým obsahem

Zadáváním písmen názvu do vyhledávacího řádku se postupně zobrazí složky a soubory, které požadovaný řetězec písmen obsahují

Možnosti práce se souborem nám umožňuje nabídka činností obsažená v otevřeném okně, které vytvoříme kliknutím pravého tlačítka na řádek souboru

Konec