LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 NOVÝ ROZMĚR SVĚTLA Světlo bílé jako nebe v kterýkoli denní čas.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové trendy v osvětlovací technice: Indukční světelné zdroje LVD
Advertisements

OCHRANA EXPONÁTŮ V MUZEÍCH A GALERIÍCH
Osvětlení pro náročná průmyslová prostředí
Osvětlování školních tělocvičen
Umělé osvětlení ve školách
Péče o pracovníky.
Řešení šetrného osvětlení v Národním divadle
Podstata a základní vztahy
Přístroje pro bezpečnostní funkce
ENERGETICKÉ A EKOLOGICKÉ SYSTÉMY BUDOV 2
Elektrotechnická měření Výpočet umělého osvětlení - Wils
NÁVRH OSVĚTLENÍ V MUZEÍCH A GALERIÍCH
Praktické poznámky Pro obchod a život. KAŽDÉ OBCHODNÍ JEDNÁNÍ JE CITOVÁ ZÁLEŽITOST Lidský mozek je tvořen „nižšími“ oblasty, které zpracovávaji přicházejicí.
Světelná technika Světelné diody.
Výbojové zdroje světla
Earth Power Vás zdraví !. MiM Mise a vize Earth Power je moderní dynamicky se rozvíjejíci firmou s globálním dosahem. Všechny úkoly realizuje s neustálou.
Stavební fyzika 1 (světlo a zvuk 1)
Kvantové fotodetektory a optoelektronické přijímače X34 SOS 2009
Žárovky.
FOTOSYNTÉZA photós = světlo synthesis = skládání.
Info k nové směrnici EuP o osvětlení domácností Havells Sylvania Březen 2009.
Presents premium diving lights. Kvalita za dobrou cenu Svítilny FINN LIGHT jsou kvalitativně a technologicky na špici trhu s potápěčskými svítilnami.
Optimální katodové ovládání - Zásadní řešení -. Jeden bod na katodě ( ) se zahřívá, protože proud prochází jen tímto bodem. –Vyšší tepelná zátěž na katodě.
Výbojové zdroje světla
1 OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY Soubor prostředků k vytvoření požadovaného světelného prostředí (sv. zdroje, svítidla, předřadníky, zapalovače, zařízení pro napájení,
BODOVÁ METODA VÝPOČTU OSVĚTLENOSTI
Infračervené záření.
Fotometrie Fotometrie je část optiky, která zkoumá světlo z hlediska jeho působení na zrakový orgán. Veličiny, které určují velikost tohoto působení na.
Rozptyl světla Rayleighův rozptyl Miroslav Blabla 9.A.
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_02 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Prezentace 2L Lukáš Matoušek Marek Chromec
Úspory energie v osvětlování ve veřejném sektoru Juraj Krivošík SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s , Magistrát hl.m. Prahy.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_VOLBA.
Tomáš Novotný, 2.L SPŠE Olomouc
Světlo.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Světelná technika Světelné diody.
Výbojové zdroje světla
Výbojové zdroje světla
OVLÁDÁNÍ A ŘÍZENÍ PROVOZU OSVĚTLOVACÍCH SOUSTAV Způsob ovládání (řízení) ovlivňuje účelnost účinnost pohodlí energetickou náročnost Účel řídicího systému.
ERGONOMICKÉ ZÁSADY PRO PODMÍNKY SPRÁVNÉHO VIDĚNÍ
Save Energy Flood Náhrada halogenové žárovky Jednoduchá instalace a vysoká účinnost díky výhodám energeticky úsporného svítidla.
Průmyslové svítidlo BS 111 a BS 113 s T5. BS113BS111 barva RAL 7035 polykarbonátové těleso a difuzor bíle lakovaný ocelový reflektor stupeň krytí IP65.
Světelná technika Světelné diody.
ABY NAŠE OČI NETRPĚLY, JE TŘEBA, ABYCHOM TRÁVILI SVŮJ ČAS V PROSTŘEDÍ, KTERÉ JE VHODNĚ OSVĚTLENÉ. OSVĚTLENÍ JEDNOTLIVÝCH PROSTOR SE ŘÍDÍ TĚMITO NORMAMI:
Projekt osvětlovací soustavy Zásady zpracování. 1. Detailní popis využití vybraného prostoru Zvolení alespoň 5 různých prostor z hlediska vykonávaných.
Světelná technika Řízení akčních členů. 2 3 Využití elektrických zdrojů světla Veřejné osvětlení Osvětlení v domácnostech Osvětlení v dopravě Průmyslové.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky LED osvětlení.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Zářivková svítidla 1.
ZÁŘIVKOVÁ SVÍTIDLA Autor: Pavel Porteš Jsou to nízkotlakové trubice plněné rtuťovými parami, v nichž se ultrafialové záření výboje mění vrstvou luminoforu.
Světlo a osvětlení Mgr. Aleš Peřina, Ph. D.. Jednotky světla a osvětlení Elektromagnetické vlnění o vlnové délce 400 až 720 nm – Ultrafilaové → gama záření.
Lídr pro speciální řešení v energetickém průmyslu.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Výbojková svítidla.
Nový zařízení ve třídě MasterTig MLS Řada zařízení MasterTig MLS byla doplněna novými třífázovými modely MasterTig MLS 3000 ACDC a MasterTig MLS 3003.
Výbojové zdroje světla
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
MNOHONÁSOBNÉ ODRAZY 1. Činitel vazby 12 svíticí plochy 1 s osvětlovanou plochou 2 2. Činitel vlastní vazby 11 vnitřního povrchu duté plochy 3.
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
Světelná technika Světelné diody.
Teplotní zdroje světla
Dotace pro obce na veřejné osvětlení
HODNOCENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OSVĚTLENÍ (ČSN EN )
Český dům Moskva Jiří Podhola.
Elektrotechnická měření Výpočet umělého osvětlení - Wils
Výbojové zdroje světla
Teplotní zdroje světla
FOTOMETRICKÉ VELIČINY
Transkript prezentace:

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 NOVÝ ROZMĚR SVĚTLA Světlo bílé jako nebe v kterýkoli denní čas

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Dosud byla kvalita světla definována :  Osvětleností  Účinností  Barvou světla  Podáním barev Dobré světlo je vyvážené přizpůsobivé osvětlení, které splňuje přirozené potřeby lidského organismu. Pro naplnění těchto potřeby nabízí OSRAM světelné zdroje s barvou světla od teple bílé po denní bílou a od nynějška až po SKYWHITE. Co to je dobré světlo ?

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Světlo – regulátor vnitřních hodin Naše tělo se přizpůsobilo 24hodinovému cyklu a přes den je aktivní a v noci odpočívá. Biologové tento rytmus označují jako “denní rytmus”. Regulátorem těchto vnitřních hodin je světlo. Dopadne-li na naše oči denní světlo, zrakové nervy přenesou tento signál do mozku. Podle svého původu a barvy na nás světlo působí různě. Může působit uklidňujícím dojmem, nebo nás naopak povzbudit.  Zde působí právě tento “denní faktor”.  Denní faktor je definován citlivostí modrých receptorů lidského oka.  Tento denní faktor je dnes měřítkem nové kvality světelných zdrojů. Co to je dobré světlo ?

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Denní faktorZdroje světla vhodné pro: < 0,4 Světlo ohně žárovky, halogenové zdroje Teple bílá barva světla Poklidný čas, odpočinek, soukromí LED bílá Neutrální bílá a denní bílá barva světla Pracoviště, obchody, profesionální osvětlení > 0.7 Sluneční světlo barva světla SKYWHITE Zatažená obloha Modrá obloha Optimální světlo pro zvýšenou koncentraci a příjemný pocit vyžadovaný speciálními vizuálními požadavky Možné rozdělení situací a činností podle denního faktoru a cv Co je to dobré světlo

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Abychom využili tuto obchodní příležitost, uvádíme na trh novou barvu světla LUMILUX:  LUMILUX SKYWHITE  Nová barva světla 880, kterou nabízí výhradně značka OSRAM  Barva světla “obloha za dne” s teplotou chromatičnosti 8000 K  Nejdříve u zdrojů T8, později i pro řadu T5 HE a HO  Všechny ostatní trubice s teplotou 5300 a 7000 K budou vyráběny s barvou světla DAYLIGHT (s výjimkou BIOLUX v řadě T8) Pozice produktu

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Cílové skupiny Hlavní cílové skupiny :  Průmysl, sklady se směnným provozem  Velké a malé kanceláře  Jednací & konferenční místnosti  Veřejně přístupné prostory (nádraží, letiště, galerie, nákupní pasáže, nemocnice, věznice…) Sekundární cílové skupiny :  Domácí kanceláře  Fitness centra

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Nový “prostředek” pro vysoce kvalitní osvětlení :  Světlo bílé jako nebe v kterýkoli denní čas  Možnost přímé náhrady stávajících zdrojů T8  Zvyšuje kontrast a snižuje únavu zraku  Pomáhá zvyšovat duševní i fyzický výkon “Efektivní” osvětlení pro řadu aplikací :  Nejlepší možnost pro komerční a soukromé aplikace, jestliže je se speciálními vizuálními požadavky zároveň vyžadována vysoká koncentrace a “pohoda”  Vytváří příjemnou tvůrčí atmosféru  Napomáhá zvýšení koncentrace Výhody pro konečného uživatele

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04  Barva světla 880, teplota chromatičnosti 8000 K díky novému 4 pásmovému luminoforu  Vysoký podíl modrého světla o vlnové délce 410 – 460 nm  Dobrá hodnota indexu podání barev (Ra >80)  Úroveň podání barev v odpovídá EN12-464, Ra > 80  Vysoký denní faktor ( a cv = 1)  Vysoký světelný tok až 4900 lm  Optimálního osvětlení s těmito zářivkami se dosáhne jejich použitím ve vhodných svítidlech s odpovídající úrovní clonění, optimálním směrováním a neblikajícími elektronickými předřadníky.  Doporučeno pro pracoviště s nízkou úrovním denního světla nebo pracoviště bez denního světla. Parametry výrobku

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Parametry výrobku LUMILUX SKYWHITE18W*30W*36W58W Teplota chromatičnosti [K] Barva světla Index podání barev [Ra] Světelný tok [lm] Délka [mm] EAN Velkoobchodní cena Dopručená prodejní cena * Připravujeme

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 Světelný výkon [lm] Denní faktor T8 BASIC T5LUMILUX T8 LUMILUX DE LUXE T8 L..W/965 BIOLUX T5 LUMILUX DE LUXE T5 L..W/965 DAYLIGHT T8LUMILUX T8 L..W/880 SKYWHITE Pozice výrobku na trhu

LUMILUX SKYWHITE SETAP – 5.04 T8 58W Lumilux Lightcolour Teplota chrom. Tc / K Třída účinnos ti / Energet. štítek xy Účinnost [lm/W] Světelný tok [lm] a_cv Basic DAYLIGHT 10 – KB0,3060, ,85 LUMILUX DAYLIGHT 11 – KA0,3140, ,80 DELUXE DAYLIGHT 12 – KB0,3130, ,94 Lumilux SKYWHITE KA0,2940,309> ,0 LUMILUX T8 přehled světelně-technických parametrů