Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ 3.10.2014 ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proudění vzduchu v atmosféře
Advertisements

ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ochrana obyvatelstva a řešení krizových a mimořádných událostí Doc.Ing. Jozef Sabol, DrSc., FBMI.
Pedagogika volného času II Vladimír Jůva
Zřizovatelem školy je statutární město Brno, městská část Brno-střed Dominikánská 2, Brno Tel , www.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Zdeňka Kielbusová, Karel JanečkaSeminář pro autory SOČ, , Plzeň.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Uran – kontroverzní nerostná surovina
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
VY_52_INOVACE_ZE.8.70 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Metodická podpora úprav RVP ZV
MONITOROVÁNÍ POHYBU VYBRANÝCH OSOB V AREÁLU VŠB – TU OSTRAVA
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2015: Rozpor mezi čísly a sliby Miroslav Kalousek.
PŘEDNÁŠKA 0. Jiří Šebesta MRAR – Radiolokační a radionavigační systémy
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Říjen A-2-4 Burza středoškolských služeb přírodovědných předmětů.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
NEROSTNÉ SUROVINY ČESKÁ REPUBLIKA.
Těžební průmysl Jan Plicka.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
Likvidace starých ekologických zátěží
Základy chemických technologií 2009 SUROVINY PRO ORGANICKÉ TECHNOLOGIE 1)NEOBNOVITELNÉ – FOSILNÍ 2)OBNOVITELNÉ – RECENTNÍ.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
, aneb ly ž ovačka století.. Co nás všechno čeká ??? Hry, zábava zpěv,…Dobré jídlo,…
Téma: O vzdušném obalu naší planety – terenní výprava Dílna č. 11.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Organické sloučeniny v odborné.
Jižní Amerika průmysl Eliška Synková 2.G.
Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU
„ Technika je zábava “ Projekt - zapojeno dvacet základních škol Karlovarského kraje včetně ZŠ a MŠ Pernink a cílem tohoto projektu je přiblížit žákům.
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
Nerostné bohatství na zemi
Název prezentace v zápatí1 Uhlovodíkové systémy – ropa a zemní plyn … 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU.
1 Zlato – (nej)vzácnější nerostná surovina světa 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU
CENTRÁLNÍ ASIE.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Přírodní zdroje Česka Anotace
Název prezentace v zápatí1 Environmentální a sociálně- ekonomické aspekty těžby 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM.
Mik. Program :00Zahájení (doc. Mazal, prof. Potáček) 10:15Obsah projektu a výsledky jeho plnění v oblasti KA 01 Inovace základních kurzů.
Město Vysoké Mýto Zpracoval: Tomáš Felgr. PROČ VYSOKÉ MÝTO?  Mé rodné město  Město s několika NEJ… Největší čtvercové náměstí v ČR (Evropě) Největší.
Důl Jindřich. Důl Jindřich byl založen rakouským státem roku Před jeho založením probíhal v důlním poli rozsáhlý průzkum, při kterém byla vyhloubena.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_13 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu v deváté třídě na základní škole. Zeměpis –
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Geologická olympiáda 2017 Mgr. Jitka Pešková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU

Název prezentace v zápatí2 Harmonogram exkurzí na ložiska Ložisko ropy hodúvodní přednáška ke vzniku a výskytu ložisek ropy a zemního plynu (Ústav geologických věd PřF MU, Kotlářská 2, budova č. 3, 1. patro, místnost Gp1) hododjezd na ložisko ropy Uhřice – jih (MND a.s.) hodložisko ropy Uhřice – jih exkurze k čerpadlům a těžebním věžím, odborný výklad ke vzniku ložiska, geologickému průzkumu území, technologiím těžby, zpracování suroviny, ukázky ropy ze světových ložisek hododjezd do Brna

Název prezentace v zápatí3 Harmonogram exkurzí na ložiska Ložisko uranu hododjezd z Brna (autobusové nádraží u Grandu) 9.30 hodRožná (Diamo a.s.) výklad o těžbě a úpravně suroviny, návštěva odkaliště Olší-Drahonín – rekultivace vytěženého prostoru, čistička důlních vod hododjezd do Brna

Název prezentace v zápatí4 Harmonogram exkurzí na ložiska Ložisko zlata hododjezd z Brna (autobusové nádraží u Grandu) hodštola Josef (50 km j od Prahy) – ložisko zlata Úvodní přednáška (geologie ložiska, vznik a výskyt zlata, těžba), prohlídka s výkladem 2 km dlouhé štoly uvnitř ložiska hododjezd do Brna

Název prezentace v zápatí5 Harmonogram exkurzí na ložiska Teplé a nepromokavé oblečení, pevná obuv Povinnost nosit ochranné pomůcky – helmy, reflexní cesty Seznam účastníků + rodná čísla Obědy formou balíčku

Název prezentace v zápatí6 Děkuji za pozornost