Tabulky v XHTML. Tabulka pro vytvoření tabulky používáme element table pro vytvoření tabulky používáme element table uvnitř elementu table se mohou vyskytovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Základy HTML – vkládání objektů
Tabulky ve Wordu a Excelu
Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
WWW stránky.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Přednáška č. 4 seznamy seznamy tabulky tabulky jejich sémantika jejich sémantika Ing. Martin Adámek Katedra informačních.
Obchodní politika Základní údaje  Prodejní cílovou skupinou TV Nova v roce 2008 jsou „Dospělí 15-54“ „Dospělí 15-54“ znamená osoby ve věku 15.
Základní struktura, metainformace
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
Mgr. Vlastislav Kučera přednáška č. 5.  Seznamy  CSS – vlastnosti seznamů ◦ list-style-type, list-style-image, list-style-position  Tabulky  CSS –
HTML HyperText Markup Language 3. část Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně 0U2 - Základy informatiky a výpočetní techniky.
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
TAGY A STRUKTURA WEBOVÉ STRÁNKY. web – skupina webových stránek a dalších souborů (styly, obrázky, …), které na sebe navzájem odkazují jazyky pro psaní.
Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Písmo.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
TNPW1 Cvičení
 K čemu slouží: Sečte všechna čísla v oblasti buněk. Sečtou se čísla, logické hodnoty a čísla zapsaná v textové podobě přímo do seznamu argumentů funkce.
Jazyk HTML.
Procenta.
Mapa zájmu - plány.
KASKÁDOVÉ STYLY 4.
HTML (XHTML) 2. 2 HYPERTEXTOVÉ ODKAZY Odkaz může ukazovat na různá místa v internetu, na další Vaše internetové stránky nebo obrázky či jiné dokumenty.
Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
- VYJADŘUJÍ ČÁST Z CELKU - PŘIČEMŽ CELEK JE VŽDY 100 %
XHTML – tabulky Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Vzorce.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
HTML Text, seznamy, tabulky. Formátování textu Tučné... Kurzíva … Velké … Malé … Dolní index … Horní index … Přeškrtnuté … Podtržené … MOŽNO KOMBINOVAT.
TNPW1 Cvičení
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Excel - tabulka a graf 2 Klíčová slova: Tabulka, součet, buňka,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM16.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
CO NÁS ČEKÁ ve cvičení 5 Oč. - KIT PEF CZU 1. O DKAZY Chceme-li, aby čtenář naší html stránky někam odklepnul..... Oč. - KIT PEF CZU.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Párová a nepárová značka, atributy a jejich hodnoty
Cvičení 3 - Řešení příkladu na oddíly Zadání viz: cv3_samostatne_oddily.doc.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.13/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
HTML – TABULKY. - uzavírá celou strukturu tabulky atributy tabulky:  align - obtékání tabulky ostatním textem – right, left, center  cellpadding – vnitřní.
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Březen.
Tvorba www stránok.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tvorba webových stránek - tabulka
ADOBE DREAMWEAVER CS6 CSS - Formátování textu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
Co je to webová prezentace?
Inf Tvorba WWW – tabulky a seznamy
VY_32_INOVACE_VJ40.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
CSS.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_VJ32.
Typy tagů stylové (formátovací) - tučné , šikmé , styl , písmo  ... strukturální- odstavce , nadpisy , seznamy , tabulky  ...
Transkript prezentace:

Tabulky v XHTML

Tabulka pro vytvoření tabulky používáme element table pro vytvoření tabulky používáme element table uvnitř elementu table se mohou vyskytovat následující elementy: uvnitř elementu table se mohou vyskytovat následující elementy: –caption – nadpis tabulky (nepovinný) –thead – řádky záhlaví (nepovinný) –tfoot – řádky zápatí (nepovinný) –tbody – data (kupodivu se píše až za zápatí) příklad

Tabulka tabulku tvoříme po řádcích tabulku tvoříme po řádcích řádek se vytvoří elementem tr, který zapisujeme dovnitř elementů thead, tfoot, tbody nebo samostatně (pokud nedělíme tabulku na záhlaví, tělo a zápatí) řádek se vytvoří elementem tr, který zapisujeme dovnitř elementů thead, tfoot, tbody nebo samostatně (pokud nedělíme tabulku na záhlaví, tělo a zápatí) příklad

Tabulka každý řádek může obsahovat několik buněk, pro které použijeme element td nebo th; a do tohoto elementu už konečně píšeme data každý řádek může obsahovat několik buněk, pro které použijeme element td nebo th; a do tohoto elementu už konečně píšeme data element th označuje hlavičkovou buňku (obsah je obvykle tučným písmem), element td „obyčejnou“ buňku element th označuje hlavičkovou buňku (obsah je obvykle tučným písmem), element td „obyčejnou“ buňku příklad

Tabulka – příklad zpět

Tabulka – příklad Ceny zájezdů Anglie USA Maledivy Ceny zájezdů Anglie USA Maledivy zpět

Tabulka – příklad Nejlevnější Kč Kč Kč Nejlevnější Kč Kč Kč zpět

Tabulka – příklad Květen Kč Kč Kč Červenec Kč Kč Kč Květen Kč Kč Kč Červenec Kč Kč Kč

Tabulka – příklad Září Kč Kč Kč Září Kč Kč Kč zpět

Tabulka – příklad Ceny zájezdů Anglie USA Maledivy Ceny zájezdů Anglie USA Maledivy zpět

Sloučené buňky pro sloučení buněk používáme atributy colspan (sloučené buňky vedle sebe) a rowspan (sloučené buňky pod sebou) pro sloučení buněk používáme atributy colspan (sloučené buňky vedle sebe) a rowspan (sloučené buňky pod sebou) Prodej Prodej <tr><td>léto</td> zima zima Prodej létozima