Den D (Od vylodění po osvobození Francie) Autor práce: Michal Papaj Vedoucí práce: Mgr. Eva Zálohová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Malířský styl konce 19. století
Advertisements

Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace EVROPA OBYVATELSTVO.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Autor:Ing. Klára Polterová Předmět/vzdělávací oblast: Anglický jazyk Tematická oblast:Poznatky o zemích Téma:Public holidays Ročník:1. Datum vytvoření:říjen.
Kód VM: VY_32_INOVACE_3ZIM03 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Zimková Datum:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ166 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: The USA NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_202_Měkkýši - Plži AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 7.,
The European Union 2.stupeň
Appearance Length: 80 to 130 cm The tail measures 11 to 25 cm Males usually weigh 18 to 30 kg Females weigh 8 to 21 kg Male can weigh up to 38 kg, reportedly.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.20 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 20 Název materiálu:Christmas Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_30.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Deník Anny Frankové informace o životě.
Dny, měsíce a roční období e
Zvířatae Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze a slovní zásobu na téma Zvířata, což je podpořeno vizuálně i sluchově. Žáci si procvičí čtení.
Lada Leszkowová, Gymnázium K.V. Raise Hlinsko, 2014 leden
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 8_2_ZMP_11 Datum vytvoření Druh učebního materiálu.
Adele – poslech, práce s textem.
TEAM FROM THE CZECH REPUBLIC  Jezdím na kole  I ride a bike  Je mi 10 let  I am 10  Mám rád ovoce a zeleninu  I like fruit and vegetables.
Ireland Prezentace Power Point ANGLICKÝ JAZYK – 2. stupeň
HALLOWEEN Anglický jazyk – reálie ročník VY_22_INOVACE_J-A-04
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Nakupováníe Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze na téma Nakupování, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci si procvičí čtení a dále.
Popis lidí a věcí e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí slovní zásobu potřebnou při popisu věcí a osob. Výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Sporty a aktivity e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní výrazy a fráze na téma Sporty a aktivity. Fráze si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dagmar Andrysová Datum: Název: VY_22_INOVACE_1_1_1.
Autor:Ing. Klára Polterová Předmět/vzdělávací oblast: Anglický jazyk Tematická oblast:Poznatky o zemích Téma:The European Union Ročník:4. Datum vytvoření:srpen.
Autor:Ing. Klára Polterová Předmět/vzdělávací oblast: Anglický jazyk Tematická oblast:Poznatky o zemích Téma:Institutions of the European Union Ročník:4.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Amgličtina jako první.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_23.
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_06_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Past tense TO BE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Wh- questions.
PREPOSITIONS ON, IN, UNDER Zmáčkni klávesu F5. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického.
 Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – žluté x zelené  Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající.
Anglický jazyk ( 8.ročník )
Konverzace v anglickém jazyce ročník
Setkání uživatelů SFX Statistické reporty SFX.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
The Great Moravian Empire was the first known state of West Slavs. (Moravia Magna)
Maturita oral exam rehearsal Lada Leszkowová, GKVR Hlinsko, 2013 prosinec The Czech Republic.
Maturita oral exam rehearsal Lada Leszkowová, GKVR Hlinsko, prosinec 2013.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Savci – řád chudozubí Autor: Mgr. Eliška Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
VY_32_INOVACE_07_Sluneční soustava Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Christmas in the english speaking countries Aj - REÁLIE 3.-5.ročník
Autor:Ing. Klára Polterová Předmět/vzdělávací oblast: Anglický jazyk Tematická oblast:Poznatky o zemích Téma:New York Ročník:3. – 4. Datum vytvoření:září.
Pravěk - DOBA KAMENNÁ Michaela Vašíčková
NÁRODNÍ PARKY ČR - opakování
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
NázevThe United States of America – Basic facts Předmět, ročník Anglický jazyk, roč., kvinta - oktáva Tematická oblast Reálie – Česká republika,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_204_Systém organismů AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_274_Porovnávání Severní a Jižní Ameriky AUTOR: Alena Hořavová.
Nebezpečné vlastnosti látek  Jedovaté (toxické)  Hořlavé  Výbušné Obr.č.1.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.33 Ověření.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 1_2_ZMP_11 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 1. Ročník Anotace Fyzická.
Afrika – oblastní členění 1 Severní Afrika
Objednávka v restauraci
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
Název a číslo učebního materiálu: VY_32_INOVACE_07_URCOVANI_BOBOVITYCH
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_205_Mlži AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 7.,
Z_088_Politická mapa dnešního světa světa _Státní hranice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Renesance 2 Vrcholné období. Renesance 2 Vrcholné období.
Transkript prezentace:

Den D (Od vylodění po osvobození Francie) Autor práce: Michal Papaj Vedoucí práce: Mgr. Eva Zálohová

Proč jsem si toto téma vybral? Použité zdroje informací…

K čemu to bylo dobré? Rozsah práce…

ed_Invasion_Force.jpg ed_Invasion_Force.jpg rmandy7.jpg rmandy7.jpg 4_NormandyLST.jpg 4_NormandyLST.jpg Pointe du Hoc: D-Day plus 1. Photograph. Encyclopædia Britannica Online. Web. 29 May nte-du-Hoc-as-photographed-on-D-Day-plus-1 ur_men_of_the_1st_Paratroop_Battalion.jpg ur_men_of_the_1st_Paratroop_Battalion.jpg

b/Falaise_Pocket_map.jpg b/Falaise_Pocket_map.jpg 6/Canadian_bulldozer_in_Caen.jpg 6/Canadian_bulldozer_in_Caen.jpg Všechny obrázky a fotografie užité v této prezentaci jsou volným dílem