Čištění a ošetřování kamene

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
CNC obrábění a tvarové hranění na stroji Homag BAZ 222
7krát efektivnější čištění
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
NEOMEZENÝ SYSTÉM PROMĚNY SYSTÉM VYTVOŘEN PRO ZMĚNU, KTERÁ PŘINÁŠÍ NĚCO ZCELA NOVÉHO. Je navržen tak, aby splnil přání každé ženy, která touží po ulehčení.
JD Advantage Stonecare Druhy kamenných podlah. Na trhu jsou 3 základní typy: –Přírodní kámen Například: mramor, granit, břidlice –Umělý kámen Například:
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
MINISTRANTI NAPAJEDLA
Tato prezentace byla vytvořena
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Zápis čísla v desítkové soustavě
Kdo chce být milionářem ?
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Animace Demo Animace - Úvodní animace 1. celé najednou.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Problematika restaurování sochařských prvků výzdoby chrámu Sv. Barbory

Nejmenší společný násobek
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Dielektrická elektrotepelná zařízení
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Tork BusinessSchool Produktové školení Tork Posílení díky znalostem.
Čistění sanitárních zařízení
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Nový trend ve slunolamech Radek Pelz, ALARIS Czech Republic s.r.o.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
JD Advantage Čištění - podlahy.
VY_52_INOVACE_ZB03_0764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
JD Advantage Stripy.
1 JD Advantage. 2 Čeho chceme dosáhnout ? Strategií JD EMA je stát se jednoznačným lídrem na trhu profesionálního čištění a hygieny JD Advantage.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
JD Advantage training Ochrana a ošetřování podlah
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
MOČOVINO-FORMALDEHYDOVÉ PRYSKYŘICE
Zenit,spol.s r.o Pražská 162 , Čáslav
END 1.Přítelem 2.Druhem 3.Milencem 4.Bratrem 5.Otcem 6.Učitelem 7.Vychovatelem 8.Kuchařem 9.Elektrikářem 10.Instalatérem 11.Mechanikem 12.Návrhářem 13.Stylistou.
Přednost početních operací
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Čistění interiéru JD Advantage.
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Podpůrné materiály Co je k dispozici / připravujeme
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
KRÉMOVÝ ZESVĚTLUJÍCÍ SYSTÉM VIACOLORE ODSTRANĚNÍ UMĚLÝCH PIGMENTŮ PRODUKTY KOMPAKTNÍ ZESVĚTLUJÍCÍ SYSTÉM.
UOMO PÁNSKÁ ŘADA.
Zenit,spol.s r.o. Pražská 162, Čáslav strana1 …když úklid dává smysl.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Řešení Vašich problémů s lepením, tmelením a spárováním.
HYPRACID Čištění a dezinfekce dojícího zařízení Výhody Hypracidu
Transkript prezentace:

Čištění a ošetřování kamene Jon-StoneTM JD Advantage

Kámen: odolný materiál? Vybraný pro vzhled nebo funkčnost Prestiž / Image Odolný vůči opotřebení Odolný vůči chemikáliím Tepelná / zvuková izolace Bezproblémový na věčnost? Skvrny Opotřebení na frekventovaných místech Změna ve využívání budovy Architektonické chyby

Ochrana kamene Impregnace na ochranu proti skvrnám Čištění s ošetření na odpuzování špíny a prevenci proti opotřebení Aplikace disperze na ochranu proti opotřebení a dodání správného vzhledu Vyplňovač pórů k zabezpečení přilnavosti k podlaze Krystalizace k dosáhnutí vysokého lesku mramorových podlah Ošetři jako prevenci před poškozením předtím než bude zapotřebí oprava !!

Jon-StoneTM systém Příprava Ochrana Ošetřování Základní čištění Odstraňování skvrn Ochrana Impregnace Ošetřování Čištění a ošetřování

Jon-StoneTM systém Příprava: základní čištění Odstranění silných znečištění Odstranění skvrn Vybělení barevných, organických skvrn z pórů a spár Výsledek: perfektní vzhled podlahy

Jontec Clearout Liquid Popis Silný prostředek na základní, hloubkové čištění kamene Benefit Dvousložkový systém na hloubkové čištění a odstraňování skvrn na neošetřených kamenných a keramických podlahách Aplikace Vzhled: čirá bezbarvá kapalina, žlutý ventilační uzávěr na složce B Ředění: zamíchej 1 díl složky A (25%) a 1 díl B (25%) s 2 díli vody (50%) Aplikace: Aplikuj roztok na podlahu a nech působit 20 – 45 min, vydrhni kartáčem (když je to možné) a odstraň znečištěný roztok. Důležité: Nedovol uschnout během aplikace

Jontec Clearout Powder Popis Odstraňovač skvrn z kamene Benefit Savý prášek na odstraňování skvrn z kamenných a keramických podlah Aplikace Vzhled: sivý prášek, 400 gr. vědro Ředění: rozmíchej na pastu s doporučeným odstraňovačem skvrn / čistícím prostředkem Aplikace: aplikuj pastu na skvrnu ve vrstvě 1 cm silné a nech maximální možný čas působit ( min. 30 minut ) Odstraň suchou pastu a opláchni. Praktické tipy: Když používáš prchavé rozpouštědla, pastu přikryj plastovou fólií a okraje zafixuj páskou.

Jon-StoneTM systém Ochrana: Impregnace Uzavře podlahu na povrchu Zabraňuje penetrací kapalin a nečistot do pórů Ulehčuje čištění Výsledek: ochrana proti skvrnám, nezměněný vzhled

Jontec Prevento Popis Benefit Aplikace Impregnátor kamene na bázi rozpouštědel Benefit Impregnuje všechny kamenné a keramické podlahy, v interiéru i exteriéru.. Nemění vzhled. Výborný proti skvrnám a nečistotám na bázi vody Aplikace Vzhled: bezbarvá kapalina Ředění: neředí se Aplikace: aplikuj na podlahu, rovnoměrně rozetři a nech po dobu 3 – 5 min. Odstraň přebytečný produkt a vysuš podlahu. Na pórovitých podlahách postup zopakuj. Praktické tipy: na vysoce lesklých podlahách vylešti kobercovým nebo červeným pedem a nech uschnout. Na silné pórovité podlahy nejdřív aplikuj Jontec Repello a potom Jontec Prevento.

Jontec Repello Popis Benefit Aplikace Impregnátor kamene na bázi vody Impregnuje všechny kamenné a keramické podlahy, Nemění vzhled. Výborný proti skvrnám a nečistotám na bázi rozpouštědel. Šetrný vůči živ. prostředí. Aplikace Vzhled: bezbarvá kapalina Ředění: neředí se Aplikace: aplikuj na podlahu, rovnoměrně rozetři a nech po dobu 3 – 5 min. Odstraň přebytečný produkt a vysuš podlahu. Na pórovitých podlahách postup zopakuj. Praktické tipy: na vysoce lesklých podlahách vylešti kobercovým nebo červeným pedem a nech uschnout. Na silně pórovité podlahy nejprve aplikuj Jontec Repello a potom Jontec Prevento. Může být také použit na textil.

Impregnace Jontec Prevento vs. Jontec Repello Jontec Prevento Na bázi rozpouštědel, slabá vůně Nejlepší na špínu a skvrny na bázi vody Použití v interiéru i v exteriéru Jontec Repello Na bázi vody Nejlepší na špínu a skvrny na bázi rozpouštědel Použití jen v interiéru Praktické tipy Oba dva prostředky odpuzují „opačnou“ špínu Na pórovité podlahy např. teracotu použij v kombinaci (nejdřív Repello, potom Prevento)

Jon-StoneTM systém Ošetřování: čištění Pravidelné čištění předchází škrábancům Bezpečný prostředek na každý typ kamene Svěží vůně zabezpečí pocit čistoty Výsledek: čistá podlaha beze šmouh

Jontec Securo Popis Benefit Aplikace Čistící prostředek na kámen a keramiku Benefit Neutrální, bezpečný na čištění všech kamenných podlah. Nezanechává žádné zbytky. Obsahuje technologii neutralizace zápachů. Aplikace Vzhled: zelená kapalina, nízkopěnivá Dop. ředění: 1%, zvyš do 5% při silném znečištění. Použij až do 2% v podlahových automatech. Aplikace: aplikuj roztok a vyčisti. Použitelný v mycích automatech Praktické tipy: zanechává příjemnou svěží vůni

Jontec Ceramica Popis Benefit Aplikace Čistící prostředek na keramické podlahy Benefit Na bázi alkoholu na všechny neošetřené ker. podlahy Nezanechává žádné šmouhy a zbytky na podlaze, ideální na vysoce lesklou dlažbu Aplikace Vzhled: čirá, zelená kapalina, středně pěnivá Ředění: 1%, až do 5% při silném znečištění Praktické tipy: použij max. 2% v automatu Důležité: Nepoužívej na ošetřených podlahách! Rozpouštědla by ho mohla poškodit.

Základ, který potřebujete Příprava Základní čištění + skvrny Impregnace Čištění Ochrana Čištění a ošetřování

Rozšířený Jon-StoneTM Příprava Strip Základní čištění + skvrny Impregnace Čištění Aplikáce disperze Čištění & Ošetřování Ochrana Čištění a ošetřování

Rozšířený Jon-StoneTM Příprava: Strip Odstraňování starých disperzí a ochranných filmů Potom může následovat základní čistění s odstraňováním skvrn Doporučené jako první krok před jakýmkoli ošetřením podlahy Výsledek: Připravené na jakékoli ošetření

Jontec No1 Popis Vlastnosti Aplikace Vysoce účinný stripr – bezoplachový Vlastnosti Velmi efektivní alkalický stripr na všechny alkáliím odolné podlahy, bez potřebného oplachu Aplikace Vlastnosti: nažloutlá kapalina Ředění: 10%, zvýšit až do 25% při úporných vrstvách Aplikace: aplikuj rovnoměrně na podlahu, nech působit min. 5 min, vydrhni kartáčem a odstraň znečištěný roztok. Případné zbytky odstraň vlhkým setřením mopem. Důležité: nepoužívat na linoleum

Rozšířený Jon-StoneTM Ochrana: Disperze Ochrana podlahovou disperzí Zabraňuje penetraci špíny do pórů Hladká podlaha s jednoduchých čištěním Doporučený vyplňovač pórů na zlepšení přilnavosti a vyplnění pórů Výsledek: Před opotřebováváním chráněná podlaha + lesk podle přání. Jednoduché čištění a ošetřování.

Jontec Plaza Předešlý název – H16 Popis Vyplňavač pórů / vysoce lesklá disperze na kamenné podlahy Benefit Vysoký lesk, protiskluzová, vyplňuje póry, podlahová disperze na kámen Aplikace Vzhled: mléčně bílá emulze Ředění: neředí se Aplikace: aplikuj 1 nebo 2 vrstvy pomocí aplikátoru na vyplnění pórů. Přidej více vrstev k dosažení požadovaného lesku a ochrany. Praktické tipy: nejlepší nabídka z disperzí pro kamenné podlahy, velmi dobrá přilnavost a odolnost vůči opotřebení Důležité: Nepoužij na glazurované keramické podlahy

Rozšířený Jon-StoneTM Ošetřování: Čištění s ošetřením Jednoduché čištění díky hladkému povrchu Je vyžadované mokré odmytí Vhodné pro většinu programů „ošetřování jako leštění“, sprejové čištění a produkty na čištění s ošetřením Výsledek: Čistý a pěkný vzhled

Jontec Extra Předešlý název - Topshine Popis Čistící a ošetřovací prostředek Vytváří odolný, neklouzavý, polymerový film Navrstvuje se Aplikace Dop. ředění: 1%, zvýšit až do 4% na základní ošetření 50% až neředění při silném znečištění Aplikuj roztok mopem a čisti podlahu. Základní ošetření aplikuj aplikátorem vosků. Zalešti. Praktické tipy: může být použitý i na lehce strukturovanou gumu a na vyplnění spojů PVC dlaždic a laminátu.

Jontec Tensol Předešlý název - Tensol Popis Čistící a ošetřující prostředek Zanechává ochranný film z detergentů, který se nenavrstvuje Aplikace Dop. ředění: 0,5%, zvýšit až do 2% při silném znečištění. 20% na základní ošetření. Aplikace: aplikuj roztok a čisti podlahu, na sprejové čištění aplikuj šetrně a vylešti červeným pedem. Praktické tipy: - Aplikací na ochranné vrstvy disperzií se zvyšuje protiskluzovost. - Použij na „zpráškovatěné“ disperze, na redukci žmoleni..

Jontec Restore Předešlý název - Omnispray Popis Čistící a ošetřující prostředek na sprejovou, vícerychlostní aplikací Vysoce lesklý, aplikovatelný jednokotoučovými stroji od 165 do 1200 ot./min. Ideální na použití s TASKI omni systémem. Aplikace Ředění: neředí se Aplikace: šetrně nasprejuj na podlahu a ihned vylešti vhodným pedem. Když se ped zašpiní, vyměň za čistý. Praktické tipy: Pravidelně ošetřuj namáhaná místa. Vylešti bílým pedem k dosažení extra lesku.

Rozšířený Jon-StoneTM Příprava Strip Základní čištění a skvrny Impregnace Čištění Aplikace disperze Čištění & Ošetřování Ochrana Čistění a ošetřování

Jon-StoneTM - odbornost Speciální ochrana a starostlivost o podlahu Mramor

Jon-StoneTM - odbornost Rozpoznávání typu podlahy: Test kyselinou Na identifikaci mramor. podlahy, rychlý a jednoduchý způsob Proč kyselina? => Mramor obsahuje více jak 70% vápence, který reaguje na kyselinu Jednoduše dej několik kapek odvápňovače na ničím neošetřený, čistý povrch (na skryté místo např. za dveřmi). Když se vytvoří pěna, obsahuje vápenec.

Mramor: Krystalizace Příprava Strip Základní čištění a škvrny Broušení Impregnace Čištění Aplikace disperze Čištění & Ošetření Krystalizace Čištění & re-krystalizace Ochrana Čištění a ošetřování

Jon-StoneTM - odbornost Mramorové podlahy: Příprava Když je potřeba, odstraň starou disperzi s mírně alkalickým striperem Základně vyčisti a odstraň skvrny k rovnoměrnému vzhledu Vybrus diamantovými pedy na odstranění škrábanců a nerovností, k perfektnímu „mokrému“ vzhledu

Jontec Linosafe Předešlý název - Deepstrip Popis Stripr bezpečný na linoleum Vlastnosti Vysoce účinný stripr na vůči alkáliím citlivé podlahy jako linoleum a mramor. Část ze systému Linosecure™ Aplikace Vzhled: světle žlutá kapalina Ředění: 20%, zvýšit až do 50% při úporných vrstvách Aplikace: rovnoměrně aplikuj na podlahu, nech působit 5-10 min, vydrhni a odstraň znečištěný roztok. Důkladně opláchni čistou vodou. Praktické tipy: slabá vůně => použitelné ve zdravotnictví, nemění barvu linolea

Jon-StoneTM - odbornost Mramorové podlahy: Ochrana Krystalizace na „mokrý vzhled“, tvrdost a protiskluzovost Vytvrzuje povrch k lepší odolnosti Odolnost vůči lehce kyselým tekutinám (např. Coca Cola)

Jontec Terrastar Předešlý název - Nobile Popis Vysoce lesklý krystalizér na mramorové podlahy Benefit Vysoký lesk, protiskluzovost a vytvrzený povrch Aplikace Vzhled: jasně žlutý prášek, 200 g sáčky Ředění: rozmíchej do pasty: 1 sáček se 100 ml vody Aplikace: lehce předvlhči podlahu, aplikuj pastu na 3 – 5 m2 a rozdistribuj jednokotoučovým strojem a bílým pedem. Pracuj 3 – 4 min/m2, opláchni a odstraň kaši. Znovu opláchni velkým množstvím vody. Důležité: Nenechat produkt zaschnout na podlaze!

Jon-StoneTM - odbornost Mramorové podlahy: Ošetřování Pravidelné čištění prostředkem na bezpečné čištění kamene ochrání podlahu proti poškození (škrábance) Pokud je časem zapotřebí je možná re-krystalizace Výsledek: Perfektní vzhled a prodloužená životnost investice do podlahy

Jon-StoneTM - odbornost Příprava Strip Základní čištění a skvrny Broušení (Mramor) Impregnace Čištění Aplikace disperze Čištění & Ošetřování Krystalizace (Mramor) Čištění & re-krystalizace Ochrana Čištění a ošetřování

Jon-StoneTM - odbornost Keramické dlaždice: Odstraňování cementových nánosů Spáry keramických podlah jsou vyplňované cementovou spárovací hmotou. Na odstranění přebytečného materiálu a na zarovnání povrchu spár se za mokra používá houba. Vysychající voda zanechává silný cementový film na povrchu, který je možné odstranit jen kyselým prostředkem.

Jontec PowerCid* Popis Benefit Aplikace Kyselý čistící prostředek Kyselý prášek na odstraňování cementu, malty a vápenaté usazeniny z keramických a jiných podlah vůči kyselinám odolným Aplikace Vzhled: bílý krystalový prášek, 5 kg vědro Ředění: 5%, zvyš do 10% při silných nánosech Aplikace: zřeď v teplé vodě, předvlhči spáry vodou, aplikuj roztok a nech působit 10 min. Nedovol zaschnout. Odstraň znečištěný roztok a dokonale opláchni. Praktické tipy: ideální na postavební čištění Důležité: před použitím otestuj kompatibilitu materiálu

Jon-StoneTM: