Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
ESTONSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Evropské regiony - Severní Evropa - Norsko
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Liberecký kraj.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island (Islandská republika)
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Island Adriana Štaudová.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
ISLAND (Země ohně a ledu)
SEVERNÍ EVROPA.
SRBSKO.
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
ŠVÝCARSKO.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Severní Evropa II Mgr. Petr Králík.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Island.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Arménie znak vlajka.
SLOVINSKO.
LITVA.
MALTA Repubblika ta‘ Malta
ISLAND.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_13.
Írák.
Bělorusko.
Malta.
DÁNSKO.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Francie Miroslav Chmelka.
Finsko.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
EVROPA – ÚVOD, REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
Island - přes obyvatel - nejřidčeji zalidněný evropský stát - hl. a největším městem je Reykjavík - státní zřízení: republika - správní členění:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Island Jakub Jenšovský.
SEVERNÍ EVROPA.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_05_Island
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
6. SEVERNÍ EVROPA.
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Island

Poloha Za polárním kruhem Nejsevernější část Evropy

Přehled Oficiální název: Islandská republika Rozloha v km2: 102 829 Počet obyvatel: 271 000 Hustota zalidnění(obyvat. na km2): 2,6 Hlavní město: Reykjavík Nejvyšší pohoří- Hvannadalshnúkur 2119 m n. m. Nejvyšší ledovec- Vatnajokull Nejvyšší sopky- Askja 1510 m n. m., Hekla 1491 m n. M Nejdelší řeka- Thjórsá Politický systém: parlamentní republika Měna: 1 islandská koruna= 100 aurarů Jazyky: Islandština Náboženství: Křesťané Roční příjem na hlavu: 23 280 Nárůst obyvatel(na tis. Za rok): 11 Průměrná délka života: muži 76, ženy 81

Podnebí Chladné vnitrozemské podnebí se studenými zimami, bohatými na sníh a chladnými, deštivými léty Studené, přímořské pobřeží oteplované Severoatlantickým proudem.

Zemědělství Využití půdy: pastviny 20%, orná půda 1%, lesy 1%, ostatní 78% (převážně pokryto ledem) Hlavní zemědělské produkty: Drůbež, ovce, dojnice, ryby Příroda: Husté a bohaté březové lesy

Hospodářská odvětví Rybolov: zpracování ryb, zemědělství, výroba cementu a hliníku Vývoz: ryby, výrobky z ryb, hliník, ovčí vlna a kožešina

Ochrana krajiny Největší Národní park: Skaftaffel- leží na jihovýchodu Islandu, Pingvelli- leží 50 km od Raykjavíku. Turisté tyto místa považují za nejvíce navštěvované.

Doprava Na Island se dopravíte jen leteckou a námořní dopravou. Funguje zde i železniční. Automobilová je velmi špatná.

Test - Island Jakým proudem je pobřeží oteplované? Jaká je nejvyšší řeka Islandu? Jaká je jeho rozloha? Největší Národní park je? Nejvyšší ledovec je? Jaké je zde podnebí? V jaké části Islandu se nachází jeho hl.město a jak se nazývá? Najdi na mapě řeku Thingvallavatn Nejvyšší sopka je? Nejvyšší hora je? Kde se nachází Dánský průliv Severoatlantickým Thjórsá 102 829 Skaftaffel Vatnajokull Studené zimy, deštivá léta V severozápadní. Reykjavík. Askja Hvannadalshnúkur Severozápadně od Islandu