Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seřaď obrazce podle velikosti
Advertisements

Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p. o
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Obvod a obsah čtverce a obdélníku
Vzdělávací obor: Matematika
36.1 Obsahy složitějších obrazců
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vzdělávací obor: Matematika
zpracovaný v rámci projektu EU
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Jednotky času - procvičování
ICT M 5.R. Desetinná čísla
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_568_OBVOD_TROJÚHELNÍKU_ČT VERCE_OBDÉLNÍKU Téma:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_390_OBSAH ČTVERCE Téma: VZOREC, CENTIMETR.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Vyvození a procvičení učiva
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Vyvození a procvičení učiva
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
Vyvození a procvičení učiva
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Vyvození a procvičení učiva
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_18.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Vyvození a procvičení učiva
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
EU_42_sada1_03_M_Rovinné útvary3_Šeb
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
Písemné dělení (čísla do ) VY_32_Inovace_13TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová
VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_13
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_16 _Obsah obdélníku, obsah čtverce
Povrch krychle a kvádru VY_32_Inovace_18SOU-2
Vyvození a procvičení učiva
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
Transkript prezentace:

Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

 Anotace Název projektu – OP VK Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák vyvodí pojem obsahu ve čtvercové síti; rozloží složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítá jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci Klíčová slova - obsah, čtvereční jednotka Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – 203 kB

Při počítání obvodu složitějších útvarů, postupujeme stejně jako u nepravidelného trojúhelníku. Stačí všechny strany sečíst. Výsledné číslo je obvodem daného obrazce. 8 cm 6 cm 2 cm 3 cm 2 cm 4 cm 1 cm 2 cm o = o = 28 cm

Vypočítej obvod chodby, jejíž plánek vidíš na obrázku. Kolik latí musíš koupit na olemování celé chodby, když jedna lať měří 3 m? 4 m 10 m 1 m 6 m 7 m 2 m 1 m 3 m

Pokud složitější útvar nakreslíme do čtvercové sítě, je výpočet obsahu roven počtu políček čtvercové sítě. Jaký je obsah obrazce, Když oko sítě má rozměry 1cm x 1 cm ? S =

Jak zjistíme obsah obrazce bez čtvercové sítě? 4 m 10 m 1 m 6 m 7 m 2 m 1 m Musíme si obrazec rozdělit na takové části, u kterých umíme obsah vypočítat. Můžeš rozdělit obrazec jiným způsobem?

Vypočítej obsah chodby nakreslené na plánku. 14 m 7 m 21 m 28 m 10 m

Strýc si vybírá zahradu. Chce koupit tu největší. Která to bude? Kolik zaplatí za oplocení, když 10 m ho bude stát 260 Kč? 12 m 40 m 30 m 28 m 20 m 20 m 25 m 12 m 20 m 10 m 25 m