Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma hodiny: Bulharsko - opakování Předmět: Zeměpis
Advertisements

Monako (Principaute de Monaco) Monako je maličký evropský státeček, který patří mezi nejbohatší a nejvyspělejší země světa…
Jihovýchodní Evropa.
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Téma hodiny: Bulharsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Aleš Jůn.
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
MOLDAVSKO.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Austrálie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Francie Francie.
FRANCIE.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 7.
BULHARSKO.
Evropa – Jihovýchodní Evropa
Nela Lachmanová VIII.B Makedonie Nela Lachmanová VIII.B
BULHARSKO Míša a Naty.
SRBSKO.
Rumunsko.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
ŠVÝCARSKO.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
MAĎARSKO.
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
LITVA.
MAKEDONIE.
RUMUNSKO.
ŘECKO Martin VRZALA.
Írák.
Bělorusko.
Malta.
Bulharsko България / Bălgarija
Jihovýchodní Evropa.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_18 Název materiáluBulharsko.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Bulharsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
ŘECKO A BULHARSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_16_Řecko a Bulharsko Téma: Vlastivěda.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Mexiko.
Turecko.
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Srbsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
10. JIHOVÝCHODNÍ EVROPA BALKÁNSKÉ STÁTY.
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Bulharsko

Základní údaje Politický systém: republika Rozloha: 110 910 km2 Počet obyvatel: 8 468 000 Hustota zalidnění: 76 obyv./km2 HDP na obyvatele: 1106 $ Pokles obyvatel ročně: 16 000 Úřední jazyk: bulharština Hlavní město: Sofie Počet obyvatel hlavního města: 1 100 000

Povrch Pohoří: Rodopy,Thrákie, Pirin, Rila, Stará planina Nížiny: Valašská, Hornotrácká, Dunajská Nejvyšší vrchol: Musala – 2925 m.n.m.

Podnebí a vodstvo Podnebí: kontinentální v horách a na severu, středozemní v údolích na jihu Průměrná teplota: -2°C v lednu, 18°C v červenci Řeky: Dunaj, Marica, Struma

Zvířectvo a rostlinstvo

Obyvatelstvo Náboženství: 85% pravoslavní, 10% sunnitští muslimové 5% římští katolíci a židé Jazyky: bulharština, turečtina, cikánské jazyky, makedonština

Zemědělství a průmysl Využití půdy: 37% orná půda,18% louky a pastviny, 35% lesy, 10% ostatní Zemědělské produkty: pšenice, ječmen, kukuřice,hrozny Těžené suroviny: dřevo, uhlí, bauxit, rudy olova, mědi Vývoz: tabák, ovoce, zelenina, víno, kůže, konzervované potraviny, stroje, dopravní prostředky, rudy

Cestovní ruch, služby, obchod Rekreační střediska: Zlaté písky, Sluneční pobřeží

Test Jaký je počet obyvatel Bulharska: a) 10 500 000 b) 9 500 000 c) 8 500 000 Jaká je hustota zalidnění Bulharska: a) 56 obyv./km2 b) 66 obyv./km2 c) 76 obyv./km2 Jak vysoká je nejvyšší hora Bulharska: a)1525 m.n.m. b)3425 m.n.m. c)2925 m.n.m.