Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo Jarmila Kovářová. Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357.
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
RAKOUSKO.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Střední Evropa STŘEDNÍ EVROPA.
RAKOUSKO.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
SRBSKO.
Rumunsko.
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Německo 23. listopadu 2005.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
ŠVÝCARSKO.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
BENELUX.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
REGIONY EVROPY STŘEDNÍ EVROPA.
Německo Aneta Bohdálková.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
SLOVINSKO.
RAKOUSKO Martin VRZALA.
NĚMECKO RAKOUSKO ŠVÝCARSKO
Bělorusko.
Malta.
Německo.
STŘEDNÍ EVROPA.
POLSKO I. Martin VRZALA.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
RAKOUSKO CHARAKTERISTIKA Hlavní město: Vídeň Hlavní město: Vídeň Rozloha: km ² Rozloha: km ² Počet obyvatel: Počet obyvatel:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NĚMECKO
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_17 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_VLASTIVĚDA
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NĚMECKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Střední Evropa.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Spolková republika Německo
Transkript prezentace:

Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Německo Státní zřízení: republika Rozloha: 357 021km2 Hlavní město: Berlín – 4. největší město-Evropa Členství: EU, Nato, OSN, CE, G8, OBSE Úřední jazyk: německý Měna: euro Správní členění: 16 spolkových zemí Forma vlády: parlamentní federativní Prezident: Horst Köhler (2006)

Německo - poloha Sousední státy: Nizozemsko, Belgie, Lucembursko, Francie, Švýcarsko, Rakousko, Česká republika, Polsko, Dánsko

Německo - povrch,vodstvo Nejvyšší hora: Zugspitze (2963 m) Nejnižší bod: Aebtissinwisch (-3,6m) Leží ve střední Evropě Omývá ho Severní a Baltské mořě Některá pohoří: Šumava, Alpy, Krušné hory Některé řeky: Labe, Dunaj, Rýn, Modla, Sala Největší jezero: Bodamské

Německo - podnebí Mírné klima Podnebný pás: mírný a teplý Je zde dostatek srážek Nejteplejší měsíc: červenec Nejchladnější měsíc: leden

Německo - rostlinstvo a zvířectvo Lesy zaujímají čtvrtinu celkové plochy státu Louky a pastviny se nachází při tocích řek Původní žijící živočichové: zubr, medvěd, rys Lovná zvěř: zající, králíci, vysoká zvěř

Německo – obyvatelstvo, doprava 91% Němci Počet obyvatel: 82 424 609 Hustota zalidnění: 230 obyv./km² Náboženství: protestanti, katolíci, muslimové Hustá železniční síť Hustá síť silnic a dálnic Vyspělá letecká doprava Námořní doprava – Hamburg - přístav

Německo - průmysl,zemědělství Vysoce rozvinutý průmyslový stát 4. místo ve světě - průmysl Bohatství černého a hnědého uhlí, železné rudy Vyspělé zemědělství Orná půda zabírá 33% z celkové plochy, lesy 31%, 15%pastviny, 21% ostatní Nejúrodnější oblasti: okolo Rýnu, Dunaje a Magdeburská oblast

Německo - cestovní ruch Metropole: Berlín, Mnichov, Hamburk Nejoblíbenější zemí je : Bavorsko Ostrovy: Rujana, Hiddensee a Usedom Bavorsko - zámek Ludvíka II. - Neuswanstein

Obrázky Semperova opera Regensburg Hesensko Hesensko

Německo - otázky Hlavním městem Německa je Kolik má Německo spolkových zemí? Forma vlády Podnebný pás Měna Hustota zalidnění Berlín 16 parlamentní federativní mírný a teplý Euro 230 obyv./km²

Německo - úkoly Najděte na mapě hlavní město Německa Vyhledejte na mapě všech 9 sousedních států Najdi na mapě Drážďany a Hamburg Čím je znám Hamburg? Vyhledej na mapě průmysl, který je v Německu nejvíce zastoupen