Podpora prodejců software a výrobců počítačů Václav Rada SBC Partner Account Manager 1.Října 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Advertisements

1 Microsoft ® Open Subscription License 2 Správa a administrace licencí = hotová noční můra …
Petr Bobek, pbobek Infomation Worker Product Manager Microsoft s.r.o.
Kamil Juřík Trainer Team Development Lead (MVP, MCT) Gopas a.s.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Zahájení prodeje české verze
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Microsoft a partneři Partnerský program, Systém partnerské spolupráce
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Nový obchodní model společnosti TECH FASS s.r.o.
Představení Open In The Box Martin Fanta Manažer partnerské skupiny TPG
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
1 Rešení Cisco a Linksys – segment SMB. 2 Linksys/Cisco Domácíuživatelé Střední a velké korporace Domácí a malé kanceláře, střední firmy Středně velké.
Ekonomika informačních systémů
Cisco Confidential © 2010 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Cisco Services Zbynek Pakandl / / comm
Aplikace VT v hospodářské praxi licence, autorské právo
Václav Rada Partner Account Manager - OEM Microsoft Česká republika
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
Obchodní spolupráce pro vývojářské společnosti Veronika Macáková ISV Partner Account Manager
Petr Štos Information Worker Microsoft Česká republika.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Aktuální speciální nabídky Name: Julie Růžičková Title: Small Business Manager Microsoft s.r.o.
Andrea Vlčková Licensing Marketing Manager
Partner SBSC evening university , Čestlice.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Podnikatelské koncepce
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Kam kráčí telekomunikační sítě Morava a Slovensko Jiří Lešek (ředitel velkoobchodu datových národních služeb) Milan Petrásek (produktový.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Martin Ulčák Microsoft Česká republika
Ing. Jan Knyttl, MCP. Servodata / Abakus Distribution Abakus Distribution Výsadní licenční partner Microsoftu pro veřejnou správu, zdravotnictví a školství.
O službě Webmium WEBMIUM je jednoduchý nástroj umožňující drobným a středním podnikatelům vytvoření a správu profesionálně vypadajících webových stránek.
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Agenda: 9:00 – 9:30 Snídaně 9:30 – 10:00 Aktuální nástroje a podpora pro partnery (M. Hruška) 10:00 – 11:00 Přehled licenčních programů, SA výhody (K.
SBS 2008, EBS 2008 Radim Petratur Microsoft Č R. Řešení pro každou firmu Midsize BusinessSmall Business CorporateEnterpriseHome
Partnerská konference Solution Partners Clarion Congress Hotel Prague 1. října 2009.
Petr Štos Information Worker Microsoft Česká republika Jakub Kvaček Segment Manager – Breadth Microsoft Česká republika.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Jakub Kvaček Segment Manager – Breadth Microsoft Česká republika
Tomáš Koška, Lukáš Křovák Divize Windows Client | Microsoft ČR a SR |
Přehled prom a motivací Martin Fanta Manažer partnerské skupiny TPG
Andrea Vlčková Licensing Marketing Manager Microsoft Česká republika
Windows 7.
2OP853 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP853 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
602LAN SUITE 2004 Obchodní shrnutí referingového systému.
Open Lincense Hlavní nabídky na květen - červen Jakub Kvaček Small Business Marketing, 1. dubna, 2010.
SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ LICENCÍ MICROSOFT VE ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V RÁMCI LIBERECKÉHO KRAJE ING. JAN KNYTTL Servodata, a.s.
LEGALIZAČNÍ SADA pro Windows XP Professional Pomozte svým zákazníkům získat legální Windows na stávajících počítačích.
Pouze pro společnost Microsoft a její partnery Použití příručky pro prodej zákazníkům ze sektoru SMB Vedle impozantního uvedení systému Windows 8 společností.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Windows 7.
Indikativní Nabídka Data instalace: Rodinný dům Aku do vody
Transkript prezentace:

Podpora prodejců software a výrobců počítačů Václav Rada SBC Partner Account Manager 1.Října 2009

Agenda Microsoft a SBC kanál OEM licencování Legalizace Windows XP Technologická záruka, downgrade Důležité zdroje Podpora prodeje Microsoft Office

SBC prodejní kanál v České republice Charakteristika – prodej OEM licencí od distributorů (historicky vlastní PC) Celkem subjektů Počet partnerů s Account Managerem – 400 (50% obratu v COEM, 25% Open) Rozdělení Partner Account Managerů Čechy (sever + Praha) – Petra Bartošová Čechy (jih + Praha) – Vladimír Brůžek Morava – Eva Nekoksová Celá ČR (telefon) – Michaela Kovandová

Licence programu Microsoft OEM System Builder DEFINUJE: Kdo je sestavovatel systémů Systém zákazníka Přijmutí licence Podmínky distribuce Požadavky na instalaci Poskytování podpory koncovým zákazníkům Termín „Sestavovatel systémů“ označuje výrobce původního vybavení, sestavovatele, sestavovatele repasovaných počítačů nebo osobu provádějící předinstalaci softwaru, která systém (systémy) zákazníka prodává třetí straně.

Prodej OEM licence Windows 1. Předinstalované na PC 2. Prodej s počítačem 3. Prodej s 5 komponentami 4. Zákazník splňuje podmínky Sestavovatele systémů

Multilicence a podkladová licence OEM FPP Každé PC s Windows v multilicenci musí mít podkladovou licenci !

Legalizace Windows - GGK, GGOK, GGWA GGK - Get Genuine Kit Windows XP Pro Windows Vista Business Windows Vista Home Basic Windows 7 Pro (od ledna 2010) GGOK – Get Genuine Online Kit (WGA) Od – možnost koupit legalizační sadu na Windows 7 GGWA – Get Genuine Windows Agreement Multilicenční smlouva – elektronická podoba Min. 5 licencí – 2 letá smlouva Windows Vista Business

Windows XP – ukončení prodeje v distribuci Distributoři ukončili nákup K dispozici pouze skladové zásoby – po vyprodání definitivně ukončen prodej Windows XP v distribučním kanále Další dostupnost Windows XP Downgrade z Vista Business/Ultimate, Windows 7 Pro/Ultimate V rámci legalizačních řešení XP Home na netboocích

Technologická záruka na Windows 7 Upgrade na systém Windows 7 (technologická záruka) je možnost poskytovaná společností Microsoft získat při koupi systému Windows Vista oprávnění v budoucnu upgradovat na systém Windows 7 Nabídka upgradu na systém Windows 7 se liší licenčním modelem a také typem partnera Upgradovat na systém Windows 7 bude možné následovně: Windows Vista Home Premium Windows 7 Home Premium Windows Vista Business  Windows 7 Professional Windows Vista Ultimate  Windows 7 Ultimate Na systémy Windows Vista Home Basic a Windows XP se technologická záruka nevztahuje. Ukončení – program ( ), žádosti ( ), zasílání ( )

Technologická záruka na Windows 7 - přehled

Downgrade z Windows 7 Windows 7 Professional OEM > Windows Vista Business/Windows XP Professional (včetně x64, Tablet) Windows 7 Ultimate OEM > Windows Vista Ultimate/Windows XP Professional (včetně x64, Tablet) Downgrade není možný z FPP licení, pouze z OEM licencí Windows 7 Professional a Ultimate Časové omezení – 18 měsíců od dostupnosti Windows 7 nebo do vydání Service Packu 1 na Windows 7 Postup – stejný jako v případě Windows Vista

OEM Partner Center Stránky pro výrobce počítačů a prodejce OEM Download OPK kitů Download Office Activation Assistant – NOVÁ VERZE Vista and Office 2007 Readiness Center System Builder Licence Veškeré technické informace a návody, odkazy na licence Obrázky – loga OEM produktů Náhrada poškozeného COA, náhrada médií Rady a nápady Partnerský program - Original Equipment Manufacturer OEM Hardware Solutions

Marketingové materiály ZDARMA Všechny „papírové“ marketingové materiály Bezdotazová instalace Office Ready PC PLACENÉ CD s aktualizacemi software Předměty s logem Microsoft Zkušební verze a autodema Platba pouze za poštovné, samostatná registrace

Microsoft Office 2007 Podmínky pořízení: S novým PC - doporučeno Do 90 dnů od nákupu PC Instalační balík možno stáhnout na: Podporu na OEM Office 2007 poskytuje do 90 dnů od 1.incidentu Microsoft

Programy pro zvýšení prodeje Microsoft Office s novým počítačem Programy platí pro nákup Microsoft Office od autorizovaných distributorů Program pro licence OEM Při koupi počítače lze nakoupit MLK se slevou Nyní 250 Kč, od 5. října 50 Kč Platí do 1. ledna nebo do odvolání Program pro krabici Office H&S Nákup od distributora se slevou jen v obdobích 14. září – 23. října, 7. prosince – 15. ledna Sleva je: 34% při koupi samostatně47% při koupi s počítačem Microsoft mění doporučené MOC na: 1990 Kč při nákupu krabice spolu s počítačem 2490 Kč při nákupu krabice bez počítače

Podmínky při nákupu a prodeji bundle Microsoft Office s počítačem 1. Distributor prodává MSO se slevou s podmínkou: „Tento Microsoft Office je určen pouze pro prodej společně s počítačem. Proto musí být nabízen, inzerován a prodáván jako bundle“ 2. Pokud reseller podmínku poruší, neposkytne mu distributor další slevu 3. Pokud musí reseller MSO a PC rozbundlovat, pak prodá samostatný MSO za vyšší cenu samostatně prodávané krabice – získá tím vyšší marži 4. Na svých e-shopech nabízejte Microsoft Office samostatně za vyšší cenu a spolu s PC za nižší cenu 5. Přečtěte si často kladené otázky k programům pro zvýšení prodeje Microsoft Office s novým počítačem 6. Přesné informace a elektronické POS materiály na Portálu pro partnery

Promo na OEM Office Small Business Nabídka platí od 5. – 22. října při nákupu od autorizovaných distributorů OEM Koupíte-li naráz 2 ks MLK Microsoft Office Small Business 2007 získáte hru hokej Tuto nabídku nelze kombinovat se slevou za Office attach (nákup MLK s novým počítačem)

“V současné ekonomické situaci se mi nedostáva času ani peněz na samotný chod firmy. Mám-li tedy nakoupit jakýkoliv IT produkt nebo službu, musím být skutečně přesvědčen, že mi tyto produkty přinesou růst a pozitivně ovlivní chod firmy a to v co nejkratším čase.” – Majitel firmy

Priority zákazníků v segmentu SMB… Mít lepší přehled o fungování firmy Snížit náklady a rizika spojená s IT Potřeby zákazníků Ušetřit čas a zorganizovat si práci Získat a udržet si zákazníky

Priority zákazníků v segmentu SMB… Mít lepší přehled o fungování firmy Snížit náklady a rizika spojená s IT Potřeby zákazníků Ušetřit čas a zorganizovat si práciZískat a udržet si zákazníky Zvýšit produktivitu a efektivitu práce v kanceláři Být neustále v kontaktu i mino kancelář Snížit cestovní náklady Snížit náklady a zvýšit produktivitu služeb občanům Rychleji najít nové zákazníky Efektivně pracovat s obchodními příležitostmi (pipeline management) Vytvořit trvalý vztah se zákazníkem Efektivněji využívat své zdroje a prostředky Zdokonalit rozhodovací proces Zjednodušit IT infrastrukturu Zabránit jejím výpadkům Zabránit ztrátě a zcizení dat Ochránit osobní údaje občanů Minimalizovat výpadky sítě

… a jejich řešení Mít lepší přehled o fungování firmy Snížit náklady a rizika spojená s IT Potřeby zákazníků Ušetřit čas a zorganizovat si práciZískat a udržet si zákazníky Lepší výkon PC Ukládání a sdílení souborů a tiskáren Vzdálený přístup a virtuální schůzky Přístup k u a datům přes mobil Spolupráce na Intranetu a online pracovní prostory Možnost webové presentace firmy a E- Commerce Správa zákaznických kontaktů Cílený marketing Vlastní tvorba profesionálních marketingových materiálů Prodejní prognózy Přehledné informační panely Reporting na míru Zevrubná analýza dat Automatizovaný obchodní proces Antivirová a firewall ochrana Pravidelné zálohování a upořádání dat Šifrování a ochrana dat Zotavení po havárii Online software a hostované služby Konzolidace a Virtualizace

…a jejich řešení Mít lepší přehled o fungování firmy Snížit náklady a rizika spojená s IT Potřeby zákazníků Ušetřit čas a zorganizovat si práciZískat a udržet si zákazníky

Marketingové materiály k vaší dispozici Zákaznické y Letáky Prezentace Telesales skripty Argumentační materiály etc.