Týmová spolupráce s využitím Google Code

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

Využití Open Source GIS nástrojů ve výuce zeměpisu na střední škole
Využití cloudových služeb ve školství
Knihovny současnosti 2011, České Budějovice 13. – 15. září 2011
Microsoft Silverlight
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Studie a zhodnocení domácích volně dostupných API mapových služeb Diplomová práce Vysoká škola Báňská – Technická univerzita Ostrava Hornicko – geologická.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Tvorba webových aplikací
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Webová aplikace: Publikační systém. Členové týmu Jan Suchan Štěpán Hašek Jakub Hušek Petr Horský Bc. Petr Salač (SI2)
SDRUK-IT Možnosti využití programového vybavení WebArchivu dalšími subjekty Ing. Petr Žabička, MZK.
E-learning ve výuce na SŠ
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat.
JIRA školení.
Internetové prohlížeče
[IVE-SMA] UI analyzačního nástroje Daniel Puncman A4M39NUR.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
Příprava VŠB-TU Ostrava na práci v e-learningu Jan Kopečný, Adrian Jankovský.
David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Aby ste se v práci potili! Hawk. Tomáš VikOta ChasákJarda Málek Tomáš ŠorejsPetr VejvodaJan Donátek.
Web 2.0, folksonomie a uživatelská rozhraní Lenka Němečková Eliška Pavlásková Založeno mimo jiné na prezentacích prof. B. Whitea „The Promise of Rich User.
1 Aplikace folksonomií v uživatelském rozhraní Jednotné informační brány Lenka Němečková Eliška Pavlásková
Úkol 1 - řešení týmové komunikace Promovaní inženýři (tým A, s út 12.45)
Nástroje pro řízení projektů. Kriteria členění Desktopová aplikace SaS (Software as Service) aplikace.
Srovnání systémů řízení projektů Vypracovala: Jitka Procházková.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Kramerius 4 – nová generace systému pro digitální knihovnu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě ,
Shodnocení GAN etapy projektu GAN ETAPA PROJEKTU IT415.
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
Projekt LISp-Miner Milan Šimůnek. Milan Šimůnek – Projekt LISp-Miner2 Obsah Význam databází a uchovávaných informací Proces dobývání znalostí z databází.
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
POČÍTÁME S JINDROU PETÁKOVOU 8
JPrVyd Desktopová aplikace pro evidenci příjmů a výdajů OSVČ.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Předpoklady -dobrý nápad, předem musíte vědět, o čem chcete vytvořit stránku -dostatek podkladů.
1 Základy marketingového výzkumu Online marketing.
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
1 GISáček 2006 GIS v podání Autodesku GISáček 2006 Pavel Robek Tech Data Distribution s.r.o.
Výhody a nevýhody open-source řešení pro webové stránky obcí Martin Strnad Magistrát města Děčín
Hybridní mobilní aplikace pro Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
ORSOFT RADNICE OPEN – ÚVODNÍ SEZNÁMENÍ Petra Hoffmanová.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Workshop, Knihovna AV ČR, 4. října 2010 Mgr. Tomáš Foltýn Kramerius 4 Uživatelské rozhraní Do verze
Vývoj software pro Linuxové distribuce Installfest Praha,
Přehled změn na portálu upgrade redakčního systému Marwel, nasazení modulu pro správu souborů a fulltextové vyhledávání
Software pro řízení projektů
Internetové prohlížeče
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
Přehled změn na portálu
Hybridní mobilní aplikace pro Android
ORCID - Open Research and Contributor ID
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Přehled změn na portálu
PRÁCE S WMS SERVERY - Praktická ukázka.
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Git Git je v informatice distribuovaný systém správy verzí vytvořený Linusem Torvaldsem pro vývoj jádra Linuxu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Představení Úvod Celé je to pojaté spíše jako představení služby a jejích možností, nežli konkrétní ukázky Lukáš Čochner.
WORDPRESS AFFILIATE DATA V XML.
Transkript prezentace:

Týmová spolupráce s využitím Google Code Znalostní objekt Týmová spolupráce s využitím Google Code Tým 2 – David Nejedlý, Pavlína Duffková

Cíle Popis Google project Návod k používání Google project K čemu slouží Funkce Záložky Návod k používání Google project Hodnocení Google project

Podmínky použití - na co si dát pozor Nutnost mít založený účet u Googlu Vhodná znalost verzovacího systému SVN, GIT nebo Mercurial Nutná znalost Anglického jazyka (není dostupný v ČJ) Projekt musí být bezpodmínečně open-source Dodržení přehledné struktury hlavní stránky

Google Code Google project hosting Google code je webová stránka, na které jsou dostupné různé vývojářské nástroje, API a technické nástroje Součástí je i Google project hosting Google project hosting je open-source kolaborativní vývojové prostředí Možnost založit si open-source projekt Slouží jako mezinárodní db projektů Možnost sledovat podobné projekty a čerpat z nich inspiraci, na jaké problémy narazili, jak je řešili apod.

Nejdůležitější funkce GP Ukázka funkcí a uživatelského prostředí

Hlavní stránka Downloads Wiki rozcestník, nejdůležitější info Updates – zobrazení veškeré aktivity na projektu People – správa členů projektu Downloads Soubory ke stažení Možnost přidávat štítky, řadit do kategorií Propracované vyhledávání Wiki Wiki syntaxe Přehledná dokumentace a info o projektu

Issues Source Evidence požadavků a problémů na projektu Diskuzní forum – možnost založit vlákno a reagovat na ně Lze nastavit typ (problém, úkol, review) Lze nastavit prioritu (kritická, vysoká, střední, nízká) Lze nastavit cílovou verzi, nebo datum, do kdy se má issue zpracovat Source Checkout – odkud si mohu projekt stáhnout Browse – procházení souborů, úprava přes SVN Changes – zobrazení provedených změn v souborech

Založení projektu

Project home – hlavní strana

Přidání uživatelů

Nahrání souboru

Wiki - založení

Wiki - zobrazení

Issues – založení nové issue

Issues - zobrazení

Source - úložiště

Source – správa změn

Hodnocení Google project Klady Zápory Princip znalostní db Propojení s ostatními Google nástroji 4GB prostoru ZDARMA Škálovatelnost Rychlost Spolehlivost (99,9%) Best-practices Střízlivý design (bez reklamy) Nutnost mít účet na Googlu Open-source – každému dostupné Dostupné jen v AJ

Děkujeme za pozornost Otázky, připomínky?