Sven Ubik, CESNET, 29.3.2004 Sledování výkonnostních charakteristik komunikace v počítačových sítích a jejich optimalizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požadavky zákazníků na správu PON sítí
Advertisements

Josef VOJTĚCH, Miroslav KARÁSEK, Jan RADIL Možnosti dálkových 10 GE přenosů s PC LAN adaptéry.
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
CIT Pavel POMEZNÝ Centrum informačních technologií Ostravská univerzita v Ostravě /cit.
Regionální výpočetní centrum pro fyziku částic Farma Goliáš
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Počítačové sítě.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Norma IEC Komunikační sítě a systémy v podřízených stanicích
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Historie počítačových sítí a jejich postupný vývoj
Lukáš Fiala FZÚ AV ČR. Dnešní stav seminář CESNETu - Sezimovo Ústí2 střed hvězdy je Cisco C6503 na CESNETu vyhrazená GN2 lambda pro spoj do.
USB porty a jejich využití
Dohled analýza optimalizace dohled analýza optimalizace Advanced Farming Systems.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Počítačové sítě.
Návrh počítačové sítě malé firmy
Počítačové sítě Architektura a protokoly
Komunikace v medicíně Milan Šárek. Agenda oblasti zájmu specifika komunikace v eHealth standardy otázky bezpečnosti příklady infrastruktury medicínské.
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Sven Ubik, CESNET Přenosy velkých objemů dat v rozlehlých vysokorychlostních sítích.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí Maturitní téma č.6.
ČD-Telematika a.s., Pod Táborem 6, Praha 9 Internet a elektronické komunikace pro veřejnou správu z pohledu ČD-Telematika a.s. Ing. Miroslav Šídlo.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-03.
IP telefonie v síti CESNET2 Sven Ubik Brno,
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
10Gb/s metropolitní síť VUT v Brně Vysoké učení technické v Brně Centrum výpočetních a informačních služeb Vladimír Záhořík, Tomáš.
Kvalita služeb ve vysokorychlostních sítích Sven Ubik CESNET,
Challenges pro METACentrum. Hlavní úkoly Plná integrace různých přístupů k řízení Gridů –Mezinárodní projekty (EGEE) Rozvoj bezpečnostně orientovaného.
PCI Express Pavel Stianko. 2 Požadavky doby Vysoká přenosová rychlost Quality of service – data musí být v určitý čas přístupná pro zpracování Zvyšování.
Technologie a architektury IS pro podporu interoperability Michal Šeliga, Jan Růžička, Bronislava Horáková, Pavel Děrgel, Antonín Orlík Institute of geoinformatics.
Datové sítě Ing. Petr Vodička.
Systémy pro detekci neoprávněného průniku Petr Panáček
CLIENT- TO- SERVER server = řídící počítač klienti = počítače zapojené do sítě PEER- TO- PEER všechny počítače jsou rovnocenné.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_170_IT9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Petr Šetka solutions architect Mainstream Technologies, s.r.o.
Seminář 12 Obsah cvičení Transportní služby Utilita nestat
Internet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Bezpečnost sítí s IP Michal Horák ČVUT, Praha 1. Bezpečnost sítí s IP Minimalizace zranitelných míst Systémy na detekci útoků  analyzátory  manažeři.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Token - Ring II. - přístup na síť.
VPN - Virtual private networks Přednášky z Projektování distribuovaných systémů Ing. Jiří Ledvina, CSc.
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
Informační systémy v personálním řízení RNDr. Jan Žufan, Ph.D., MBA
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Fond rozvoje sdružení CESNET
Charakteristika a nástroje
Multiprotocol Label Switching (MPLS)
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Představení projektu SaPPART
Ze Spořilova do Litoměřic
Ing. Jiří Šilhán IP Spoofing.
Otevřené linkové systémy (OLS) jsou již tady?
Zkušenosti s efektivním řízením provozu v úsecích s dočasným omezením
Transkript prezentace:

Sven Ubik, CESNET, Sledování výkonnostních charakteristik komunikace v počítačových sítích a jejich optimalizace

Cíle aktivity Výzkum a vývoj směřující k zajištění požadovaných výkonnostních charakteristik komunikace v rozlehlých vysokorychlostních sítích. Performance monitoring Performance provisioning

Performance monitoring - Pilotní systém pro performance monitoring kompatibilní s GN2 - ve spolupráci s JRA1 a SA3 GN2 (Antonín Král) - Experimentální dálkový přístup k testeru sítě, ve spolupráci s aktivitou Optické sítě a jejich rozvoj (Josef Vojtěch) - TCP monitoring and enhancement (Pavel Cimbál) - End-host monitoring - detekce úzkých míst v koncových stanicích (Michal Kraus)

Performance provisioning - Paralelní přenosy - paralelizace socketové knihovny a programový přístup k DWDM systemům pro BoD, ve spolupráci s aktivitou Optické sítě a jejich rozvoj a JRA3 GN2 (Martin Čížek, Josef Vojtěch) - PERT - podíl na aktivitě SA3 GN2 - Ověření možnosti použití PC adaptéru 10GE pro přepínače a směrovače (ve spolupráci s aktivitou Optické sítě a jejich rozvoj) - Simulace, emulace

Vztahy k jiným aktivitám Projekt SCAMPI - architektura pro pasivní monitorování Projekt LOBSTER - nasazení SCAMPI architektury především pro security monitoring GN2 JRA1 - Performance monitoring GN2 SA3 - Evaluation and deployment of performance measurement systém GN2 JRA3 - New service development (BoD) GN2 JRA2 - Security