ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SUB10 Systems Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v milimetrovém pásmu Petr Sottner Tomáš Bergmann
Advertisements

KAM KRÁČÍ ČESKÉ TELEKOMUNIKAČNÍ SÍTĚ
Počítačové sítě Přenosová média
Josef VOJTĚCH, Miroslav KARÁSEK, Jan RADIL Možnosti dálkových 10 GE přenosů s PC LAN adaptéry.
Digitální a analogový signál
TV, video.
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
První krok do vláknové optiky
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
RYCHLOST PŘENOSU INFORMACE
17BBTEL Cvičení 4.
Rušení radiokomunikačních zařízení. Mnozí z nás si jistě již nedovedou život bez mobilního telefonu ani představit, a přitom všichni víme, že svým telefonováním.
Superhet AM.
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
Modem Modem je zařízení umožňující vzájemné datové propojení dvou počítačů pomocí telefonní linky, přesněji – potřebujeme dva modemy, každý na jednom konci.
Konference KKČBS Srní 2012 ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10 Jakub Rejzek Ing. David Němec Pavel Tůma RADIORELÉOVÉ SPOJE.
Základy technologie line of sight (LoS) MIMO
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Konference Přerov 2012 Alcoma, spol. s r.o. Vinšova Praha 10 Jakub Rejzek David Němec Pavel Tůma RADIORELÉOVÉ SPOJE.
80 GHz – spoje budoucnosti? ALCOMA – rychlé spoje, program MPA
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Zpracoval: Šafránek David
 vytváření signálů a jejich interpretace ve formě bitů  přenos bitů po přenosové cestě  definice rozhraní (pro připojení k přenosové cestě)  technická.
Tato prezentace byla vytvořena
Výrok "Věřím, že OS/2 je předurčen stát se navždy nejdůležitějším operačním systémem." (Bill Gates, Microsoft, 1982)
21.říjen 2005Optické komunikace 2005, Praha1 Zvětšení dosahu přenosu přenosu 10 GE na 1310 nm Josef VOJTĚCH, Miroslav KARÁSEK, Jan RADIL Motivace Konfigurace.
PŘENOSOVÉ CESTY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Ethernet Ethernet je jeden z typů lokálních sítí, který realizuje vrstvu síťového rozhraní využívá topologii sběrnice, což znamená že sdílené médium, kde.
Přenosová pásma Každý signál (diskrétní i analogový) vyžaduje pro přenos určitou šířku pásma: základní pásmo baseband – pro přenos signálu s jednou frekvencí.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Přenosová pásma bezdrátových sítí Wi-Fi
Služby CC COL Pavel Otta listopadu 2005 Bezdrátové připojení Vlastní technologie : Breeze ( 2,4 Ghz) 5,4 Ghz FWL ( 3,5 Ghz) FWA (3,5.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Jirous spol. s r.o. Vývoj a výroba wifi antén a příslušenství
Optický přenosový systém
PCI Express Pavel Stianko. 2 Požadavky doby Vysoká přenosová rychlost Quality of service – data musí být v určitý čas přístupná pro zpracování Zvyšování.
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
FDDI (Fiber Distributed Data Interface). FDDI definice ANSI – X3T tá léta – snaha o propojení superpočítačů také MAC adresy – 4B přístup k médiu.
Druhy připojení k internetu
Rozhlas AM - používané kmitočty
Tato prezentace byla vytvořena
Radioreléové spoje ALCOMA – rychlé spoje
Tato prezentace byla vytvořena
Bezdrátové sítě Používají se, pokud není možné propojení kabelem
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Bluetooth Rudolf Helm.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
ALCOMA ALxxF MP300 Nový člen rodiny minipojítek ALCOMA
Přímé přenosy Petr Janda.
Optoelektronika VY_32_INOVACE_pszczolka_ Optická komunikační soustava Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítačové sítě Přenos signálu
Tato prezentace byla vytvořena
Počítačové sítě Přenos signálu
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Optické přenosové cesty.
Přijímače pro příjem FM signálu OB21-OP-EL-ELN-NEL-M
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
Rozhlasové vysílače pro FM OB21-OP-EL-ELN-NEL-M
Lekce 3. Linkový kód ● linkový kód je způsob vyjádření digitálních dat (jedniček a nul) signálem vhodným pro přenos přenosovým kanálem: – optický kabel.
Typy připojení k internetu
Systémy moderních elektroinstalací
Tato prezentace byla vytvořena
Modulace, základní pojmy, amplitudová modulace
v kostce Ing. Jan Stejskal
Výpočty, teorie, provozní očekávání, dostupnost v mm pásmech
Transkript prezentace:

ALCOMA a.s. Vinšova 11 106 00 Praha 10 Jakub Rejzek Senior teamu ALCOMA CZ www.alcoma.cz

1024QAM pro 112 MHz Nový modem 1024 QAM Šíře pásma 3,5 – 112 MHz Nová technologie zpracování signálu pomocí synchronizačních pilotů Hitless adaptabilní modulace ACM s parametry 100 dB/s Predistorze signálu před zesílením koncovým stupněm umožnuje využívat maximální výkon i při vysoké modulaci Garantovaná kapacita pro zvolenou přenosovou linku zabezpečí nulový vliv ACM na garantované služby V pásmu 17 GHz až + 12 dBm V pásmu 24 GHz až +5 dBm V pásmu 11 GHz až +24 dBm Co je v plánu? postupná implementace dalších pásem pro platformy MP3,5 (MP600) Dokončení vývoje MP4…..

Synchronizační kanály, předzkreslení RADIORELÉOVÉ SPOJE Výhody x Nevýhody Synchronizační kanály, předzkreslení Pilotní signál Synchronizační pilotní signály Modulátor vysílá pilotní tony, které demodulátor používá pro přesnou synchronizaci symbolového taktu a nosného kmitočtu. Díky těmto tonům jsou modemy proti sobě zachycené při tak nízké, která by byla pro konvenční systémy daleko za hranicí rozpadu synchronizace. Bezeztrátová adaptivní modulace ACM pracuje tak, že každá jednotlivý airframe je uvozený hlavičkou, která nese informaci o modulační rychlosti pro přijímač. Přepínání ACM má tak minimální vliv na Jitter a nezpůsobuje chybovost spoje. Při zapnutém režimu ACM modem sám vyhodnocuje maximální možný stupeň modulace, při kterém ještě nedochází k chybovosti přenášených dat. Rozdíl mezi prahovými citlivostmi jednotlivých modulací jsou přibližně 3 dB. Například prahová citlivost modulace QPSK je 6 x 3 dB = 18 dB vyšší, nežli je prahová citlivost 256 QAM.

Vliv synchronizace na kvalitu signálu.

Synchronizační kanály, předzkreslení RADIORELÉOVÉ SPOJE Výhody x Nevýhody Synchronizační kanály, předzkreslení Předzkreslení ADPD – Adaptive Digital Pre-Distortion – zpětnovazební systém, který umělým zkreslením signálu potlačí vliv nelinearity součástek a jiných posunů vlastností v provozních situacích. Díky ADPD spoj MP600 pracuje s vysokým výkonem i při nejvyšších modulacích. To je velký posun v porovnání s konkurenčními řešeními. ADPD MODULÁTOR DEMODULÁTOR Zpětná vazba korekce

Technologie ALxx MP360 – Full Outdoor RADIORELÉOVÉ SPOJE Výhody x Nevýhody Co ještě umíme? Technologie ALxx MP360 – Full Outdoor Pásma 4,5,6,7,8, 10,5, 11, 13, 17 a 24 GHz 3.5 MHz – 65 MHz šíře pásma 5 – 400 Mbit/s přenosová kapacita Například 6 GHz v České republice je pásmo s velmi přijatelnou cenou licenčních poplatků. Lze s ním provozovat skoky na velmi dlouhé vzdálenosti s minimálním výpadkem. Volná pásma jsou jasná 11 GHz je evergreen, sice zdražili pásmo, ale zároveň změnili kanálování. 13 GHz je skvělá frekvence pro B2B klienty (200 a 400 CZK měsíčně) Technologie ALxxF – Split Pásma 4,5,6,7,8, 10,5, 11, 13, 17, 24,18,23,26,32,38 a 42 GHz Libovolné rozhraní a libovolná konfigurace 2+0 L1 RadioLagg s kapacitou 1 Gbit/s pro dlouhé skoky bez výpadků S XPIC za přijatelné poplatky ČTÚ tam, kde nelze optickou páteř

LAST MILE Spoj pro poslední míli a B2B segment Volná pásma 5, 10, 17 a 24 GHz Licencovaná pásma 11 a 13 GHz Vše v koncepci Full Outdoor 3,5, 7, 14 a 28 MHz šíře pásma Volitelně 2 x 100 Base Tx Oddělený dohled ATPC, ACM, FEC, Interleaving Plně FDD zařízení Chráněné svorkovnice Volitelně zálohované napájení Vysoký vysílací výkon Nízká spotřeba, 25W pro Free Band

Profesionální spoj pro volné pásmo 80 GHz RADIORELÉOVÉ SPOJE Výhody x Nevýhody RADIORELÉOVÉ SPOJE Technologie AL80GE AL80GE – Full Outdoor Profesionální spoj pro volné pásmo 80 GHz Volné pásmo s pravděpodobností rušení v řádech ‰ Za přijatelnou cenu čistý síťový prvek s plným 1 000 Mbit/s FDX + 150 Mbit/s jako bonus (z dohledu nastavitelné rozdělení kapacity mezi linky) Latence spoje v řádech μs Dosahy pro vysokou třídu kvality X3 jsou 3,2 až 4 km podle regionu. (17 minut ročně chybovost) Garantujeme dostupný servis i za mnoho let Jako u všech pojítek dostupný Fibre port

RADIORELÉOVÉ SPOJE Výhody x Nevýhody RADIORELÉOVÉ SPOJE Technologie MPR360 Technologie ALxx MPR360 – Full Outdoor Minipojítka MPR 360 v pásmech 18, 32 a 38 GHz Hitless ACM, plynule nastavitelné Kapacita 366 Mbit/s Kompatibilní s parabolami ALF All Outdoor koncepce Spotřeba 35 W pro výkonová pásma

Team ALCOMA CZ Vám děkuje za pozornost RADIORELÉOVÉ SPOJE Team ALCOMA CZ Vám děkuje za pozornost www.alcoma.cz Vinšova 11, Praha 10, 106 00