Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úkoly pro práci s mapou Zjisti pro danou oblast: Podnebí Vegetaci
Advertisements

Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Státy bývalé Jugoslávie III2-Z7-III-18
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Autor: Mgr. Alois Javůrek Doctrina ZŠ Liberec
Musilová Tereza VIII.A /2009
IRSKO Robin Plch 8.A
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Test – Jihovýchodní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
BULHARSKO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_19.
Evropské regiony – Jihovýchodní Evropa– Jadranské státy 2
ŘECKO.
Nela Lachmanová VIII.B Makedonie Nela Lachmanová VIII.B
REGIONY EVROPY JIHOVÝCHODNÍ EVROPA.
Jihovýchodní Evropa.
Evropa: jihovýchodní Evropa
SRBSKO.
JIHOVÝCHODNÍ EVROPA BALKÁNSKÝ POLOOSTROV.
Téma hodiny: Albánie - opakování Předmět: Zeměpis
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
SLOVINSKO.
Téma hodiny: Albánie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
ČERNÁ HORA. OBECNÉ VLASTNOSTI: Úřední název: Republika Černá hora Úřední název: Republika Černá hora Republika Crna Gora Republika Crna Gora Hlavní město:
MAKEDONIE.
Černá Hora Téma hodiny: Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Republika Makedonija The Former Yugoslav Republic of Macedonia
Jihovýchodní Evropa Z_131_Evropa_Jihovýchodní Evropa
JINOVÝCHODNÍ EVROPA Více informací ZDE. BALKÁNSKÉ STÁTY.
Evropa – Jihovýchodní Evropa
Chorvatsko Země s českým mořem Ostrov Dugi Otok.
JV EVROPA SLOVINSKO, CHORVATSKO,BOSNA A HERCEGOVINA, ČERNÁ HORA, SRBSKO, MAKEDONIE, ALBÁNIE, BULHARSKO, RUMUNSKO.
Chorvatsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_18_Jihovýchodní.
Jihovýchodní Evropa.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_17_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Jihovýchodní Evropa Základní škola Libina, příspěvková.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/17_Jihovýchodní Evropa Téma: Státy jihovýchodní.
Černá Hora. Základní informace Hlavní město: Podgorica Úřední jazyk: černohorština Rozloha: km² Počet obyvatel: Měna: Euro Náboženství:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Bulharsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
Jihovýchodní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ZEMĚPIS Téma: Moldavsko, Rumunsko, Bulharsko.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Ročník: VIII. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Turecko.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Srbsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
JV Evropa - opakování.
Jihovýchodní Evropa - přehled
Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Makedonie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Jugoslávie Státní zřízení: republika Rozloha: 102 173 km² Počet obyvatel: 10 582 000 Hustota zalidnění: 101,7 obyv./km² Hlavní město: Bělehrad, 1 000 000 obyv.

Jugoslávie Úřední jazyk: srbština Měna: jugoslávský dinár Zaměstnanost Zemědělství Průmysl Služby

Jugoslávie Poloha: jihovýchodní Evropa Sousední státy: Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Rumunsko, Bulharsko, Makedonie, Albánie - Jugoslávie se skládá ze Srbska a Černé Hory

Jugoslávie Povrch: hora Durmitor Vodstvo: Lim, Sáva, Drina, Tisa, Morava

Jugoslávie Podnebí: horká a vlhká léta, studené zimy Obyvatelstvo: - Národnostní složení: Srbové, Muslimové, Maďaři, Černohorci, Albánci - Náboženství: srbské pravoslaví 60 % islám 15 %

Jugoslávie - Jazyky: srbština chorvatština maďarština albánština Průmysl: potravinářství, hutnictví, strojírenství, textilní - země se nachází v hospodářské krizi

Jugoslávie Doprava: silniční, železniční, letecká Cestovní ruch klášter Sopočani Klášter Studenica vápencové pohoří Durmitor Bělehrad Novi Sad

Test Jaké je státní zřízení? Hlavní město je? Úřední jazyk je: Jazyky, kterými se v Jugoslávii mluví jsou: Přibližná poloha Jugoslávie je? republika Bělehrad srbština, albánština, chorvatština, maďarština jihovýchodní Evropa