Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Japonsko.
Advertisements

Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
RAKOUSKO.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
RAKOUSKO.
BULHARSKO.
SRBSKO.
Rumunsko.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
ŠVÝCARSKO.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
BENELUX.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Chorvatská republika.
Arménie znak vlajka.
Rakousko Poloha: 10o – 17o v. d. a 46o – 49o s. š.
MAĎARSKO.
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Jihoafrická republika
LITVA.
Švédsko.
Írák.
THE BELGIE prezentaci uvádí Jiří Tichý.
Bělorusko.
Malta.
DÁNSKO.
Bulharsko България / Bălgarija
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Maďarsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_18.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Rakousko I. základní data Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12,
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Transkript prezentace:

Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Rakousko v číslech Hlavní město: Vídeň (Wien) Poloha:10°-17°v.d. a 46°-49°s.š. Rozloha: 83 858 km2 Počet obyvatel: 8 174 762 Hustota zalidnění: 100obyv./km2 Roční přirozený přírůstek: 0,14% Úřední jazyk: němčina

Povrch Vodstvo: nejdelší řeka- Dunaj (obr.) (2850km) Reliéf: nejvyšší bod- Grossglockner (3798m), nejnižší bod- Neusiedler See (115m) Biota: lesy mírného pásu

Podnebí Mírný pás Zimy jsou chladné, zejména v Alpách (obr.)

Průmysl Těžba: hnědé uhlí, ropa, zemní plyn, železná ruda, olovo, zinek, wolfram, kaolín, sůl Energetika (podíl elektráren): tepelné 29,53%, vodní 67,65%, ostatní 2,82% Vývoz: stroje, papír, chemikálie, železo a ocel, textilní zboží, potraviny  Dovoz: stroje, chemikálie, ropa, potraviny

Zemědělství Sklizeň: pšenice, oves, ječmen, žito, kukuřice, brambory, cukrová řepa, sója, slunečnice, vinná réva, zelenina, ovoce Chov dobytka: skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, koně

Doprava 6 095 km železnice, 133 361 km silnice Mezinárodní poznávací zkratka (MPZ): A

Otázky Hlavní město Rakouska: _ _ _ _ _ Nejvyšší bod Rakouska: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Obzvláště studené zimy panují v pohoří jménem: _ _ _ _ U jakého pohlaví je střední délka života 81,15 let: _ _ _ _ Jaká ruda se těží v Rakousku: _ _ _ _ _ _ _ Jaký dobytek se chová v Rakousku: _ _ _ _ _ _ _ Mezinárodní poznávací zkratka: _

Odpovědi Vídeň Grossglockner Alpy Ženy Železná Prasata A