Vzdálený přístup k licencovaným elektronickým informačním zdrojům pomocí terminálového serveru DiS. T. Kopečný, A. Pop, Centrum výpočetní techniky UP v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Eduroam na UK Ladislav Fikais
Advertisements

Návod pro přístup k výukovým materiálům pro studium kurzu E-biochemie Univerzita Karlova v Praze - 2. lékařská fakulta UNIVERSITAS CAROLINA PRAGENSIS Univerzita.
Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
Vizuální Systém Fotbal
„Webové listy“ – virtuální nástěnka
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka VY_32_INOVACE_06 Sada 12 Základní škola T. G.
Moderní trendy v problematice testování M. Komenda, Č. Štuka, M. Vejražka, P. Martinková, J. Trnka.
Infrastruktura a zázemí pro výuku
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Studijní informační systém (SIS)
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO Biskupské nám. 1, Olomouc Ředitelka: Mgr
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Studijní informační systém (SIS)
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
INTERNET - TERMINOLOGIE
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Název VY_32_INOVACE_186_Poc.site_dodatek_teori.
Internet.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Ochrana počítače Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Architektura virtuální dětské kliniky
Elektronické informační zdroje Přírodovědecká fakulta.
Další služby W2K8 R2 serveru. Remote Desktop Services K čemu je to dobré? – Když potřebujete, aby se na server přes RDP mohly naráz přihlásit více než.
Přístup do školní sítě z domu Josef Doležal 7.B
Elektronická pošta Název školy
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Informační a komunikační technologie Zabezpečení sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník:
Miroslav Bartošek ÚVT MU x KIC MU
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
1 Projekt EU na Lékařské fakultě UP v Olomouci TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY „Zavádění.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Dana Mazancová Databáze Sage ÚK FSS MU, 25. a Ústřední knihovna FSS MU.
Nikola Dynybylová Jediný a jedinečný Sage ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Rozšíření Souborného katalogu UP mimo pracoviště KUP Souborný katalog UP SUT 2005 Ivo Hučín Knihovna UP v Olomouci.
Za akademický rok 2013/2014 Hana Kolářová proděkanka LF UP.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO Biskupské nám. 1, Olomouc Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Mgr. Veronika Kopečná, , Knihovna Lékařské fakulty UP, Hněvotínská 3.
Informační zdroje pro STM
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Tvorba webových stránek – místa v síti
Ústřední knihovna FSS MU
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Postup pro přihlašování do ukázkového testovacího rozhraní
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Transkript prezentace:

Vzdálený přístup k licencovaným elektronickým informačním zdrojům pomocí terminálového serveru DiS. T. Kopečný, A. Pop, Centrum výpočetní techniky UP v Olomouci Mgr. J. Potomková, Ph.D., Knihovna LF UP v Olomouci Podpořeno projektem OP VK CZ.1.07/2.2.00/ „Modernizace výuky klinického rozhodování napříč pediatrickými obory lékařských fakult v síti MEFANET“ a CZ.1.05/3.2.00/ „Informační zdroje pro medicínu a příbuzné obory“ (MEDINFO).

Licencované zdroje UPOL Přístup přes terminálový server CVT Určeno pro učitele LF na klinických pracovištích v rámci počítačové sítě FNOL Stáhnout soubor TS_Database.rdp umístěný na stránkách Knihovny LF -> Terminálový serverTS_Database.rdpKnihovny LF /LF/IC/TS_Database.rdp Uložit soubor např. na plochu Windows

Přihlášení na terminálový server Poklepat na soubor TS_Database.rdp Potvrdit důvěryhodnost terminálového serveru Jako uživatelské jméno použít své portal ID ve tvaru UP\portal_id Jako heslo použít své rodné číslo POZOR! Při změně hesla pro přístup na portál UP ( se automaticky změní i heslo pro přístup na terminálový server!

Přihlášení na terminálový server Windows 7, 8

Po přihlášení