Традиционная русская кухня I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Afrika SOUTĚŽ RISKUJ Pokračovat Zdroje obrázků
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.16 Název pro školu:
Tabulka otázek Rozstřel
Москва – Транспорт Транспорт Наземный городской транспорт
Традиционная русская кухня II
Санкт-Петербург ● Дворцовая площадь – Александровская колонна – Зимний дворец – Государственный Эрмитаж – Здание штаба Гвардейского корпуса – Здание Главного.
Московский Кремль – Основные данные – История – Башни Московского Кремля – Соборы – Колокольня Ивана Великого – Царь-колокол, Царь-пушка – Оружейная палата.
Elektrolýza Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.11 Název pro školu:
Архитектура и памятники Санкт- Петербурга ● Петропавловская крепость ● Главное адмиралтейство ● Медный всадник ● Невский проспект ● Исаакиевский собор.
Красная площадь Красная площадь описание история достопримечательности.
2 Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.18 Název pro školu:EU CH 18 Název materiálu:Sacharidy Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
RNDr. Václav Procházka. ÚKOL Poznejte druhy obojživelníků.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
Александр Сергеевич Пушкин Биография Смерть Произведения Евгений Онегин.
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název Zemědělství – rostlinná výroba Předmět, ročník
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Název Smyslová soustava, zaostřování, zrakové vady Předmět, ročník
Název Sídla - městská sídla Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
Prezentace k tématu fylogeneze člověka, obsahuje otázky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_416_LAN AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Název Doprava – druhy dopravy Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
NázevSložení počítače Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Název Průmysl – funkce a rozdělení Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
Název Obyvatelstvo – pohlavní, věková a náboženská struktura
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_PR_II.C.03
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
NERVOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.06 Název pro školu:EU CH 06 Název materiálu:Směsi stejnorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Puzzle – jehličnaté stromy
OBĚHOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
NázevTuristický ruch Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník Tematická oblast Sociální prostředí Anotace Prezentace na téma turistický ruch, obsahuje otázky,
Název Sídla - venkovská sídla Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
DÝCHACÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
(PRÁCI ZAHÁJÍTE STISKNUTÍM KLÁVESY F5)
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok. OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje.
Праздники России I Новый год Международный женский день
S V A L Y 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
12.–13. století Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jakub Horálek. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVOLÁNÍ  Jaká by to tak mohla být?.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Театры Москвы ● Большой театр ● Малый театр Московский ● Московский Художественный театр ● Театр на Таганке ● Театр кукол имени С. В. Образцова ● Кремлёвский.
Soutěž RISK Poznáváme ryby, obojživelníky a plazy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
AT SCHOOL Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Bryczová Vasková Dostupné na portálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Indukční čáry magnetického pole Číslo DUM: III/2/FY/2/2/20 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
HRA CITACE PRAVIDLA HRY Info o perském zálivu
Bezpečnost při zimních hrách.
Měříme na: kilometry metry centimetry.
PEXESO – ZELENINA ruský jazyk
Ruský obrázkový slovník II Zelenina − зелень
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:
Transkript prezentace:

Традиционная русская кухня I Традиционные супы Борщ Щи Рассольник Солянка Уха Окрошка Калья

Традиционная кухня русская кухня вобрала в себя элементы французской кухни, а также блюда стран бывшего СССР и различных народов, населяющих Россию для русской кухни характерна заготовка овощей и плодов при помощи квашения, соления и мочения

Борщ

Борщ Борщ происхождение борща неизвестно вероятнее всего, он появился на территории, которую занимала ранее Киевская Русь ныне получил наибольшее распространение и разнообразие в России упоминается в памятниках 16 -17 вв

Борщ главная составляющая часть любого борща - свёкла главная составляющая часть любого борща - свёкла прежде всего она создаёт вкус, аромат и цвет борща борщ относится к овощным супам

Борщ Компоненты Основные Возможные капуста огородная, картофель, морковь, свёкла, лук, сметана Возможные мясо, томаты, пряные травы

Щи является основным горячим блюдом русской кухни возник в IX веке

Щи Компоненты капуста в свежем или квашеном виде мясо или в редких случаях рыба, грибы коренья (например морковь, петрушка) пряности (лук, сельдерей, чеснок, укроп, перец, лавровый лист) кислая заправка (капустный рассол, сметана, яблоки)

Рассольник Рассольник известен на Руси с XV века основой являются солёные огурцы

Солянка бывает трёх видов: мясная, рыбная и грибная соединяет в себе компоненты и щей (капуста, сметана), и рассольника (соленые огурцы, огуречный рассол)

Уха является одним из древнейших блюд русской кухни является одним из древнейших блюд русской кухни это уникальное рыбное блюдо представляет собой прозрачный, несколько вяжущий, концентрированный отвар из рыбы

Окрошка холодный суп из мелко нарезанных овощей - например, отварные картофель, репа, морковь, свежие огурцы, зелёный лук, петрушка, сельдерей варёных яиц залитый специальным окрошечным квасом

Калья рыбный или мясной суп, сваренный на огуречном рассоле густой суп рыбный или мясной суп, сваренный на огуречном рассоле густой суп является прообразом современных рассольников

Используемые материалы Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Русская кухня [online]. [cit. 2013- 12-03]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Русская_кухня Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Борщ [online]. [cit. 2013-12-03]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Борщ Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Щи [online]. [cit. 2013-12-03]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Щи Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Рассольник [online]. [cit. 2013- 12-03]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Рассольник Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Уха [online]. [cit. 2013-12-03]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Уха Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Окрошка [online]. [cit. 2013-12- 03]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Окрошка

Используемые материалы Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Калья (суп) [online]. [cit. 2013- 12-03]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Калья_(суп) [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Borscht_(Борщ).jpg [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Борщ.JPG [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Volné dílo na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Schi.jpg [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Рассольник_по- ленинградски.JPG [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Volné dílo na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Soljanka_with_olives.jpg

Используемые материалы [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Тарелка_с_ухой.PNG [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Окрошка6.jpg [cit. 2013-12-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Калья.jpg

Спасибо за внимание PaedDr. Miroslava Majlišová miroslava.majlisova@oa-poruba.cz