Průzkum dopravního chování a Mapování nebezpečných míst v okolí ZŠ Švehlova, Praha 10 Leden – únor 2013 Základní škola Praha 10 Švehlova 12/2900.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Vyhodnocení dotazníku pro žáka. S kým obvykle jezdíš do školy?
Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
Jak tunel Blanka promění okolí Pražského hradu
• Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy •
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
Víceúčelové pruhy (Advisory cycle lane)
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Bezpečné cesty do školy
Bezpečné cesty do školy Výsledky dotazníkového šetření a školního mapování.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
Zklidňování komunikací v městské části Praha 18 - Letňany
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Bezpečnost silničního
 Nepřehlednost kvůli autům, která zde parkují (20x)  Rychlá jízda aut (14x)  Návrhy řešení – Nutné zpomalení vozidel ( 15x v dotazníku, 5x mapy)
ZŠ Meteorologická a MŠ Montessori
Veřejné koupaliště a místo k odpočinku. SOUČASNÁ SITUACE V SOUČASNOSTI NA ÚZEMÍ LEŽÍ BÝVALÁ ČISTIČKA: NÁDRŽ A PŘILEHLÝ DŮM.ČISTIČKA ZABÍRÁ PŘIBLIŽNĚ.
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Bezpečná cesta do školy ZŠ Meteorologická.
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ. MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším.
09.1 Chodec v silničním provozu
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katarzyna Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí se zveřejněním na Metodickém portálu.
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
Bezpečné cesty do školy Základní škola Praha 3, Jeseniova ul. 2400/96 školní rok 2008/2009.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
B EZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY FZŠ Táborská Praha 4. Výsledky školního mapování Rozdáno/ vráceno dotazníků: 321/ % návratnost Mapování proběhlo v termínu:
Dětské dopravní hřiště Liberec
JUTS DSS, 5. listopadu 2008 Richard Lipka JUTS 2 Základní vlastnosti Pseudoparalelní simulace na úrovni jednotlivých vozidel.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
1. PREZENTACE ZE ZÁKLADŮ TEORIE HROMADNÉ DOPRAVY Základní pojmy Ondřej Kališ
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY VY_32_Inovace_20VA-2 Vypracovala : Mgr. Alena Vaňková ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Vítejte. Ke škole bezpečněji Projekt:Cíle projektu  Vize projektu vznikla od samotných žáků školy ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří, s cílem zvýšit bezpečnost.
Bezpečné cesty do školy – projekt pro města a obce v ČR
Eva Gregorová Dopravní psychologie 2
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Vzorový příklad výpočtu křižovatky se SSZ
Autor: PaedDr. Jana Čechová
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_20_CHOVÁNÍ CHODCE TÉMA: CHOVÁNÍ CHODCE
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
MIKROKLIMA OKOLÍ ŠKOLY (PROBLEMATICKÉ LOKALITY)
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Bezpečné cesty do školy
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Věcné učení Doprava, dopravní prostředky.
DOPRAVNÍ ZNAČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Grosmanová.
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

Průzkum dopravního chování a Mapování nebezpečných míst v okolí ZŠ Švehlova, Praha 10 Leden – únor 2013 Základní škola Praha 10 Švehlova 12/2900

Počet žáků a návratnost dotazníků V lednu 2013 jsme měli 330 žáků, kteří dostali formulář dotazníku Zpět se jich vrátilo 255, čili asi 77% Lépe spolupracovali žáci a žákyně 1. stupně Dotazník měl tři části: otázky pro žáky, mapku a dotazník pro rodiče. Otázky pro žáky byly zodpovězeny nejčastěji, mapky na druhém místě. Dotazník pro rodiče nevyplnil téměř nikdo a žádná data jsme z něj tak nezpracovávali. Základní škola Praha 10 Švehlova 12/2900

Otázka č. 1: Jak se nejčastěji dopravuješ do školy?

Otázka č. 2: Jak se nejčastěji dopravuješ ze školy?

Otázka č.3: Jak by ses nejraději dopravoval/a do/ze školy?

A další kuriózní odpovědi: letedlo longboard ponorka vzducholoď časostroj kůň – ten byl zmíněn dokonce dvakrát

Otázka 4.: S kým nejčastěji chodíš do/ze školy?

Otázka 5.: Vyhovuje ti způsob dopravy do školy? Pokud ne, proč cestuješ do/ze školy jinak, než by sis představoval/a?

Otázka č. 6: Setkal/a ses s těmito nebezpečnými jevy při cestě do školy? A: Přecházel jsem na zelenou a přitom mě ohrozilo odbočující auto, které mělo též zelenou. B: Přecházel jsem na zelenou a přitom mě ohrozilo auto projíždějící na červenou. C: Nestihl jsem přejít na zelenou (příliš krátký interval). D: Ohrozila mě auta parkující před školou. E: Ohrozila mě rychle jedoucí auta v okolí školy. F: Musel jsem jít po silnici, protože na chodníku parkovala auta. G: Bál jsem se vstoupit do silnice, protože u přechodu stálo auto znemožňující rozhled. H: Bál jsem se přejít, protože mi chyběl přechod. I: Obtěžovaly mě cizí dospělé osoby.

Otázka č. 7a: Proč je dobré chodit do školy pěšky?

Otázka č. 7b: Proč se někteří žáci dopravují do školy jinak než pěšky?

Náměstíčko u ústí ulic Macešková, Jiřinková, Karafiátová, Topolová a přechod přes Topolovou; č. 2  Auta jezdí rychle; ráno reagují na strážníka, odpoledne nikoliv – protože tam není. Na náměstíčku nevhodně umístěné parkoviště, chybí přechody; navíc chybí K+R pro rodiče, vezoucí děti do školy, a parkoviště autobusů pro odjezdy na ŠvP.  Náprava: Celkové řešení prostoru.

Křižovatka Jahodová – Topolová a přilehlé přechody ; č. 3  Nepřehledná křižovatka, při přecházení není vidět přes parkující auta.  Náprava: Zpřehlednění křižovatky (zelené kužely?).

Křižovatka Jabloňová – Topolová a přilehlé přechody; č. 4  Nepřehledná křižovatka, parkující auta blokují chodcům při přecházení výhled, auta jezdí příliš rychle.  Náprava: Zpřehlednění křižovatky (zelené kužely jako před Albertem?).

Zastávka Zahradní Město; č. 5  Dva jízdní pruhy, v jednom auto zastaví, ve druhém jede dál.  Velmi nebezpečné místo !!!  Náprava: Svést dopravu směrem do Hostivaře do jednoho pruhu.

Okolí objektu Centrum Zahradní Město (Cíl); č. 6  Pochybné osoby v jeho okolí – jak na piazzettě, tak i za ubytovnou směrem k dopravnímu hřišti.  Náprava: Častější kontrola místa MP nebo PČR.

Cestička za školou podél školní jídelny a přilehlá lavička; č. 7  Cestička zarostlá, je tam bahno, na lavičce sedávají zvláštní lidé. V loňském roce byla rodiči podána neúspěšná petice na Úřad MČ Praha 10 ve věci znovuzřízení cesty.  Náprava: Zrušit lavičku a opravit cestu.

Chybějící přechod přes Topolovou v úrovni ulice Podléšková; č. 8  Přechází tam spousta dětí i dospělých, přirozené místo pro přechod.  Náprava: Vytvořit přechod.

Parky a zeleň v okolí nám. Mezi Zahrádkami; č. 9  Pohyb podivných osob v okolí restaurací, náleven a barů; křoviny.  Náprava: Prořezat křoviny, častější kontrola MP a PČR.

Křižovatka Hvozdíková – Jabloňová; č. 10  Chybějící přechod  Náprava: Nový přechod

Křižovatka Práčská – Mikanova; č. 11  Často používaný přechod pro obyvatele Nového Zahradního Města. Chybí ale retardér, omezení rychlosti nebo semafor. Auta jezdí příliš rychle.  Náprava: Instalace značení a/nebo retardéru.

Přechod u křižovatky Jahodová – Jasmínová; č. 12  Semafor posílá auta ze Švehlové do Jahodové, na přechodu je též zelená. Starý přechod je zrušený??  Náprava: Odstranit či obnovit starý přechod. (Aby bylo jasno o jeho ne/existenci.) Semafor nastavit, aby neměli zelenou chodci i auta.

Cesta do školy od ulice Topolová  Keře znepřehledňují cestu, výskyt podivných osob.  Náprava: Úprava keřů a chodníku na přístupové cestě.

Zastávka Sídliště Zahradní Město; č. 13  Krátký interval semaforu. Za 13 sekund je třeba přejít dvoje koleje a dva jízdní pruhy.  Náprava: Prodloužit dobu, po kterou svítí zelený panáček.

Obnova dopravního hřiště u bývalé ZŠ Jahodová; č. 1

Finální mapa s čísly dostatečně velkými tak, aby se nikdo neztratil

Poděkování Děkujeme za podporu: Magistrátu hl. m. Prahy za finanční podporu Pražským matkám za organizaci Vedení ZŠ Švehlova za vstřícnost Žákům a rodičům ZŠ Švehlova za vyplnění dotazníků Žákům IX. třídy za zpracování dotazníků a přípravu prezentace Základní škola Praha 10 Švehlova 12/2900