Singapur.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Advertisements

Monako (Principaute de Monaco) Monako je maličký evropský státeček, který patří mezi nejbohatší a nejvyspělejší země světa…
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
Identifikátor materiálu: EU
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Anet a Šárka 5. A.  Motto: Svoboda nebo smrt  Hlavní město: Atény  Nejvyšší bod: Olymp (2 917 m n. m.)  Počet obyvatel:  Jazyk: řečtina.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Vývoj sumerských městských států asi 3000 př. n. l. vznikly následkem společenské dělby (písaři, vojáci, kněží) první městské státy jedno město a přilehlé.
zpracovaný v rámci projektu
AUSTRÁLIE nejmenší kontinent (7,7 mil km2)
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu,
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Singapur.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
Djidda - Jeddah je důležité město v Saúdské Arábii na pobřeží Rudého moře. Po Rijádu je to druhé největší město v zemi. Má 3,4 mil. obyvatel. Je považováno.
OBYVATELSTVO ASIE.
ASIJŠTÍ TYGŘI. Tyto státy se nacházejí v monzunové oblasti. Mají dobrou polohu na pobřeží Tichého oceánu. V posledních letech se velice rychle zlepšilo.
Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná.
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Sídla. místo koncentrace hospodářství a ubytování obyvatelstva - jde o základní centrum lidské aktivity. Studiem sídelních útvarů se zabývá věda zvaná.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
7 divů světa Eva Kaniová I.A.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Hlavní města Austrálie
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Nový Jižní Wales.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Funkcionalismus v architektuře
Sedm divů světa Anděla Delišová 6.B.
Sedm divů světa.
Asie Jihovýchodní Asie.
Kanada.
MÍSTO, KTERÉ BYCH CHTĚL NAVŠTÍVIT
PRAHA – MATKA MĚST.
Spojené arabské emiráty (SAE) je stát na Středním východě, rozkládající se v jihozápadní Asii na východě Arabského poloostrova při pobřeží Perského.
Jižní Korea & Singapur Miroslav Řehoř. Kapitoly prezentace : Jižní Korea základní informace povrch, hospodářství historie obrázky Singapur (to samé )Singapur.
ASIE.  Největší světadíl (8,6% povrchu Země, 29,9% souše)  Nejlidnatější – cca 4 mld. (60% populace)  ½ obyvatel – do 20 let  Hlavně S a V polokoule.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Chorvatská republika Základní údaje: Poloha: Poloha: pobřeží Jadranského moře, východní okraje Alp a Panónská nížina na východě.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Dobiášová Michaela Název: VY_32_INOVACE_05_C 9_Asijští tygři Téma: Asie Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Nejkrásnější města světa
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Republika Fidžijské ostrovy (Fidži)
Mešita šejka Zayeda Abu dhabi.
EVROPŠTÍ TRPASLÍCI Mgr. Lenka Dostálová PROSINEC Vlastivěda
Belgie Jakub Jenšovský.
VY_32_INOVACE_Fi_I_16 Název Asie – přírodní podmínky
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Střední Evropa.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Wien – Baden: integrace tramvaje se železnicí
Belojarský.
Dějiny Austrálie
Transkript prezentace:

Singapur

Singapur je městský stát v jihovýchodní Asii na stejnojmenném ostrově a přilehlých ostrůvcích při jižní výspě Malajského poloostrova. Patří mezi nejvyspělejší státy světa. Je světovým finančním, obchodním a dopravním centrem. Dříve britská država a vojenská základna získala samostanost (1965) a stala ekonomickým tygrem. Je také velice důležitý dopravní uzel s druhým největším přístavem světa. Letiště Changi je spojnicí mezi Evropou, Asií a Austrálií.

Toto přístavní město je velmi dobře udržované Toto přístavní město je velmi dobře udržované. Orientace je i na farmacii a lékařství. Je zde také vybudovaná rafinérie. Město moderní architektury a mrakodrapů má 4,4 mil. obyvatel. Úředními jazyky jsou čínština, malajština, tamilština a angličtina.

City v noci

Botanická zahrada

Singapurské dolary

Chrám Mariamman

Katedrála st. Andrew´s

Jeden z nejvyšších

Divadlo Esplanade

Divadlo Esplanade

Čínský kostel

Světoznámý tučný pták

Singaurské „paneláky“

Merlion socha

Merlion v noci

Jeden z kanálů

Rychlodráha

Starý čínský dům v centru

Parlament

Noční idyla

To vše se v metru nesmí

Palác justice

Padang