Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Advertisements

Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Evropské regiony - Severní Evropa - Norsko
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko.
Austrálie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
SEVERNÍ EVROPA.
Severní Evropa I Mgr. Petr Králík.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Liberecký kraj.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
SEVERNÍ EVROPA.
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Nela Kresanová 8.A
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Norsko a Švédsko Z_120_Evropa_Norsko a Švédsko
Atlantský a Severní ledový oceán
Evropa – Státy Skandinávie
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
obrázek je licencován za podmínek public domain
Evropa – severní Evropa úvod
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Norsko.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Severní Evropa Z_119_Evropa_Severní Evropa
Švédsko.
PETRA horňáková PREZENTACE PRO 9. TŘÍDU ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZEMĚPIS
ŘECKO Martin VRZALA.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_13.
Francie Miroslav Chmelka.
Krušné hory Smrčiny Chebská pánev Sokolovská pánev Doupovské hory Slavkovský les Český les.
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Finsko (Severní Evropa)
EVROPA – ÚVOD, REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Státy SEVERNÍ EVROPY TEMA:
SEVERNÍ EVROPA Více ZDEZDE. Severní Evropa Norsko, Švédsko - Skandinávský poloostrov Finsko Island - ostrov Dánsko - Jutský poloostrov a ostrovy.
VY_52_INOVACE_18_02_státy severní Evropy. 3. snímek – severní Evropa 4. snímek – státy severní Evropy 5. snímek – vlajky států severní Evropy 6. snímek.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
Island - přes obyvatel - nejřidčeji zalidněný evropský stát - hl. a největším městem je Reykjavík - státní zřízení: republika - správní členění:
SEVERNÍ EVROPA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
SEVERNÍ EVROPA.
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
Švédsko Open Presentation.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
6. SEVERNÍ EVROPA.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

ZÁKLADNÍ INFORMACE Království Hl.město – Oslo (0,47 mil. ob) Počet obyvatel-4 333 000 Rozloha-323 878 km2 Hustota zalidnění - 13,2 Přirozený přírustek - 0,37 Hrubý národní produkt-25 800$

POLOHA Severní Evropa Skandinávský poloostrov Za polárním kruhem

Povrch + vodstvo Členité pobřeží Četné zálivy-fjordy Skandinávské pohoří Největší ledovec- Jostedalsbreen Velké množství řek

PODNEBÍ Golfský proud => zcela oceánské podnebí Mírné zimy, ale chladná léta

OBYVATELSTVO Nejvíce obyvatel v hl. městě a a přístavu Bergen Pro osídlení nejvhodnější jih státu a západní pobřeží

ROSTLINSTVO A ZVÍŘECTVO Velké plochy neúrodných půd Původní zvířena-sobi, losi, medvědi, vlci

PRŮMYSL Ložiska rud neželezných a vzácných kovů Velký výrobce hliníku z bauxitu Po Rusku uloví nejvíce ryb v Evropě Vodní elektrárny Stavba speciálních lodí a vrtných plošin

ZEMĚDĚLSTVÍ Málo orné a kvalitní půdy Využitelná jen jižní část státu Převládá živočišná výroba nad zemědělskou

DOPRAVA Elektrizované železnice Pobřežní plavba Důležitá námořní doprava Velké námořní loďstvo

CESTOVNÍ RUCH,SLUŽBY Skandinávské pohoří-zimní sporty Historické památky lodě Fram (Nansen, Amundsen) Kon Tiki(Heyerdahl) vikingské loděnice

ZAHRANIČNÍ OBCHOD Z přístavu Narvik vývoz švédské železné rudy

??????????????????????? 1)HL.MĚSTO 2)POLOHA(S,J,V,Z Evropy) 3)ČETNÉ ZÁLIVY 4)VELKÝ VÝROBCE....... 5)PŮVODNÍ ZVÍŘENA 6)OCEÁNSKÉ PODNEBÍ DÍKY ..... Oslo Sever Evropy Fjordy Hliníku Sobi, losi, medvědi, vlci Golfskému proudu