Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Advertisements

Maturitní otázka č. 21 Benelux.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Oblast: Západní Evropa Belgie
Koninkrijk België Royaume de Belgique Königreich Belgien
Západní Evropa.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
BULHARSKO.
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
Nizozemsko Konstituční monarchie Velká hustota: 400 obyv./km2
Evropské regiony – Západní Evropa– Státy Beneluxu
Země BENELUXU Z_126_Evropa_Země BENELUXU
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Téma hodiny: Belgie Předmět: Zeměpis Ročník: 2.
Nizozemí Eliška Pokorná.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Pardubický kraj.
BENELUX.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Francie Petra Kovaříková 8.A
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Německo Aneta Bohdálková.
SLOVINSKO.
Socioekonomická sféra
VYSOČINA.
Írák.
THE BELGIE prezentaci uvádí Jiří Tichý.
BELGIE.
VLAJKA PATŘÍ NIZOZEMÍ BELGII NĚMECKU. VLAJKA PATŘÍ NIZOZEMÍ BELGII NĚMECKU.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Znak Vlajka Hlavní město: Brusel Počet obyvatel: Rozloha: km² Hustota zalidnění: 370 obyvatel/km².
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_12_Belgie Téma:
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_267_Belgie Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Země BENELUXU Belgie Nizozemí (Holandsko) Lucembursko.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_06_Západní_státy_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor: Mgr.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Průkopníci evropské integrace
Transkript prezentace:

Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Belgie

Brusel Počet obyvatel: 970 000 Sídlo Atomium Rady ministrů Komise EU Evropské rady Atomium

Čísla a fakta Státní zřízení: království Počet obyvatel: 10 159 000 Rozloha: 30 518 km² Hustota zalidnění(obyv. na km²): 332 Hlavní město: Brusel Přirozený přírůstek obyv. na 1000 obyv. : 3 Hrubý národní produkt na 1 obyv. v $: 21 765

Povrch a vodstvo Nejdelší řeka: Meuse(933km) Sousedé : jih – Francie(620km) :sever – Nizozemsko(450km) :západ – Lucembursko(148km) – Německo(168km) Pohoří: Ardeny

Zemědělství pěstování chov cukrové řepy obilnin brambor prasat skotu drůbeže

Průmysl Chemický Strojírenský Hutnický Textilní broušení diamantů výroba krajek broušení diamantů

Cestovní ruch Čurající chlapeček (Manneken pis) Věž Belfried Náměstí Grand Place

Cestovní ruch Radnice v Brugách Renesanční radnice v Antverpách

Opakování Která je vlajka Belgie? a) b) c) Jaké je státní zřízení Belgie? a) království b) republika c) císařství

Opakování Jak se jmenuje nejdelší řeka Belgie? a)Dunaj b)Dněpr c)Meuse Jaké je hlavní město Belgie? a) Brusel b) Brugy c) Avignon

Slepá mapa Ukaž: a) kde leží Brusel b) kde leží Ardeny c) kde protíká řeka Šelda d) kde leží Vlámský region