PREZENTACE MŠ PALOVÁČEK s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Mgr. David Mánek Josefův Důl
ZŠ Ořechov Pohádková škola Charakteristika školy  Pojem malotřídní škola: žáci se učí ve dvou třídách po dvou ročnících v jedné třídě  Od
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
Vysoké mýto.
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9 MOST MEZI ŠKOLKOU A ŠKOLOU.
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Třídní schůzky I. čtvrtletí
se sportovním zaměřením IČO
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
SILNÁ STRÁNKA MŠ - jednopatrová budova po rekonstrukci, vlastní školní jídelna, nově vybavená zahrada a hřiště, herna, tělocvična, samostatná ložnice,
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Mateřská škola, Větrná 1084, Ostrava-Poruba
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 EU - OP VK VY_12_INOVACE_INF34
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Základní informace o Mateřské škole Zřizovatel: Město Valašské Klobouky Ředitelka: Bc. Ivana Sáblíková Počet pedagogických pracovníků: 12 Počet asistentů.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Třídní schůzka 3.A
Školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

PREZENTACE MŠ PALOVÁČEK s.r.o.

NAŠE MATEŘSKÁ ŠKOLA Naše MŠ se nachází v předměstské části města Nového Jičína, Suvorovova 199, Šenov u Nového Jičína, obklopena zástavbou obytných budov (paneláků) a automobilovým závodem Visteon – Autopal s.r.o. (který je majitelem pozemku na němž se MŠ nachází) Obklopena je rovněž rozlehlou, členitou zahradou se spoustou vzrostlých stromů, s průlezkami a pískovišti.

Budova MŠ je přízemní, působí dojmem rodinného domku, proto velmi příjemně a útulně. Najdeme v ní 3 třídy s následným prostorovým uspořádáním. Veškeré vybavení tříd zohledňuje tělesnou výšku dětí.

V budově MŠ se nachází moderně vybavená prostorná tělocvična.

Součástí MŠ je přilehlá budova, ve které je umístěn :

Máme vlastní kuchyň, kde paní kuchařky pod vedením vedoucí ŠJ připravují dětem zdravou stravu, dostatek ovoce a zeleniny (vitamínové dny). Pitný režim po celý den (i při pobytu dětí venku) je u nás samozřejmostí. Kapacita MŠ je 70 dětí ve věku od 3 do 6 (7) let. Děti jsou rozděleny podle věku do tříd Delfínků, Tučňáčků a Klokánků. Provoz tříd je od 6,00 – 15,30 hodin. Denní režim je flexibilní. Dbáme na estetické prostředí ve všech prostorách naší školy, aby se zde líbilo všem dětem, rodičům i zaměstnancům školy. Přejeme si, aby naše děti v MŠ prožily krásné a radostné dětství s nezapomenutelnými a neopakovatelnými zážitky na celý život.

Zaměstnanci MŠ Děti jsou podle věku rozděleny do tří tříd. Úsek ředitelství Ivánka Trefilová Jednatelka Marie Havrlantová Jednatelka Mgr. Lenka Macíčková Ředitelka Úsek běžných tříd Děti jsou podle věku rozděleny do tří tříd. O děti se stará 6 kvalifikovaných učitelek.

Třída " KLOKÁNCI" děti ve věku 5-6 (7) let Paní učitelka Věra Mičková je velmi kreativní, nápaditá, hýřící skvostnými nápady, které uplatňuje ve výtvarném kroužku. Stará se o výzdobu celé školy a prezentuje MŠ na veřejnosti. Vystupuje s dětmi v domově pokojného stáří. Paní ředitelka Mgr. Lenka Macíčková vedením celého kolektivu přispívá ke zvyšování úrovně celé MŠ a rozšiřuje svoje i naše odborné znalosti, které praktikuje i při výchovné práci s dětmi. Vystupuje s dětmi v domově pokojného stáří.

Třída "TUČŇÁČCI" děti ve věku 4-5 let Paní učitelka Vladimíra Petřkovská je aktivní a energická, ochotná kdykoli přiložit ruku k dílu. Je dobrým příkladem pro začínající kolegyně Paní učitelka Bc. Veronika Hermanová je mladá, aktivní a činorodá. Podílí se na organizaci společenských akcích spolu s klubem rodičů. Svými bohatými nápady podněcuje a inspiruje ostatní kolegyně. Prezentuje celou MŠ na webových stránkách. Stará se o výzdobu celé školy.

Třída "DELFÍNCI" děti ve věku 3-4 let Paní učitelka Zuzana Juráková svým pohodovým, klidným a vstřícným přístupem přispívá k vytvoření vhodného klima třídy. Bc. Klára Procházková je mladá, aktivní, nápaditá a perspektivní paní učitelka. Svými dobrými nápady obohacuje celou MŠ. Vede taneční kroužek v rytmu disco.

Úsek školní jídelny Kuchařky Iveta Plešková Jana Drozdová Paní kuchařky nám vaří velmi dobrá a zdravá jídla. Úsek úklidu Uklízečky Táňa Vavříková Ivana Ivánková Tety na úklid se starají, aby byl všude pořádek, čisté a bezpečné prostředí. Externí pracovníci Sylva Jarošová výuka angličtiny Externí účetní firma Miroslav Mattivi Externí vedoucí ŠJ Hana Pírková

charakteristika vzdělávacího programu „Svět v pohybu“ Motto školy: „Ve zdravém těle zdravý duch…“ (Dr. Miroslav Tyrš) I.Filosofie „Chcešli pohnout světem, pohni nejdříve sám sebou“ Sokrates Dítě je svébytnou osobností, která si „užívá“ života v jeho rozmanitosti, která svébytným způsobem objevuje svět kolem sebe. Pohyb je pro dítě nezbytný, je základní potřebou dítěte a je spojen s vývojem tělesným, psychickým i sociálním, proto se uplatňuje ve výchově dětí ve všech oblastech. Bez pohybu se předškolní dítě neobejde ani jeden den, ani hodinu. Pokud mu není dána možnost pohybovat se, projeví se to v jeho chování. Pokud by tato deprivace byla dlouhodobější, projeví se to v nevratných změnách jak na fyziologické úrovni organizmu, tak i na psychice jedince a v jeho sociálních vztazích. Dítě potřebuje denně asi 5 hodin pohybu, délka jeho pozornosti se pohybuje mezi 10 – 15 minutami. Z tohoto faktu vychází naše představy o denním řádu a práci s dětmi v denní praxi. A proto hlavním cílem vzdělávacího programu „Svět v pohybu“ je praktické zprostředkování životních kompetencí pomocí pohybových her a činností.

Doplňující programy a projekty, další aktivity ☺Naše MŠ poskytuje dětem kromě Školního vzdělávacího programu i doplňující programy a projekty,další aktivity. ☺Tyto programy jsou zaměřené k určitému specifickému tématu, které jsou realizovány v rámci celé školy,sdružují děti z různých tříd a které smysluplně a účelně doplňují hlavní vzdělávací nabídku. Dále nabízíme: · Předplavecký výcvik Vystupování v domově pokojného stáří · Seznamování se základy Pravidel silničního provozu · Saunování Zachován zůstane standartně pro předškolní děti kroužek: · Výtvarný – „Výtvarné čarování“ - p. učitelka V. Mičková, V. Hermanová čtvrtek 12.30 – 13.30 hodin, 1x za 14 dní · Anglický pro děti od 5let - Sylva Jarošová- externí pracovník Taneční kroužek v rytmu disco- p. učitelka Klára Procházková

Společné programy pro rodiče s dětmi v rámci MŠ Den otevřených dveří – Zápis dětí do MŠ – březen, duben Lampiónový průvod – říjen Roztančená zahrada - červen *Rozloučení s předškoláky - poslední zvonění – červen *Třídní schůzky 3x ročně (1x s ukázkou práce s dětmi) *Soutěž s panem Popelou – společnost A.S.A., ekologie, sběr papíru

NABÍDKA DOPLŇKOVÝCH PROGRAMŮ PRO DĚTI: Mikulášská nadílka – prosinec Návštěvy 1. třídy ZŠ Komenského – leden Návštěva Městské knihovny Kloboukový ples - únor Dopravní hřiště – květen, červen Roztančená zahrada - červen Výlet do ZOO - řijen Exkurse u hasičů, na Záchranné stanici v Novém Jičíně Městská policie v MŠ Škola v přírodě – červen (3.6.- 7.6.. 2011) Divadelní společnosti v MŠ, nebo návštěva dětí divadelního představení v okolních městech, loutkového divadla v Ostravě, nebo představení hraná učitelkami z MŠ Na tato představení jsou vždy zvány děti, které se připravují na vstup do MŠ v příštím roce.

PREZENTACE ŠKOLY NA VEŘEJNOSTI VYSTAVOVÁNÍ DĚTSKÝCH PRACÍ V KLUBU VISTEON – AUTOPAL PRAVIDELNĚ SE ZÚČASTŇUJEME VÝTVARNÝCH SOUTĚŽÍ PRO RODIČE, DĚTI I VEŘEJNOST PŘÍSTUPNÉ WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY AKTIVNĚ SE PODÍLÍME VE SBĚRU PAPÍRU „ S PANEM POPELOU“ PRAVIDELNÉ VYSTUPOVÁNÍ S VYBRANÝMI DĚTMI V DOMOVĚ POKOJNÉHO STÁŘÍ

SPOLUPRÁCE S RODIČI V naší mateřské škole aktivně pracuje KLUB RODIČŮ pod vedením Bc. Veroniky Hermanové, který pomáhá při organizaci společenských akcích. Svými nápady obohacuje dění v MŠ. Paní učitelky připravují pro rodiče a děti (4x-5x ročně)společné tvořivé odpoledne na svém oddělení, kde si děti spolu s rodiči mohou pohrát, zasoutěžit a vytvořit dekoraci na určité téma. (malování na trička, portréty s listí, mňam obrázky, kytička z lýka, zdobení perníčků, tvoření Podzimníčků…)

ČÍM SE MŠ PALOVÁČEK LIŠÍ OD OSTATNÍCH MŠ? - dlouhodobé pozitivní vztahy s rodiči - Klub rodičů a jeho aktivity - dobré mezilidské vztahy uvnitř školy - zdravé klima MŠ - nadstandartní prostorové vybavení MŠ - sauna, tělocvična - jediná MŠ v Novém Jičíně ve které probíhá 1x ročně evakuace za spolupráce hasičského sboru - 4x ročně vystoupení dětí v Pečovatelském domě pro seniory - pravidelně aktualizované webové stránky s prezentací v Power Pointu - vzdělávací nabídka zaměřená na ekologickou výchovu a zdravý životní styl dítě - saunování                 - preventivní pohybová výchova                 - škola v přírodě                 - spolupráce s ekol. organizacemi                 - registrace v síti ekol. škol Mrkvička - Minimální preventivní program k prevenci proti násilí a šikaně INFORMACE O CENĚ ZA SLUŽBY

KONTAKTNÍ ÚDAJE: ADRESA, TELEFON, E-MAIL, INTERNETOVÉ STRÁNKY, KONTAKTNÍ OSOBA: SUVOROVOVA 199, ŠENOV U NOVÉHO JIČÍNA palovacek@seznam.cz www.ms.palovacek.webnode.cz Mgr. Lenka Macíčková

fotogalerie INDIÁNSKÁ ZAHRADA EVAKUACE S HASIČI MAŠKARNÍ REJ S HOPSALÍNEM MIKULÁŠ, ČERT A ANDĚL INDIÁNSKÁ ZAHRADA