Představení aktuální situace rozvoje MSP a podpory podnikání v Moravskoslezském kraji z pohledu CzechInvestu Martin Babuška.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Advertisements

Podpora podnikání a investic v regionech ze Strukturálních fondů EU
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Podpora inovací Agentura CzechInvest Mgr
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Podpora inovativním podnikům „Inovační fórum pro malé a střední podniky“ Lada Kratochvílová Ostrava
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Více informací na: Projekty sdružení CzechInno na podporu inovačního podnikání David Kratochvíl Seminář Inovační potenciál ČR Praha, 8.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: Dětské domovy pro děti do 3 let věku a dětská centra 2007–2016 NZIS REPORT č. K/33 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: infekční 2012–2016
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékařská genetika 2007–2016 NZIS REPORT č. K/15 (08/2017)
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékárenská péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/30 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: gastroenterologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/2 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: tkáňová banka 2007–2016 NZIS REPORT č. K/29 (08/2017)
Česká republika územní členění.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Transkript prezentace:

Představení aktuální situace rozvoje MSP a podpory podnikání v Moravskoslezském kraji z pohledu CzechInvestu Martin Babuška

Agenda Absorpční kapacita MSK z hlediska OPPI Nové a připravované výzvy OPPI Nové produktové portfolio CzechInvestu

Absorpční kapacita MSK z pohledu OPPI Počty konzultací OPPI – obecné konzultace: KRAJOsobníTelefon CELKEM Jihomoravský Středočeský Moravskoslezský Královéhradecký Zlínský Olomoucký Ústecký Pardubický Plzeňský Karlovarský Liberecký Vysočina Jihočeský CELKEM

Mezikrajové srovnání počtu konzultací OPPI – obecné konzultace

Trendy využití programů OPPI v MSK - počty odborných konzultací

Aktuální a připravované výzvy OPPI Název programuČíslo výzvyVyhlášeníPříjem RŽUkončení příjmu RŽPříjem PŽUkončení příjmu PŽ RozvojIII - 2. prodloužení (technické problémy) ICT a strategické služby III - 2. prodloužení příjem RŽ pozastaven z důvodů převýšení alokace na danou výzvu ICT v podnicíchIII - 2. prodloužení (technické problémy) Eko-energie III – prodloužení - předpoklad I.Q 2012II.Q Inovace - inovační projekt IV - 2. prodloužení příjem RŽ pozastaven z důvodů převýšení alokace na danou výzvu

Aktuální a připravované výzvy OPPI Název programuČíslo výzvyVyhlášeníPříjem RŽUkončení příjmu RŽPříjem PŽUkončení příjmu PŽ Inovace - PatentII - 2. prodloužení Potenciál III – prodloužení - předpoklad II. Q 2012 Spolupráce - KlastryII - prodloužení Spolupráce - TP předpokladI. Q 2012 ProsperitaII - 2. pokračování

Aktuální a připravované výzvy OPPI Název programuČíslo výzvyVyhlášeníPříjem RŽUkončení příjmu RŽPříjem PŽUkončení příjmu PŽ Školicí střediskaII - 2. prodloužení příjem RŽ pozastaven z důvodů převýšení alokace na danou výzvu NemovitostiII - 2. prodloužení Do 7 měs. od data přijatelnosti Poradenství - poradenské služby II - 3. pokračování zatím není specifikováno Marketing II - 2. pokračování - předpoklad 2 Q Q Q Q 2012

Nové produktové portfolio CzechInvestu Podpora přílivu sofistikovaných investic Podpora M&A Speciální ekonomické zóny v ČR Koordinace a podpora toku investic Podpora rozvoje inovačního ekosystému Podpora komercializace výsledků VaV a investic do inovací Koordinátor klastrových iniciativ a klastrů v ČR Infocentrum pro business (pro firmy a vládu) Podpora zavádění standardů řízení podniků Sourcing Podpora MSP CzechAccelerator Vývoz firem – zahraniční inkubátory pro české MSP Internacionalizace Networking s municipalitami Podpora rozvoje regionálních inovačních center PPP projekty pro business Podpora rozvoje trhu nemovitostí pro podnikání Regionální rozvoj Koordinátor pro rozvoj kvalifikované pracovní síly Czech Experts and Entrepreneurs Repatriation Rozvoj lidských zdrojů pro business

Děkuji za pozornost Ing. Martin Babuška Ředitel Divize Regiony Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest GSM: HTTP: