YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Advertisements

IKT PHP PHP Tvorba formuláře - 10 Mgr. Josef Nožička
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.15/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
HTML Formuláře.
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy I přednáška 5, 6.
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy I přednáška 5, 6.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
HTML HyperText Markup Language 3. část Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně 0U2 - Základy informatiky a výpočetní techniky.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
TNPW1 Cvičení
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 3 Nadpisy Martin Adámek.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.17/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
TNPW1 Cvičení
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.18/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
PHP – zasílání dat z formuláře
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 4 Nejen textem živ je web – seznamy, obrázky a tabulky Martin Adámek.
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Zadání databázového systému
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Databázové systémy Přednáška č. 7 Uživatelské rozhraní.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
Úvod do databázových systému B RNDr. Jan Lánský, Ph.D.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Dynamické dokumenty na straně serveru Informatika pro ekonomy II přednáška 8.
Práce s operačním systémem
PHP Vytváření formuláře.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE.
Přístup do školní sítě z domu Josef Doležal 7.B
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
Formuláře 2012 O. Kánský. Strojopisný formulář Elektronické formuláře pro respondenta pochopitelné přehledné, estetické pro zpracovatele pohodlné – výběr.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
Návrh a tvorba WWW Semestrální práce. Termíny –20. října – odevzdání popisu práce pár větami popsat, jak bude vypadat a fungovat Vaše semestrální práce.
Jednoduché zprávy funkce MsgBox MsgBox (prompt, buttons, title, helpfile, context): button funkce InputBox InputBox (prompt, title, default, xpoz, ypoz,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
MS EXCEL Charakteristika
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Organizační úvod, první webová stránka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Vytvoření formuláře Access (11).
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
Alica Takácsová Lenka Marčišová
Základní informace - Ovládání systému
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky

Připojení k vašemu www adresáři mimo síť UHK SFTP klient (např. WinSCP) Přihlašovací údaje o Adresa: lide.uhk.cz (pro domovský adresář je to hera.uhk.cz) o Login: [váš login do UHK] o Heslo: 8-12 teček Je vhodné úkoly strukturovat do složek, v každé složce by měl být soubor index.html SFTP

Slouží k „obalení“ ovládacích prvků, které zprostředkovávají uživatelské vstupy Method (get/post), action Formulář

Visuální ohraničení ovládacích prvků Element legend uvnitř udává název Fieldset Osobni udaje

Slouží k zadání jednoduchého textu Type (text/password) – text viditelný/maskovaný Label slouží jako popisek vstupního elementu Textové pole, popisek Jmeno

Výběr mezi variantami Pro jednu skupinu shodný atribut name Radio button FIM PDF FF

Zaškrtávací pole (ano/ne) Checkbox Je mi minimalne 18 let

Výběr jedné nebo více nabízených variant Preferovanou variantu lze označit jako selected Vícenásobný výběr lze povolit atributem multiple Rolovací seznam (select) Obor IM FM SM AI

Submit – odeslání formuláře na adresu specifikovanou v atributu action Reset – uvedení formuláře do původního stavu Submit a reset

Víceřádkový vstup, větší množství textu o Rows: počet řádků komponenty o Cols: počet sloupců komponenty(max. počet znaků na řádku) Textarea Blizsi popis

Validní XHTML 1.0 Strict stránka, kde bude použito o Formulář ke zjištění libovolných údajů Vstupní pole ohraničena fieldsetem s nápisem, o jaký formulář se jedná Min. 5 textových polí Min. 2 pole pro heslo (heslo, opakování hesla) Textarea Skupina radio buttonů Alespoň jeden checkbox Tlačítka submit a reset o Všechny vstupní prvky budou mít správně definované popisky Bodovaný úkol – max. 2 body