Ensemble pro rychlejší tvorbu Caché aplikací Využijte infrastrukturu Ensemble pro své aplikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pokroky v technologiích (2)
Advertisements

Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Informační systém krizového řízení kraje
První kroky s Ensemble Jak rychle a efektivně otevřete své aplikace světu.
Nový přístup k aplikacím Vema
Elektronizace agend nejen ve státní správě
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Databázové systémy Přednáška č. 3 Proces návrhu databáze.
Workflow Foundation Základy a architektura
Úvod Klasifikace disciplín operačního výzkumu
Zpracování komplexních událostí a Apama Michal Džmuráň
● SWIG - Simplified Wrapper and Interface Generator ● + google a diskusní fóra ● nástroj zjednodušující (a sjednocující)
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Koutek Obchodních inženýrů. Obsah Rekapitulace novinek v Caché 2007 Rekapitulace novinek v Caché 2007 Ensemble 2007 Ensemble 2007 Speedminer Speedminer.
DRMS Forum září 2009 GORDIC řešení datových schránek organizace Bc. Pavel Prchal Ing. Vladislav Korecký.
11. Trendy ve vývoji aplikací, podporujících podnikové procesy
Vývoj aplikací pro SharePoint
KEG Použití vzorů při vyhledávání na webu Václav Snášel.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
© 2010 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. Adobe Confidential. Vladimír Střálka| Country Manager ČR, SK, SL Od “Úřadu” k “e-Úřadu”
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
Relační databáze.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
Hromadná korespondence
Ing. Jan Mittner Základy MVC 2. Rozšíření layoutu 3. helpery 4. Bootstrap a přepis URL adres 2.
Učiňte své aplikace ještě atraktivnější Aneb zablokujte konkurentům cestu k vašim uživatelům.
JIRA školení.
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Možnosti modelování požadavků na informační systém
Transparentní modelování a provádění procesů Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
Představujeme Ensemble Michal Tomek. Na tomto obrázku vidíte, co systému Ensemble chybí:
Školní informační systémy
Práce se šablonami v MS Word 2007
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Microsoft Office InfoPath 2003 Tomáš Kutěj Account Technology Specialist
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Využití ZEN reportů ve Facility Managementu Petr Nádvorník
Pilotní projekt DeepSee. O Prezentaci O nás a o IS-MLINE Datový sklad Co dál? DeepSee Pilot Ukázky Shrnutí projektu.
Metodika objektového přístupu při tvorbě překladačů. Marek Běhálek Informatika a aplikovaná matematika FEI VŠB-TU Ostrava.
Dílna Caché I. Praktické ukázky Tomáš Vaverka. Úvod Instalace Praktická ukázka 1 Praktická ukázka 2 Co zbývá?
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Česko a Slovensko, výhledy do budoucnosti Michal Tomek – InterSystems BV.
Modelování a řízení podnikových procesů Dílna Ensemble I.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
© Doc. Miniberger, BIVŠ UML modelování Webové služby představují sadu standardů umožňující komunikaci aplikací bez ohledu na platformu, na které jsou provozovány.
ÚVOD, MANAGEMENT, STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Akademie ZENU Ukázková aplikace. Tak o tomhle to nebude…
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
Service layer. Service layer – úvod Problém  Vytvoření API aplikace  Odstínění bussiness logiky a transakčního chování od zbytku aplikace  Kam s aplikační.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Strategy. Motivace Různé algoritmy pro stejnou akci Hromada kódu v mnoha podmínkách Důsledky  Komplexnost  Špatná čitelnost  Těžká správa kódu  Těžka.
26. uživatelská konference 28. – 29. května 2015, Deštné v Orlických horách ORSOFT OPEN / OR-SYSTEM OPEN OD TEORIE K PRAXI Odvážný prezentátor.
METODY STŘEDNĚDOBÉHO PROGNÓZOVÁNÍ SURO jaro 2010.
CD B A Průmyslová aplikace v Control Webu Virtuální přístroje Propojená technologie Řadič měřící/řídící karty Výstupní.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
Web services – když si Java sedne s M$ na kus řeči Ing. Petr Přibyl CCA Group a.s.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Redakční systém s integrací webových služeb
Projekt studentů oboru Informatika
WEDA – řízené úložiště dokumentů Sociální agendy
Transkript prezentace:

Ensemble pro rychlejší tvorbu Caché aplikací Využijte infrastrukturu Ensemble pro své aplikace

O čem budeme hovořit…. Tentokrát žádná integrace Tentokrát žádná integrace Jiný pohled na tvorbu aplikací Jiný pohled na tvorbu aplikací

Modelové situace Help Desk Help Desk Justice Justice Spisová služba Spisová služba …. To je jen několik možných konkrétních implementací aplikací založených na rozhodování…. …. To je jen několik možných konkrétních implementací aplikací založených na rozhodování….

Co mají tyto aplikace společného? Něco se dělá, dokud někdo neřekne „dost, už je hotovo“ Něco se dělá, dokud někdo neřekne „dost, už je hotovo“ Jednotlivé kroky se mohou i vícekrát opakovat Jednotlivé kroky se mohou i vícekrát opakovat Zpravidla je to člověk, kdo rozhodne, jaký bude následný krok po provedení dílčí úlohy Zpravidla je to člověk, kdo rozhodne, jaký bude následný krok po provedení dílčí úlohy Po zbytek prezentace budeme o těchto aplikacích hovořit jako o třídě workflow aplikací… Po zbytek prezentace budeme o těchto aplikacích hovořit jako o třídě workflow aplikací…

Workflow? To už tu bylo, ne? Samozřejmě, Workflow je nedílná součást Ensemble Samozřejmě, Workflow je nedílná součást Ensemble Ovšem buďme upřímní: kdy by chtěl pracovat s workflow takovým (tedy uživatelským rozhraním), jak je implementován v Ensemble? Ovšem buďme upřímní: kdy by chtěl pracovat s workflow takovým (tedy uživatelským rozhraním), jak je implementován v Ensemble? Snadná pomoc: Snadná pomoc: –Subclassing –ZEN

Co dobrého mi Ensemble Workflow nabízí? Řízení distribuce úloh Řízení distribuce úloh Navázání na podnikové procesy (rules driven developement) Navázání na podnikové procesy (rules driven developement) Persistence Persistence Audit Audit Monitorování a nástěnky Monitorování a nástěnky

Co mi nabízí ZEN? Skvělý způsob (nikoliv jediný), jak rychle začlenit lidský činitel do podnikových procesů tak, aby uživatel nepoznal že nepracuje s původní – klasickou aplikací, ale s aplikací postavenou na vnořeném workflow enginu Ensemble Skvělý způsob (nikoliv jediný), jak rychle začlenit lidský činitel do podnikových procesů tak, aby uživatel nepoznal že nepracuje s původní – klasickou aplikací, ale s aplikací postavenou na vnořeném workflow enginu Ensemble

Ukázkové řešení – strana Ensemble Základem je cyklus v podnikovém procesu (BP) Základem je cyklus v podnikovém procesu (BP) Nutnou podmínkou pro otevřenost a obecnost řešení je podpora nepřímé adresace volání prvků BP Nutnou podmínkou pro otevřenost a obecnost řešení je podpora nepřímé adresace volání prvků BP Výhodou by byla možnost začlenit definování možných kroků přímo do aplikace, namísto práce s portálem Ensemble Výhodou by byla možnost začlenit definování možných kroků přímo do aplikace, namísto práce s portálem Ensemble

Ukázkové řešení – strana UI Šablony s uživatelským rozhraním v ZENu Šablony s uživatelským rozhraním v ZENu Využití prvků typu a dynamického generování obsahu Ensemble scénáře Využití prvků typu a dynamického generování obsahu Ensemble scénáře

Ukázka

UI a vazba na elementy Nová úloha: …templates.NewTaskFormSubmit.cls Nová úloha: …templates.NewTaskFormSubmit.cls Parameter SERVICENAME = "Agenda A"; Parameter SERVICENAME = "Agenda A"; Set tSC=##class(Ens.Director).CreateBusinessServic e(..#SERVICENAME,.tService) Set tSC=##class(Ens.Director).CreateBusinessServic e(..#SERVICENAME,.tService) Mezistav: …templates.IntermediateTaskForm.cls Mezistav: …templates.IntermediateTaskForm.cls set tSC=##class(EnsLib.Workflow.Engine).%ProcessAc tion(tAction,tItemId,%session.Username,.tMsg) set tSC=##class(EnsLib.Workflow.Engine).%ProcessAc tion(tAction,tItemId,%session.Username,.tMsg)

Dynamické změny scénáře z UI Použijeme vlastní projekci Použijeme vlastní projekci –Provádí se vždy při kompilaci třídy –Jejím úkolem je podle potřeby přidat novou podnikovou operaci (BO) pro nově vytvořené třídy typu workflow formulář

API pro změny integračního scénáře Otevřít scénář (production) Otevřít scénář (production) Přidat / ubrat položky Přidat / ubrat položky Uložit změny pomocí volání metody Uložit změny pomocí volání metody –SaveToClass() Uloží změny do XDATA kontejneruUloží změny do XDATA kontejneru Zkompilovat scénář Zkompilovat scénář

Ukázka