Ořechovka a pražské hradby Ve slunném březnovém dni jsme se studenty semináře Město v dějinách vyrazili na exkurzi od Strahovského kláštera směrem k rezidenční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Nusle Eva Baumanová 4.B Praha – město našeho života
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Znečišťování a ochrana vody Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu.
Kvantitativní analytická chemie
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
VODA Praha – město našeho života
REAKCE ANIONTů Praha – město našeho života
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
O PROJEKTU Projekt realizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v rámci nadačního programu ČESKÁ STAVEBNÍ AKADEMIE Projekt.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
FOTODOKUMENTACE ZPRACOVALA: ING.ŘEHÁKOVÁ, VOŠ MĚLNÍK
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – HISTORIE LÉČEBNY
STŘEŠOVICE Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Jan Urbánek Septima A Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským.
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání,
Vizovice Eliška Kratinová.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.66 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
VY_32_INOVACE_3D.9.05 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Brno.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Komunikace s operátorem zásady realizace
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Estetika režného zdiva v díle Jana Kotěry
Funkcionalistický Zlín – architekti
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
Lukáš Borovička Staré město 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu.
Jaroslav Švec Ondra Horský Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tvorba map učebního pokroku
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
ZÁKLADNÍ DISPOZIČNÍ PRINCIPY NAVRHOVÁNÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Dotační projekty Vysokého Mýta
Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.
Vyšehrad Vytvořil Samuel Pechlát. Obsah Poloha a vznik Vyšehradu. Poloha a vznik Vyšehradu. Vyšehradský hřbitov. Vyšehradský hřbitov. Vyšehradský železniční.
Moderní a současná architektura Číslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_15 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Praktické využití psů v zoorehabilitaci... se jmenuje předmět, který vznikl díky grantu z fondu OPPA a zdárně byl uveden do řádného studijního harmonogramu.
PRAHA - historické jádro je největší městská památková rezervace vyhlášená v roce v roce 1992 zapsána na Seznam UNESCO jako první památka na území.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Románský sloh úvod, charakteristika Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond.
Evropský sociální fond
Česká republika – České Budějovice
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky
Svitavské památky – Langrova vila
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Královské město Rakovník
ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA
Transkript prezentace:

Ořechovka a pražské hradby Ve slunném březnovém dni jsme se studenty semináře Město v dějinách vyrazili na exkurzi od Strahovského kláštera směrem k rezidenční čtvrti Ořechovka. Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita „Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti“

Pražské hradby v okolí Strahova Předhradební prostory dnes slouží jako městský park. Poprvé jsme se se studenty s hradbami setkali na Vyšehradě s barokním opevněním, vzniklým na obranu proti obávanému tureckému vpádu. I tyto strahovské jsou ze stejné doby. Prohlídkou této části hradeb jsme se studenty téma uzavřeli. Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita „Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti“

Od hradeb k Ořechovce Ořechovku jsme vybrali jako příklad rezidenční vilové čtvrti. Byla vystavěna jako urbanistický celek v letech 1919 – 1929 podle návrhů Jaroslava Vondráka a Jana Šenkýře. Podobným fenoménem může být též Hanspaulka. Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita „Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti“

Ořechovka Ve vilové čtvrti se usídlila městská honorace, počínaje malířem Vincencem Benešem, přes sochaře Bohumila Kafku až po samotné architekty. Mezi nejzajímavější stavby patří samozřejmě Müllerova vila či vlastní vila Jaroslava Vondráka (na obrázku). Kromě samotných vil tu byla i prostší stavení, kde bydleli zaměstnanci místního cukrovaru, a zázemí města včetně dodnes fungujícího kina. Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita „Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti“

Pohledy z Ořechovky Exkurzi jsme zakončili pohledem na hotel Praha, nyní už historickým. Pokračovali jsme pak budově bývalého cukrovaru, dnes Fyzikálního ústavu AV ČR, v.v.i., kde jsme se rozloučili. Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita „Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti“