Prezentace právních klinik STREET LAW – PRÁVO PRO KAŽDÝ DEN

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Advertisements

Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
SONING PRAHA a. s. centrum akustických služeb Distributor značek
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
VÝPOČETNÍ TECHNIKA V PROJEKTOVÁNÍ PRO BAKALÁŘE
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
VÁS SRDEČNĚ ZVE na své slavnostní OTEVŘENÍ 27.února 2012 v hodin Hradec Králové Pivovarské nádvoří.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
KIV/ZI cvičení 1 Tomáš Potužák. Údaje o cvičícím Tomáš Potužák Kancelář: UK430 (Plzeň), CD239 (Cheb) Konzultační hodiny –Čtvrtek 15:35 – 16:10 (Cheb)
Týden Vojty Machaly.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
MONITORING A ŘÍZENÍ STAVU A POHYBU PRŮMYSLOVÝCH ZAŘÍZENÍ PREZENTACE ECALL 112 MSV 2013,
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo: Jakub.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
Navštěvuji základní školu L. Kuby 48 Školní rok začíná v září Školní rok má 10 měsíců Učíme se podle rozvrhu hodin Vyučovací hodina má 45 minut Navštěvuji.
pro navazující magisterské studium TVS
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
11. prosince 2014 Třídní schůzka 4.C. › Zítra tj se žáci prvního stupně fotí na vánoční sadu fotografií s kalendářem. (250 Kč) › Pondělí
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Konstrukce rovnoběžníku z trojúhelníku
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KR KVFS -Karlovy Vary Škola nových rozhodčích- první ročník 2009 Pod patronací KKFS Karlovy Vary a oddílu Baníku Sokolov.
Úvod Proč studovat informatiku?
Přijímací řízení v roce Kontakty na výchovného poradce tel
Bakalářská práce - zpracování
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Environmentální výchova a
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí. TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ 15. – 17. října 2009 TIPSPORT ARENA Jeronýmova 570/22, Liberec 7.
Fakulta zdravotnických studií
Tato právní klinika je zaměřená na právo životního prostředí a správní právo. JUDr. Veronika Vlčková Garantka kliniky Garantka kliniky ADMINISTRATIVNĚ.
Tenisový klub Písečná – závazná přihláška do tenisové školy
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
E-learningový kurz e-learningu
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Praktické dovednosti absolventa
Závazná přihláška do Tenis & Padel školy Písečná:
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Transkript prezentace:

Prezentace právních klinik STREET LAW – PRÁVO PRO KAŽDÝ DEN Právní vzdělání pro celý život CZ.1.07/2.2.00/15.0290 Prezentace právních klinik STREET LAW – PRÁVO PRO KAŽDÝ DEN Autor: Martin Kozák Foto: archív CKPV; Zuzana Žlabová

A co že to STREET LAW vlastně je? STREET LAW je moderní výukovou metodou, při které se uplatňuje princip, že nejvíce se sami naučíme, když učíme druhého.

A co že to STREET LAW vlastně je? Prakticky je tedy náplní tohoto předmětu příprava vyučovacích hodin na daná/vybraná témata a pak následná prezentace a realizace připravených hodin ve školských zařízení.

V současné době na PF UP Street Law – Právo pro každý den 1 (výuka probíhá na ZŠ) Street Law – Právo pro každý den 2 (výuka probíhá na gymnáziu resp. SŠ)* * lze se přihlásit pouze po absolvování Street Law 1

Výuka na školách však probíhá ve středu, čtvrtek či pátek V současné době na PF UP časová dotace předmětu : 2 hod/týden (cvičení) kreditové ohodnocení : 4 kredity Street Law 1 – každé úterý 16:45-18:15 Street Law 2 – každé úterý 18:15-19:45 Výuka na školách však probíhá ve středu, čtvrtek či pátek

Přínos předmětu prezentovat před kolektivem aneb co se tím učením sám naučím prezentovat před kolektivem sám nastudovat problematiku a pak ji vysvětlit druhému vysvětlit laikovi složité právní konstrukce jednoduše a srozumitelně něco málo z pedagogiky, psychologie a dalších disciplín

Garant a vyučující předmětu JUDr. Lucia Madleňáková (kanc. č. 7, přízemí B) tel.: 585 63 7673 lucia.madlenakova@upol.cz

Chcete vědět víc??? Jsme tu pro Vás Více informací o předmětu: http://lawforlife.upol.cz/klicove-aktivity-2/program-pravo-pro-kazy-den-street-law/ http://www.pf.upol.cz/menu/struktura-pf/centra/centrum-pro-klinicke-pravni-vzdelavani/pravo-pro-kazdy-den-street-law/ Nebo využijte možnosti a promluvte si přímo s přítomným STREETLAWYEREM Jsme tu pro Vás

Jak se zapojit? Vyplňte přihlášku do výběrového řízení ještě dnes a hned ji můžete i předat přítomným klinikářům Výběrové řízení se uskuteční dne 1. 10. 2012 od 13.00 v kanceláři JUDr. Madleňákové. Vyplněné přihlášky můžete také zasílat do 30. 9. 2012 na lucia.madlenakova@upol.cz.

FOTOGALERIE