Open Access Week v ČR Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR 12.10.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
OPEN REPOSITORIES 2010 MADRID, 6. – MGR. LENKA NĚMEČKOVÁ ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
OPEN ACCESS Otevřený přístup k vědeckým informacím.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
OPEN ACCESS, OTEVŘENÁ VĚDA, PROPAGACE, VZDĚLÁVÁNÍ DOKTORANDŮ A VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ Věra Pilecká, Lenka Němečková.
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Jaký byl OPEN ACCESS WEEK 2010 v Česku Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Mgr. Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa Bibliotheca academica.
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Open access Jak zviditelnit výsledky své vědecké práce října 2010.
České vysoké učení technické v Praze
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
setkání českých uživatelů systému DSpace 1 DSPACE CZ Úvodní slovo k 2. setkání českých uživatelů systému DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová.
Principy open access Když máte jedno jablko a já mám jedno jablko a ta jablka si vyměníme, tak stále budeme mít každý jedno jablko. Ale pokud máte myšlenku.
Iniciativa open access v roce 2011 Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Cesta ke kvalitě v praxi
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
5. setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května 2012 Dspace na UTB aneb 3 ve 2 Ing.
Otevřený přístup nabírá obrátky Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita Ostrava Horizont 2020: Attribution 4.0 InternationalAttribution.
Strategické setkání ředitelů českých a slovenských knihoven uživatelů Ex Libris - souhrn Ex Libris Group MULTIDATA Praha s.r.o.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Novinky v projektu OpenAIRE plus.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
Open Journal System Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému Dspace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Realizace institucionální politiky podpory otevřeného přístupu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM.
Open Access – jiný pohled na zacházení s vědeckými informacemi Cílem je volný a bezplatný přístup k informacím pro kohokoli a možnost jejich opětovného.
PRAKTICKÁ REALIZACE OTEVŘENÉHO PŘÍSTUPU V INSTITUCIONÁLNÍCH REPOZITÁŘÍCH Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava setkání.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Lokalizace DSpace 1. setkání českých uživatelů DSpace VŠB-TUO Ostrava Zdeňka Mácková, Ústřední knihovna FF MU Brno,
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
Daniel Jakubík Repozitář vědeckých prací.
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Open Access v AV ČR Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 3. setkání českých uživatelů systému DSpace , Ostrava.
Připojení repozitáře k OpenAIRE Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Popularizace otevřeného přístupu a repozitářů PAVLA RYGELOVÁ Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.
ZMĚNY VE VĚDECKÉ KOMUNIKACI - POHLED VYSOKOŠKOLSKÉ KNIHOVNY (POLITIKA AUTOARCHIVACE) Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
FP7 post-grant Gold Open Access Pilot Představení Pilotního projektu zlatého otevřeného přístupu Evropské komise a projektu OpenAIRE Mgr. Pavla Rygelová.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Význam institucionálního repositáře pro podporu Vědy a Výzkumu
OpenAIRE Plán managementu dat
Šachy do škol 2016/2017 Pavla Tryhubová.
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Bc. Lenka Votýpková Ústřední knihovna VŠB-TUO
Nástroje otevřeného publikování
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Predátorské časopisy a jak jim čelit PhDr. Ondřej Fabián
Transkript prezentace:

Open Access Week v ČR Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR

Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR Open Access Week - cíle Zvýšení povědomí Oslava progresu Sdílení zkušeností Inspirace k širšímu zapojení

Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR Open Access Week v ČR- cíl Zvýšení povědomí (Open access) gives authors and their works vast and measurable new visibility, readership, and impact. Budapešťská iniciativa, 2002

Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR Open Access Week v ČR- zapojené instituce (Open access) gives authors and their works vast and measurable new visibility, readership, and impact. Budapešťská iniciativa, 2002

Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR Open Access Week v ČR

Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR Open Access Week v ČR Přípravná schůzka v září UPa – zhodnocení loňského roku, úpravy webu OA v ČR, společné aktivity, práce ve skupinách Modelová kampaň: Cíl: propagace repozitáře pro ukládání publikační činnosti Cílová skupina: akademičtí pracovníci Informační prostředky: osobní konzultace s autory Strategie: přesvědčit názorové vůdce, aby podpořili OA Heslo: Jste vidět. Jste vidět? Jste vidět!

Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR Open Access Week v ČR – webové stránky

Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR Open Access Week v ČR - závěr Děkuji za pozornost. Kontakt: