Prasklé hliněné nádoby Věnováno všem přátelům. V Číně měl jeden nosič vody 2 velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích klacku, který nosil na krku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naučil jsem se....
Advertisements

Pro někoho něco znamenáš
Trhlina ve džbánu.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
Peníze.
KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
Trhlina ve džbánu.
Trhlina ve džbánu Neklikej Zapni zvuk.
Když jsi se narodil, plakal si a všichni okolo Tebe se usmívali.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Slova Květiny.
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo tebe se usmívali.
Medvídek Pú.
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Všem lidem na celém světě přeji…
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Zapněte reproduktory! ♫ Zapněte reproduktory! Klikněte na postupné vsunování snímků.
Tento příběh se stal už dávno. Jeden muž potrestal svoji pětiletou dcerku, protože ztratila jednu cennou věc. Tehdy neměli dostatek peněz.
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Hudba ABBA, Money, Money, Money Představte si, že Vám banka otevře účet s €, přitom je potřeba dodržet jen 2 pravidla.
Velikonoční vyrábění. Poslední den před velikonočními prázdninami jsme se společně s I. A vydali do DDM Habartov. Cestou jsme si kromě přezůvek nesli.
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
Obnovená přátelství potřebují větší péči než nepřerušená.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Dopis od Boha.
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Posuňte kliknutím podle délky poslechu hudby { Vánoce nám opravdu klepou na dve ř e, všichni si p ř ejí to nejlepší a na stránkách „Vyso č anští,“
1. Mnoho je lidí | v dáli i blíž, | co ještě bloudí, | by hanou již, | neznají toho, | který jim rád | v domově svém | chce místo též dát. | Příteli slyšíš.
Stará čínská moudrost (s hudbou) Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.
Stará čínská moudrost Zapni hudbu.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Říká se, že stačí jen 1 minuta na to, abychom si někoho zapamatovali!
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Upozorňujeme, že se šíří nový virus... CNN. JEDINÝ ČLOVĚK HO DOKÁŽE ODEVZDAT MILIÓNŮM, PROTOŽE SE PŘENÁŠÍ OHROMNĚ RYCHLE Z JEDNÉ OSOBY NA DRUHOU.
Díky 1. Díky za toto krásné ráno, díky za každý nový den.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
1. Díky za toto krásné ráno, | díky za každý nový den, | díky za to, | co už je za mnou | jako těžký sen.
10 RŮŽÍ JEN PRO TEBE !.
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo Tebe se usmívali.
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
DOPIS PRO TEBE.
Úsměv je levnější než elektřina
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo Tebe se usmívali.
Pro někoho něco znamenáš
Trhlina ve džbánu.
Naučil jsem se....
Trhlina ve džbánu.
Naše 7 Třída.
DOPIS PRO TEBE.
Hádej, kdo to dneska slaví, komu přejeme hodně zdraví
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo Tebe se usmívali.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Belojarský.
On.
KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
Prasklé hliněné nádoby
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Prasklé hliněné nádoby Věnováno všem přátelům

V Číně měl jeden nosič vody 2 velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích klacku, který nosil na krku. V jedné byla prasklina, naproti tomu ta druhá byla dokonalá a vždy nesla plnou míru vody. Na konci dlouhé cesty, která trvala od potoku až k domu, měla prasklá nádoba vodu už jen do polovičky.

Dva celé roky to takto šlo, nosič vody nosil do domu každý den už jen jeden a půl nádoby vody. Samozřejmě dokonalá nádoba byla pyšná na svůj výkon, vždyť to dělala dokonale. Ale chudák prasklá nádoba se styděla za svoji nedokonalost a cítila se uboze, protože je schopná jen polovičního výkonu.

Po dvou letech soužení oslovila nosiče u potoka: - Stydím se, protože voda teče po celou cestu domů. Nosič jí takto odpověděl: - Všimla sis, že kytky rostou jen na tvojí straně chodníku a ne na straně druhé? To proto, že jsem vždy věděl o tvém nedostatku a na tuto stranu cesty jsem rozséval semena květin. To Ty jsi je každý den zalévala, když jsme se vraceli domů. Dva roky sbírám tyto krásné květiny, abych si ozdobil svůj stůl. Kdybys nebyla taková, jaká jsi, tak by tato krása nemohla rozzářit můj domov.

Všichni máme své chyby. Všichni jsme prasklé hliněné nádoby. Ale tyto praskliny a chyby, které jsou v každém z nás, dělají náš život velmi zajímavým a vzácným. Každého musíme přijmout takového, jaký je, a uvidět v něm to dobré. To nejlepší přeji všem svým prasklým hliněným nádobám - přátelům.