Ekologické hospodářství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ
Advertisements

Aktuality v ekologickém zemědělství pro rok 2009 IC Jihlava,
Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
SYSTÉMY A CHARAKTERISTIKY ZEMĚDĚLSKÉ PRODUKCE
JARO Eva Řičářová ZŠ Křížanská
ING. Martin Chadim Adresa: Ing. Martin Chadim Horní Dubenky Horní Dubenky Česká republika Telefon : Mobil:
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Josef Sklenář 2007 Biofarma Sasov. Vývoj ekochovů prasat v ČR Nevyvíjejí se, stagnují Z max. 25 farem jen 2-3 produkují pro trh V současnosti chováno.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A PŘÍRODOVÉDNÁ
Exkurze Mitrovský Dvůr
Vznik a složení půdy Vznik půdy
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Josef Sklenář Výkrm kanečků na biofarmě Sasov
Sasov.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
LOUKY a PASTVINY Jan HORNÍK
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
Domestikovaní živočichové
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Jak předcházet neshodám na ekofarmách Obecná pravidla produkce Zákaz používání GMO - Zákaz používání GMO - zákaz se týká potravin, krmiv, činidel,
Bio není jenom zrní.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EVVO v Karlovarském kraji
Ekologický chov koz a faremní zpracování mléka
Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso
HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA – 2. ROČNÍK
Domestikace.
Zootechnická taxonomie
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ČESKÝ JAZYK Odpovězte na otázky o zvířátkách. PRASE DOMÁCÍ JAKÉ JE? CO DĚLÁ? JAKÉ MÁ ŠTĚTINY?
Zemědělství ČR Živočišná výroba
Představení ekologického podniku Hynčice nad Moravou František Winter
Chov nosnic a produkce vajec v EZ
Ing. Marcela Strakošová
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Ekologické zemědělství Pavlína Šrámková. Ekologické zemědělství Nařízení Rady (ES) 834/2007 – od nahrazuje Nařízení Rady 2092/1991 Zákon č.
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
 Jiří Stejskal, Jiří Jambor, Marek Šimon, Kristýna Stejskalová.
Navrhované změny legislativy ČR a EU v oblasti veterinární hygieny
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA V ČR.
H.M. - Oslo P.O Rozloha - 14,5 ob. / km² Měna - norská koruna Jazyky - norština, sámština H.M. - Oslo P.O Rozloha - 14,5 ob.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
Ovce KRMENÍ: seno,tráva,ovoce,zelenina, suché pečivo,cukr PLEMENA: Romanovské, Finské,Východofríské, Německá dlouhovlnná VYUŽITÍ: maso,vlna,mléko ZAJÍMAVOST:
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Napište do rámečků názvy mláďat. hříbě kotě sele štěně jehně kůzle.
Pes domácí Pes Fena Štěně Pes štěká: „Haf, haf.“ Hlídá, pomáhá, zachraňuje, vyhledává, bývá přítelem a společníkem.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Státní zemědělská politika a sociální zemědělství
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
Jan Katina, 24. listopadu 2016, Café Louvre, Praha
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
VY_32_INOVACE_Fi_III_05 Název Zemědělství /živočišná výroba/
Přednášková činnost na základních školách
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Zootechnická taxonomie
1 Název školy Číslo projektu Název materiálu Autor Tematická oblast
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
Hospodářská zvířata.
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

Ekologické hospodářství SÍŤ MODELOVÝCH FAREM FARMA KOZODOJ ROLAVSKÁ 538, 360 17, KARLOVY VARY TEL.: 608 981 814, E-MAIL: info@kozodoj.cz, http://www.kozodoj.cz Stateček u Lněníčků Ekologické hospodářství

EKOLOGICKY HOSPODAŘIT ZNAMENÁ PROPOJIT NAVZÁJEM JEDNOTLIVÉ AKTIVITY FARMY A SOUČASNĚ CELÝ SYSTÉM HOSPODAŘENÍ S OKOLNÍ KRAJINOU Hospodaříme podle Zákona č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství v platném znění; Nařízení rady (ES) č. 834/2007 o ekologické produkci a označování ekologických produktů… a nařízení komise (ES) č. 889/2008, kterým se stanoví prováděcí pravidla k NR č. 834/2007

FARMA KOZODOJ Kozodoj je rodinná ekologická farma, nacházející se severozápadně od Karlových Varů (Staré Role) v údolí řeky Rolavy na úpatí Krušných hor. Od úplného počátku farmaření - od roku 1998 - se snažíme o šetrné hospodaření v krajině. Naším základním požadavkem bylo a je ekologické chování k přírodě a k chovaným zvířatům: vytvořit pro ně co možná nejpřirozenější podmínky, umožnit udržování “rodinných” vztahů. Dovoluje-li to počasí, necháváme zvířata celý den na pastvinách.

NAŠE HOSPODÁŘSTVÍ - PŮDA Hospodaříme na 19 ha pastvin a 11 ha luk

FARMA CHOVÁ několik plemen ovcí (romanovské, jákob, oxford down, quessantské, cápové), několik plemen koz (krušnohorky, holandské a kamerunské zakrslé), prasata (vietnamská, kanadská pastevecká, göttingenská miniprasátka, ochočená sviňka divočáka), různé druhy drůbeže (husy, kachny, slepice, perličky, krůty), lamy krotké i guanaco, oslíky, mléčný skot plemene Jersey, koně rozličných plemen, chladnokrevné i teplokrevné.

NAŠE HOSPODÁŘSTVÍ - ZVÍŘATA ovce (plemena: romanovské, jákob, oxford down, quessantské, cápové), kozy (plemena: krušnohorky, holandské a kamerunské zakrslé), prasata (plemena: vietnamské, kanadské pastevecké, göttingenská miniprasátka, ochočená sviňka divočáka), různé druhy drůbeže (husy, kachny, slepice, perličky, krůty), lamy krotké i guanaco, oslíci mléčný skot plemene Jersey, koně rozličná plemena, chladnokrevníci i teplokrevníci .

NABÍZENÉ AKTIVITY zážitková pedagogika – ekologické výukové programy pro školy a environmentální výchova besedy o přírodě a ekologii pro školy ekologické letní tábory

NABÍZENÉ AKTIVITY komentované prohlídky farmy Karlovarské bioslavnosti na Kozodoji

…A DÁLE NABÍZÍME: prodej: jatečních selat, jehňat a kůzlat v kvalitě bio a syrového kravského a kozího mléka ustájení koní projížďky na koních a svezení dětí na hodných a spolehlivých koních

snažíme se udržovat i obnovovat remízky, meze a vodoteče CO DĚLÁME PRO PŘÍRODU snažíme se udržovat i obnovovat remízky, meze a vodoteče Zde by se hodilo víc Vašich rodinných fotek – včetně nějaké fotky Vašeho muže 

Tato prezentace vznikla v rámci zakázky Ministerstva zemědělství: EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ A ZPRACOVÁNÍ BIOPOTRAVIN SÍŤ PŘEDVÁDĚCÍCH PODNIKŮ a projektu EKOZEMĚDĚLCI PŘÍRODĚ, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje občanské společnosti.