Festival Exportu 18.6.2014. Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Exportní politika ČR Podpora exportu s podporou státu v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu.
Advertisements

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Zastupování zájmů v EU Jak obhajovat zájmy podnikatelů v Bruselu? Praha I.Voleš,
PPZRS a projekty vnější spolupráce EU
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
CzechInvest Koncepce podpory investic
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Export jako významný pilíř ekonomického růstu firem, Ostrava
Představení komory, akce, projekty
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Prezentace Komory pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
EXPORT MIMO EU, jak na to? Strategie přístupu na trh Ing. Andrea Heverlová, MBA 16. září 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Festival Exportu

Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů a podnikatelů v České republice i v zahraničí. Prosazuje podmínky pro rozvoj moderního konkurenceschopného hospodářství členských subjektů 29 odvětvových a profesních asociací a svazů 120 přímých členů Festival Exportu

Role Svazu průmyslu a dopravy v podpoře exportu 1. Jsme partnerem vlády při přípravě koncepcí a strategií 2. Poskytujeme služby pro členy:  od roku podnikatelských misí, převážně do mimoevropských zemí  incomingové mise a workshopy se zahraničními partnery  katalogové výstavy a prezentace na veletrzích, Veletržní výbor  Platforma exportérů SP ČR  semináře a konference  organizace každoročních konzultací s ekonomickými diplomaty a řediteli zahraničních zastoupení MPO /CzechTrade Festival Exportu

Připravované akce organizační zajištění konzultací firem s ekonomickými diplomaty a řediteli zahraničních kanceláří MPO/CzechTrade kulatý stůl s delegací čínských firem zaměřených na železniční dopravu investiční a obchodní příležitosti v Arkansasu II.pol.srpna – business fórum – návštěva prezidenta Turkmenistánu (s Komorou SNS) Francie - podnikatelská mise doprovázející prezidenta Zemana Indie – podnikatelská mise do východoindických států (Dillí, Rajpur, Kolkata, Bubanešvár) – doprovodný program v rámci MSV 2014 v Brně Více na Festival Exportu

Členství Svazu v mezinárodních organizacích BUSINESSEUROPE – Evropská konfederace podnikání SP ČR zastoupen ve výborech pro průmysl, ekonomiku a finance, vnitřní trh, mezinárodní vztahy, sociální věci, MSP, legislativu BIAC – Poradní výbor OECD pro obchod a průmysl SP ČR zastoupen ve výborech pro hospodářskou politiku, daňové a fiskální záležitosti, zaměstnanost, vzdělávání, životní prostředí, obchod, mezinárodní investice a nadnárodní společnosti…. Festival Exportu

Výbor pro mezinárodní vztahy BUSINESSEUROPE Prosazuje zájmy evropských výrobců a exportérů při jednáních EK o: Dohodách o volném obchodu mezi EU a třetími zeměmi (TTIP, Japonsko, Kanada, Vietnam, Thajsko, Malajsie) a investičních dohodách (EU-Čína) Spolupráci s Ruskem a se zeměmi Východního partnerství Nástrojích na ochranu obchodu (antidumping aj.) Přístupu k surovinám Mnohostranných jednáních v rámci WTO Větším zapojení soukromého sektoru do rozvojové spolupráce SP ČR zastoupen v: pracovní skupina pro Rusko, Čínu, Indii pracovní skupina pro dohody o volném obchodu pracovní skupina pro WTO a přístup na trh pracovní skupina pro rozvojovou spolupráci Festival Exportu

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace v Bruselu – společná kancelář Svazu průmyslu a dopravy, Hospodářské komory a Konfederace podnikatelských a zaměstnavatelských svazů poskytuje zejména MSP poradenské služby a informace o unijní legislativě včetně informací o obchodování se třetími zeměmi – Market Access Database monitoruje fondy a programy EU (programy vnější pomoci, rozvojové apod.) zajišťuje individuální školící stáže v Bruselu koordinuje spolupráci podnikatelské sféry s českými europoslanci Festival Exportu

Zahraniční rozvojová spolupráce Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci - založena v r.2007 Svazem průmyslu a dopravy, Svazem strojírenské technologie a Asociací podniků českého železničního průmyslu, 20 členů podporuje účast českých firem v rozvojových projektech prosazuje koherenci rozvojových principů a obchodních zájmů českých firem a hájí zájmy soukromého sektoru v Radě pro ZRS ČR členům poskytuje informační servis o výběrových řízeních a programech podpory podnikání v rozvojových zemích, expertízy a konzultace podporuje účast českých firem v mezinárodních projektech – zejména financovaných z EDF – European Development Fund a z fondů vnější pomoci EU Festival Exportu

Děkuji za Vaši pozornost Ing. Dagmar Kuchtová zástupkyně generálního ředitele ředitelka mezinárodních vztahů Svaz průmyslu a dopravy České republiky Freyova 948/11, Praha 9