Památky Západní Evropy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KARLŠTEJN.
Advertisements

Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Zájezd do Paříže.
Gotika.
Gotika Dějepis VY_32_INOVACE_305, 16. sada, D
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hudba Prcek Kellyna rodina Grace, otec, Kell, Lizanne a matka.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Paříž Prezentace 5.B.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Cathédrale Sainte-Cécile d'Albi.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Maják na ostrově Faru.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Katedrála v Chartres.
Francie 9.A.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Gotická kultura.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Praha.
Gotická architektura v Čechách
PAMÁTKY PRAHA.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Paříž. O paříži jako o pohyblivém svátku psal Ernrest Hemingway Toto pojmenování se pro Paříž náramně hodí. V Paříži se vždy něco děje. Jedno z míst kde.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Olomouc.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
PAMÁTKY UHERSKÉHO BRODU Hana Mandincová.  Město Uherský brod je jedno z nejstarších sídel jihovýchodní Moravy.  Jeho bohatá historie utvářela ráz města.
MONACO Daniel Maštalíř Druhá. O BSAH Úvod Státní symboly Kníže Administrativní dělení Hlavní město Unesco Zajímavosti Firmy Zdroje.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
MONAKO VY_32_INOVACE_06 Sada 4 Místo, kde žijeme Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
pol. 12. století - konec 15. stol.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
EVROPŠTÍ TRPASLÍCI Mgr. Lenka Dostálová PROSINEC Vlastivěda
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Procházka Paříží.
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Miesta, ktoré by som navštívil v Paríži
Monaco Knížectví princezny
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Procházka Paříží.
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Transkript prezentace:

Památky Západní Evropy Monaco,Irsko,Lucembursko,Nizo zemsko,Francie,Velká Británe,

MONACO Katedrála byla vysvěcena teprve v 19. století.Chrám je rovněž znám i pod názvem Monacká katedrála. Zde je pohřbeno mnoho významných členů rodiny Grimaldů. Odehrávají se tu nejdůležitější církevní obřady za doprovodu dětského chóru. Knížecí palác Monako je oficiální sídlo monackého knížete na pobřeží Středozemního moře. Nachází se v Monaku nad přístavem Port de Fontvieille asi 15 km severovýchodně od velkého francouzského městaNice. Knížecí palác Monako byl založen roku 1191. Původně to byla janovská pevnost, později se palác stal sídlem rodiny Grimaldi, která je dodnes vládnoucí rodinou v Monaku. Knížecí palác Monako Katedrála sv. Nicolase

IRSKO Pouze fragmenty zbyly po impozantní středověké pevnosti, která představovala symbol panovnické autority a administrace. V letech 1684 až 1761 byl zámek přestavěn v anglo-normanském stylu. Samotný základní kámen byl položen již v roce 1204 králem Janem, přestavbu řídil Meiler FitzHenry. Meiler vybral lokalitu na vápencové vyvýšenině jihovýchodně od samotného dublinského centra. Pevnost byla dokončena kolem roku 1228 a v téměř nezměněném stavu vydržela až do 17. století. Hrad má čtvercový půdorys a v každém rohu je umístěna věž, pevnost se tak trochu podobá francouzským hradům Dublinský hrad

LUCEMBURSKO Katedrála Notre-Dame Hrad Bourscheid Původní dřevěný hrad Bourschied byl nahrazen kamenným někdy kolem roku 1000. Nejprve se jednalo o nevelký hrad s obytnouvěží, kaplí a opevněním svěžemi. Po roce 1350 došlo kposílení obrany - kolem jádra byla vybudována nová hradba s 8 věžemi - a byla přistavěna další patra paláce. I v 15. století byla věnována pozornost obraně, ale po roce 1512, když zemřel poslední příslušník rodu Bourscheidů, počal hrad chátrat, přestože dále plnil rezidenční funkci. Její stavba byla zahájena v roku 1162 a po 182 letech, roku 1345 byla dokončena. Katedrála Notre-Dame (neboli katedrála panny marie, zastarale Chrám Matky Boží), francouzky Cathédrale Notre-Dame de Paris, je gotycká římskokatolická katedrála, Katedrála Notre-Dame Hrad Bourscheid

NIZOZEMSKO Magere Brug (Štíhlý či Úzký most ) je sklápěcí most nad řekou Amstel v centru Amsterodamu. Spojuje břehy v ulici Kerkstraat mezi kanály Keizersgracht a Prinsengracht. Magere Brug je zvedací, správněji sklápěcí most zhotovený z bíle natřeného dřeva. Současný most byl postaven v roce 1934, původní, zvaný Kerkstraatbrug, pocházel z roku 1691 a měl 13 oblouků Blauwbrug (doslovně, "modrý most") je historický most v Amsterdamu. Spojuje oblast Rembrandtplein s oblastí Waterlooplein. Blauwbrug most Za svůj název vděčí "modrý most", který byl tam od doby kolem roku 1600, ale již neexistuje Magere Brug blauwbrug

FRANCIE Louvre je muzeum v Paříži, které patří k největším muzeím na světě. Sídlí v palácovém komplexu Palais du Louvre, bývalém sídle francouzských králů. Název pochází od původního loveckého zámečku, který kdysi stával v těchto místech uprostřed lesa zvaného Louparie či Louverie. Druhá možnost je ale také, že vznikl ze slova leovar nebo leawer, což znamená opevněné místo. Ve 14. století byla postavena tvrz, která se za vlády Karla V. stala jeho rezidencí Eiffelova věž (francouzsky La Tour Eiffel )je ocelová věž v Paříži, v současnosti nejznámější pařížská dominanta. Byla postavena v letech 1887 až 1889 a až do roku 1930, kdy byl dostavěn Chrysler Building, byla s výškou 300,65 metru nejvyšší stavbou světa. Dnes měří včetně antény na vrcholu 324 metrů. Je pojmenována po svém konstruktérovi Gustavu Eiffelovi. Eiffelova věž Louvre

VELKÁ BRITÁNIE

vyrobila:Eva Nguyen 5.B 3.2.2011