Letní olympijské hry v Pekingu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Brzy bude léto a tak nesmíme zapomenout na
Advertisements

Letní Olympijské Hry v Číně
OLYMPIC VENUES LONDON 2012 OLYMPIJSKÁ SPORTOVIŠT Ě LONDÝN 2012.
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Letní olympijské hry v 8 hodin 8 minut
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Sportovní zařízení a akce
Vendula Mazalová Vás vítá Ve své PREZENTACI.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
a Český olympijský výbor
OLYMPIJSKÉ HRY.
LONDON 2012 inpire a generation
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Velká Británie.
Digitalizace výuky Příjemce
Letní olympijské hry v Číně
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Olympijské hry.
Olympijské hry Athény 1896 Na prvních letních olympijských hrách se soutěžilo ve 43 soutěžních disciplínách devíti sportů. LOH se účastnilo 245 sportovců.
Olympijské hry.
Vznik Paralympiád Paralympijské hry - historie
Letní olympijské hry Peking.
Budou se konat v Pekingu… XXIX. letní olympijské hry 2008 se budou konat v čínském Pekingu. Zahájeny budou 8. srpna 2008 a potrvají až do 24. srpna 2008.
ATLETIKA 2.
Sportovní vyžití v Karviné
Sportovní výkon – obsah, struktura Typologie sportovních výkonů
ČÍNA.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
Plzeňský kraj 14. –
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
Sportovní zařízení a akce
Žena na olypmijských hrách. Kdy a kde? XXIX. letní olympijské hry 2008 se budou konat v čínském Pekingu. Zahájení bude 8. srpna 2008 a ukončení 24. srpna.
ATLETIKA.
Letní olympijské hry v Číně
Olympijské hry.
Občanská sdružení ve sportu s důrazem na strukturu, úkoly a financování ČSTV Pavel Kořan.
Hoďme tělem vesnická olympiáda
Vytvořil: Jakub Takacs , Peking, Čína.
Mezinárodní paralympijský výbor (IPC)
Celý Název Čínská lidová republika
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
SYSTÉM ZABEZPEČENÍ PŘÍPRAVY KE STÁTNÍ A REZORTNÍ SPORTOVNÍ REPREZENTACI V PŮSOBNOSTI MINISTERSTVA OBRANY Zpracoval:
Fyziologické Aspekty Cyklických Sportů
Název a kód: FYZIOLOGIE ZÁTĚŽE PRO RVS (bp2236, bk2236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: Út: prezenční: 1 hod př./1 hod.
Fyziologické Aspekty Cyklických Sportů
Název a kód: FYZIOLOGIE SPORTOVNÍCH DISCIPLÍN PRO RVS (bp1236, bk1236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: St: – , Pá:
Plzeň Olympijská 5. – Olympijský park Plzeň LOH Rio 2016.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Olympijské hry - historie
Martina Bernaciková A33/dv.305
Výchova v antickém Řecku - utilitární
Zátěžové testy aerobních schopností Stanovení ANP W170 VO2max
Fyziologie sportovních disciplín
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojžíš
Zimní olympijské hry Klikej.
Vznik a vývoj moderního sportu a olympijského hnutí
České sportovní hnutí do r. 1918
Fyziologie sportovních disciplín
Popularita športu na Slovensku
Popularita športu na Slovensku
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

Letní olympijské hry v Pekingu Cesta olympijského ohně do Pekingu Program olympiády Maskoti Peking Zahajovací ceremoniál Stadion Můj maskot Předávání medailí Závěrečný ceremoniál

Cesta olympijského ohně do Pekingu

Program Plážový volejbal Zahajovací ceremoniál Pozemní hokej Volejbal Rychlostní kanoistika Skoky do vody Softbal Sportovní gymnastika Stolní tenis Střelba Synchronizované plavání Šerm Taekwondo Tenis Triatlon Veslování Vodní polo Vodní slalom Vzpírání Zápas Závěrečný ceremoniál Zahajovací ceremoniál Volejbal Badminton Atletika Baseball Basketbal Box Cyklistika Fotbal / muži Fotbal / ženy Hazená Jachting Jezdectví Judo Lukostřelba Moderní gymnastika Moderní pětiboj Plavání

Maskoti

Peking Je hlavní město Čínské lidové republiky. Jakožto centrálně spravované město na úrovni provincie podléhá přímo ústřední vládě. V Pekingu, který je po staletí správním a kulturním centrem země, se nachází proslulé náměstí Nebeského klidu či Zakázané město, komplex paláců a chrámů odkud dříve vládli čínští císařové. Celkový počet obyvatel Pekingu v dnešní době přesahuje 17 miliónů.[1] V roce 2008 bude Peking hostit XXIX. letní olympijské hry.

Stadion

Zahajovací ceremoniál Začíná příchodem hlavy státu země pořádající OH v doprovodu předsedy MOV a předsedy organizačního výboru her na stadion. Zazní hymna pořádající země Defilé účastníků - každá delegace je označena standartou se jménem země a vlajkou. Defilé zahajuje delegace Řecka a uzavírá je delegace hostitelské země; ostatní národy defilují v abecedním pořádku podle jazyka země, která hry pořádá. předseda MOV přednese uvítací projev a vyzve hlavu pořádajícího státu, aby pronesl zahajovací formuli. ozve se hlas trubek a za zvuků olympijské hymny je vztyčena olympijská vlajka. předání oficiální, olympijské vlajky starostovi pořadatelského města. symbolické vypuštění holubů. příchod olympijské štafety s pochodní. Poslední běžec oběhne stadión a zažehne olympijský oheň. slavnostní přísaha sportovců a rozhodčích. Na závěr zahajovacího ceremoniálu je hrána hymna hostitelské země.

Závěrečný ceremoniál Vlajkonoši zúčastněných delegací nastoupí spolu s nosiči standart s označením země na plochu stadiónu ve stejném pořadí a zaujmou stejná místa jako při zahájení. Za nimi defiluje šest závodníků z každé delegace v osmi- nebo desetistupech bez rozdílu státní příslušnosti. zazní řecká státní hymna. na stožár stojící po pravé straně středového stožáru (užívaného pro vlajky vítězů) vystoupá řecká vlajka; pak vystoupá na středový stožár vlajka pořadatelské země a na stožár vlevo od středového vlajka země, v níž se nachází město, jež bude pořádat příští hry. zazní hymna země příštích OH. předseda MOV vystoupí na pódium a krátkým projevem, v němž poděkuje pořadatelské zemi a pozve k účasti na příštích hrách, hry ukončí. Zazní fanfára. zhasne olympijský oheň. za zvuků olympijské hymny je spuštěna ze stožáru olympijská vlajka. při odnášení vlajky ze stadiónu je pozdravena pěti dělovými výstřely a pěvecké sbory zpívají na rozloučenou.

Můj maskot

Předávání medailí se koná v průběhu olympijských her, pokud možno ihned po skončení soutěže a na místě, kde se soutěž konala. Medaili předává předseda MOV nebo určený člen MOV za doprovodu předsedy příslušné mezinárodní sportovní federace nebo jeho náhradníka. závodníci, kteří skončili na prvním, druhém a třetím místě, vystoupí na stupně vítězů; vítěz na nejvyšší středový stupeň, druhý na stupeň po jeho pravici a třetí na stupeň po jeho levici na středový stožár je vztyčena vlajka země vítěze, vlajky druhého a třetího závodníka na dvou stožárech vedlejších. zazní státní hymna vítěze.