Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Advertisements

IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Vyhledávání v databázích CEP a CEZ Seminář ASEP
Patenty Na co dávat pozor při zápisu
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
ASEP-ARL Rekapitulace Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
ASEP - seminář – Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Jednotná informační brána pro obor mezinárodní vztahy IReL (International Relations electronic Library ) Okna oborů dokořán! Praha, Helena Kolátorová.
Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Brno – Praha
Šedá literatura a SIGLE Knihovna AV ČR
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
ARL – web formuláře přihlášení. ARL – web formuláře vstupní obrazovka Vytvoření nového záznamu LIMITY zobrazení DATA.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Pracovní Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Kopie záznamů s daty Aktuální rok sběru: Zpracovatel pouze kopie záznamů svého ústavu ve formuláři (doporučujeme) v klientu U záznamů již odevzdaných:
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
KLIENT ARL Školení pro pokročilé. Autority Přehled autorit odkazování (provázání) x spojování opravy – postup (přidání RČ, mazání autorit) další funkce.
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
Seriály v Souborném katalogu ČR
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Souborný katalog ČR Seriály
Plný text publikačních záznamů
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Transkript prezentace:

Seminář pro začátečníky

Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení. Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení. Co musí: - vědět co od vědců potřebuje - umět vědcům poradit - zajistit správné zpracování, odeslání a vystavení záznamu Co by neměl sám: - shánět si podklady - vymýšlet anotace, překlady, klíčová slova - rozhodovat u "nejednoznačných" dokumentů, zda se mají, či nemají zařadit do RIV, přiřazovat výzkumné záměry a granty

Podklady Získání podkladů Získání podkladů 1)*** (kontroly jsou náročnější ) - vědec vyplní formuláře přes web - vědec dodá tištěné kopie (titulních listů sborníků a knih, prvních stran článků…) 2) *** (není špatné, mohu hned kontrolovat a nemusím tolik psát) - vědec vyplní svůj formulář (např. veWORDu) - vědec dodá tištěné kopie (titulních listů sborníků a knih, prvních stran článků …)+ zašle soubor em 3)** (je to pracné, ale když jsou podklady v pořádku) -vědec dodá tištěné kopie (titulních listů sborníků a knih, prvních stran článků …) - zpracovatel vyplní formulář na webu 4)* (to snad ani nemůže nastat) -zpracovatel hledá podklady vědcům sám, nutí vědce ke spolupráci... pracnost pro zpracovatele je označena *

web – formuláře správné zařazení dokumentu do typu správné zařazení dokumentu do typu A - Abstrakt B - Monografie, kniha (jako celek) C - Konferenčn í př í spěvek (zahraničn í konference) D - Disertace E - Elektronický dokument G - Konferenčn í sborn í k (zahraničn í konference) H - Konferenčn í sborn í k (tuzemsk á konference) I - Intern í tisk J - Čl á nek v odborn é m periodiku K - Konferenčn í př í spěvek (tuzemsk á konference) M - Č á st monografie, knihy (kapitola) N - Čl á nek v novin á ch P - Patentový dokument R - Recenze T – Překlad U – Uspoř á d á n í konference, workshopu, výstavy V - Výzkumn á zpr á va

Návod k zápisu do formulářů Manuál ARL Manuál ARL Přístup je z hlavní stránky Knihovny AV ČR horní lišta, záložka Pro ústavy – ASEP – Manuál ARL Přístup je z hlavní stránky Knihovny AV ČR horní lišta, záložka Pro ústavy – ASEP – Manuál ARL

Vstup do systému najdete na adrese: cav&language=czech Vstup do systému najdete na adrese: cav&language=czech cav&language=czech cav&language=czech nebo přes webové stránky Knihovny AV ČR, horní lišta Pro ústavy - Asep–zápis, kontrola nebo přes webové stránky Knihovny AV ČR, horní lišta Pro ústavy - Asep–zápis, kontrolaKnihovny AV ČRKnihovny AV ČR Heslo pro vstup do systému obdržíte od pracovníků KNAV. Heslo pro vstup do systému obdržíte od pracovníků KNAV.

Návod k vyhledávání v systému ARL Seminář ASEP – Prezentace IPAC Seminář ASEP – Prezentace IPAC

Kontroly-1 Pole, kterým věnujeme velkou pozornost: 011 – 079 Původce práce 080 Název (podnázev) práce 097 ISBN 116 ISSN 110 Název periodika 120 Název konference 288 Překlad názvu konference do angličtiny 215 Grant 216 Výzkumný záměr

Kontroly-2 Důležité databáze pro kontroly některých polí: JCR – kontrola ISSN, názvů periodik, impaktních bodů časopisů WOS - kontrola autorů, článků Kontrola grantů: CEP Kontrola výzkumných záměrů: CEZ

RIVxASEP v databázi RIV jsou vybraná data z databáze ASEP Databázi provozuje Úřad vlády a zodpovídá za ni Rada pro výzkum a vývoj (zajišťuje aktualizaci dat, určuje strukturu dat…) Databázi provozuje Úřad vlády a zodpovídá za ni Rada pro výzkum a vývoj (zajišťuje aktualizaci dat, určuje strukturu dat…) Zaslaná data nemůžeme již opravovat. ASEP Databázi provozuje Knihovna AVČR a zodpovídá za ni oddělení ASEP Databázi provozuje Knihovna AVČR a zodpovídá za ni oddělení ASEP Zaslaná data můžeme opravovat, tisknout různé sestavy nebo statistiky. Zaslaná data můžeme opravovat, tisknout různé sestavy nebo statistiky.

Kontakty www stránky: (vše důležité) Pracovní www stránky – (aktuální stav zpracování, problémy, které se řeší, případně neřeší a proč) Růžena Řezníčková (sběr dat, opravy, konzultace) Dr. Antonín programy (asepin, kontrolní programy, převodní programy, exporty) ing. Jana Doleželová (veškeré připomínky) Mgr. Zdeňka Chmelařová, Petra Martínková (pomoc)