Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
ECVET v Programu celoživotního učení
Možnosti podpory kreativních průmyslů ze SF v období 2014+
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Bezplatné poradenství pro podnikatele | 19. březen 2009 | Bezplatné poradenství pro podnikatele Markéta Pekaríková.
Enterprise Europe Network (EEN) – podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Enterprise Europe Network mezinárodní spolupráce v inovacích a výzkumu 17. prosince 2012.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Technické.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Enterprise Europe Network a projekt Czech Local Visibility Events - Společně pro úspěch vašeho podnikání
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR TECHNOLOGICKÝ PROFIL ČR Aktuální úkoly 2011 Jan Kofroň ÚPV, 1.června 2011.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Informační.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Hledání partnera - první krok ke kooperaci
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014

Mezinárodní rozsah Enterprise Europe Network Zastoupena v 53 zemích hostitelských organizací;

Možnosti a služby sítě Informační potenciál Spolupráce s firmami Zahraniční aktivity kooperační setkání, mise firem vyhledání zahraničního partnera vazba na trhy zemí mimo EU znalost úrovně, schopností a potřeb firmy znalost firemního prostředí a podmínek úzká spolupráce s firmou sdílené informační nástroje přímé osobní kontakty na partnery sdílené dobré praxe

Databáze nabídek a poptávek

Podpořená mezinárodní spolupráce Počet dohod o mezinárodní spolupráci podpořených Enterprise Europe Network Zdroj: Executive Agency for Competitiveness and Innovation EC Výsledky sítě v zemích EU za období

Enterprise Europe Network v ČR Konsorcium 11 institucí s dlouholetými zkušenostmi v oblasti poradenství a podpory podnikání a inovací

Roční průměrný počet dohod o mezinárodní spolupráci v ČR Podpořená zahraniční spolupráce Zdroj: Technologické centrum AV CR Od dohod mezi českou a zahraniční firmou

Export a import v mezinárodní spolupráci

Úspěšné příklady Využití informací z mezinárodní databáze poptávek a nabídek: Česká firma GRIOS s.r.o. se dohodla s německou firmou Skandix AG na dodávání drátěných dílů pro automobilový průmysl (rámy na sluneční clona, rámy sedadel) Využití osobních konaktů s partnery Enterpise Europe Network. Česká firma DOZEP Pavol Floriš zahájila spolupráci se slovenskou firmou Ing. Peter Sakala v oblasti dodávek větrných čerpadel Floris na Slovensko. Česká firma Fortemix s.r.o. specializující se na výrobu průmyslových podlahových systémů navázala spolupráci s britskou firmou FP Market Solutions, distributorem stavebních produktů. Využití účasti na organizované misi, nebo kooperačním setkání firem Slovenská firma Notus-Powersonic s.r.o. uzavřela dohodu o dodávání komponent pro výrobu automobilů české firmě PHA Czech s.r.o. Mise firem a VÚ při veletrhu NANOTECH 2013 v Tokiu: spolupráce Regionálního centra pokročilých technologií a materiálů Univerzity Palackého v Olomouci a kanadské firmy Kruger při vývoji inovačního řešení balení potravin.

Důležité odkazy Enterprise Europe Network – ČR Enterprise Europe Network - EU

Daniela Váchová Technologické centrum AV ČR Děkuji za pozornost!