8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Advertisements

Elektronická učebnice - I
13.1 Kružnice, kruh Co mají obrázky společného?
9.1 Lidé a čas – MĚSÍCE, DNY, ROČNÍ OBDOBÍ, KALENDÁŘ
16.1 Odčítání desítek V obchodě mají 70 krabiček mléka. Balí je po 10.
Elektronická učebnice - I
Elektronická učebnice - II
4.1 Přímka (modelování, rýsování)
10.1 Vztahy o několik více, o několik méně
35.1 Krychle, válec, kvádr, jehlan
20.1 Malá násobilka - násobení
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
28.1 Jednotky obsahu metr čtverečný cm metr cm2 centimetr čtverečný
58.1 Přímá a nepřímá úměrnost
37.1 Vzájemná poloha dvou kružnic
Elektronická učebnice - I
74.1 Sčítání a odčítání zlomků se stejným jmenovatelem
9.1 Trojúhelník - konstrukce, druhy
Elektronická učebnice - I
Elektronická učebnice - I
36.1 Obsahy složitějších obrazců
15.1 Sčítání desítek Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr. Dana Krenková.
Elektronická učebnice - I
37.1 Ekologie – vztah organismus x prostředí
20.1 Trojúhelníková nerovnost
7.1 Odčítání v oboru V krabici byly žárovky.
19.1 Kružnice, kruh (průsečíky) - konstrukční úlohy
6e.1 Písmenko S Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk Autor: Mgr. Hana Kopčanová.
78.1 Procvičení a příklady: Sčítání v oboru 1 – 4. Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace.
02.1 Zdravý způsob života Ve zdravém těle zdravý duch.
12.1 Čtyřúhelníky Mezi obrázky se zatoulal jeden, který sem nepatří.
25.1 Člověk a jeho zdraví – ČLOVĚK VNITŘNÍ ORGÁNY
21.1 Malá násobilka - dělení
Elektronická učebnice - I
09.1 Chodec v silničním provozu
97.1 Omluvenka Jdu k zubnímu lékaři. Zúčastním se soutěže.
1.1 Prostorová orientace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr. Dana.
33.1 Úhlopříčky čtverce a obdélníku, jejich vlastnosti
12.1 Mimořádné události, IZS
Místo, kde žijeme – škola
Elektronická učebnice - I
34.1 Souřadnice bodů, osy souřadnic x, y
30.1 Povrch krychle + síť Pojmenuj některá tělesa.
31.1 Povrch kvádru + síť Zkus najít na obrázcích kvádry.
Elektronická učebnice - II
05.1 Péče o tělo, hygiena v dospívání
121.1 Dopravní výchova - chodec
18.1 Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník
18.1 Sčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
43.1 LOMENÉ VÝRAZY 3
5.1 Měření na centimetry a milimetry
Elektronická učebnice - I
13.1 Desítky - jednotky 10 jednotek = 1 desítka
Elektronická učebnice - II
5.1 Numerace do 20 Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr. Dana Krenková.
35.1 Pamětné odčítání v oboru do 1000 – rozšíření učiva
Elektronická učebnice - I
3.1 Periodizace dějin hudby
Elektronická učebnice - I
14.1 Numerace do 100 Čti čísla v první desítce, ve druhé desítce atd.
Co mají společného tyto obrázky???
8.1 Sčítání do 20 bez přechodu desítky
72.1 Odčítání desetinných čísel
17.1 Sčítání a odčítání v oboru do 100 bez přechodu přes desítku
63.1 Sčítání zlomků se stejným jmenovatelem
9.1 Odčítání do 20 bez přechodu desítky
12.1 Odčítání do 20 s přechodem přes desítku
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Elektronická učebnice - I
Transkript prezentace:

8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY Kdo je tvůj kamarád, jaký je? Co spolu děláte nejraději? Kdo ti vždy rád pomůže? Kolik je vás ve třídě dohromady? Kolik kluků, kolik děvčat? Jak se jmenuje vaše paní učitel/ka? Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku, nebo neštovice? Autor: Mgr. Vladimíra Jaborová

8.2 Co už víš? Ve škole máme spoustu kamarádů. Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.2 Co už víš? Ve škole máme spoustu kamarádů. Mezi námi žijí i lidé jiných národností s rozdílnou barvou pleti nebo lidé s různými zdravotními problémy. Nikomu se nemůžeme pro jeho odlišný vzhled posmívat nebo na něho upozorňovat. I ten, kdo se od nás vzhledem odlišuje, může být prima kamarád.

8.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy? Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy? Slušné chování Všichni bychom se měli chovat podle pravidel slušného chování. K dospělým i ke svým spolužákům a kamarádů bychom měli být slušní, uctiví a zdvořilí. Úcta Vážíme si lidí moudrých, čestných a statečných. Také ti, kteří nám pomáhají, si zaslouží naši úctu. Soucit Když se někomu z blízkých stane neštěstí, probudí se v nás soucit. Tento cit nás učí myslet na druhé a pomáhat jim. Přátelství Mít přátele je velké štěstí. Přátelé se mají rádi. Mohou se na sebe spolehnout. Když je potřeba, tak si pomohou. Slušnost Je důležité, abychom uznávali potřeby a názory druhých a chovali se k ostatním lidem slušně. Zdvořilost Známe „kouzelná“ slovíčka „prosím“ a „děkuji“. Je slušné je používat!

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět klem nás 8.4 Co si řekneme nového? Vztahy ve třídě – snažíme se chovat co nejlépe k ostatním. Jsme slušní, přátelští, zdvořilí, pomáháme si. Tolerance – znamená snášet a přijímat něco odlišného nebo nepříjemného. Tolerujeme spolužáky jiných národností, s rozdílnou barvou pleti nebo s různými zdravotními problémy. Zdravotní postižení - určitá odchylka ve zdravotním stavu člověka, která jej omezuje v určité činnosti (pohyb, kvalita života, uplatnění ve společnosti).

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.5 Procvičení a příklady 1. Zahrajte si hru na podporu přátelství ve třídě: stoupněte si do prostoru (ideálně venku), utvořte kruh levým bokem dovnitř, na povel učitele si sedněte na toho, kdo je za vámi. 2. Petr nedokázal běžet při tělesné výchově stejně rychle jako ostatní chlapci. Ti se mu pak posmívali. Bylo jejich jednání správné? Co udělali špatně? Jak se zachováš v takovém případě ty? Zkus se vcítit do Petrovy kůže, jak mu asi bylo? 3. Co to znamená být k druhým ohleduplný? 4. Jaká znáš pravidla slušného chování? 5. Kterým slovům říkáme kouzelná?

8.6 Pravidla třídy Vytvořte si pravidla třídy. Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.6 Pravidla třídy Vytvořte si pravidla třídy. Podepište se pod ně, že s nimi souhlasíte. Vyvěste si je na viditelné místo. Dodržujte je!

8.7 Class, friendship, tolerance Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.7 Class, friendship, tolerance třída – a class přítel – a friend přátelství – friendship tolerance - tolerance

8.8 Test znalostí 1. Co to znamená slušné chování? Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 8.8 Test znalostí 1. Co to znamená slušné chování? a/ stát v pozoru a nehýbat se b/ být přátelský, zdvořilý, pomáhat c/ hrát fotbal d/ neustále se usmívat 3. Kdo je můj kamarád? a/ ten, kdo dělá za mě domácí úkoly b/ každý c/ paní učitelka d/ ten, kdo si se mnou hraje a pomáhá mi 2. Jaká máme kouzelná slovíčka? a/ ahoj b/ Umyj si ruce! c/ prosím, děkuji d/ Mám hlad a žízeň. 4. Co znamená zdravotní postižení člověka? a/ odchylka ve zdravotním stavu, omezuje ho v určité činnosti b/ má chřipku c/ bolí ho břicho d/ nechce chodit do školy Správné odpovědi: b c d a Test na známku

Elektronická učebnice - I Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.9 Použité zdroje, citace http://www.otevrene-vyucovani.cz/ov/kompetence/kompetence.htm - slide č. 1 http://www.gamingkrib.com/blog/ - slide č. 4 http://skola-chrast.net/tridy/3b/x.htm - slide č. 6 http://www.zsvm.cz/?p=17436 – slide č. 2 http://www.zajickove1.estranky.cz/ - slide č. 3 http://reflections4muslimahs.blogspot.com/2010_02_08_archive.html - slide č. 7 http://www.outdoor-center.cz/letajici-lektori.html - slide č. 5 http://michaeltyrrell.wordpress.com/2011/11/10/my-friend/ - slide č. 7 http://valkablogeru-2-tym.blog.cz/1102/2 - slide č. 5 Já a můj svět, prvouka pro 3. ročník – učebnice, nakladatelství Nová škola str.7 – slide č. 2, 3 http://clanky.rvp.cz/clanek/k/PNF/1996/PRAVIDLA-CHOVANI-OCIMA-DETI.html/ - slide č. 6

8.10 Anotace Autor Mgr. Vladimíra Jaborová Období 01 – 06/2012 Ročník Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 8.10 Anotace Autor Mgr. Vladimíra Jaborová Období 01 – 06/2012 Ročník 1. – 3. ročník Klíčová slova Postavení dětí ve třídě, vztahy, tolerance Anotace Prezentace popisující postavení dětí ve třídě, vztahy, toleranci.