Elektronická učebnice - I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
65.1 Potok, řeka, rybník - zásobník
Advertisements

BLANOKŘÍDLÝ Hmyz Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_334.
Autor: Pavlína Kovářová
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
63.1 Přírodní společenství - pole - zásobník
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Téma: PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA: ZAHRADA I. - Pracovní listy 4. ročník
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis
Elektronická učebnice - I
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Elektronická učebnice - I
62.1 Rovnováha v přírodě, potravní řetězec
Elektronická učebnice - I
Rostliny v okolí lidských obydlí
STROMY A KEŘE III. OVOCNÉ STROMY
Prvouka – 2. ročník „Podzim v sadu“
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
6e.1 Písmenko S Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk Autor: Mgr. Hana Kopčanová.
Elektronická učebnice - I
Ovoce Mgr. Iveta Honzejková.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Organismy mírného pásu (střední Evropy)
Elektronická učebnice - I
Ovoce.
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Hmyz - stavba těla, zástupci
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Organismy v sadech a ovocných zahradách.
Sady a zahrady Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Elektronická učebnice - II
14.1 Rozmanitost přírody – OVOCE A ZELENINA
Živočichové našich polí Hmyz 4. ročník
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Radana Marelová Název : VY_32_INOVACE_2A_07_Ovoce Téma: Prvouka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Číslo přílohy: VY_52_INOVACE_02_MOTÝL Autor:Mgr. Libuše Stonawská Předmět:Přírodověda Třída: 4. ročník Šablona projektu:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
 Materiál pro výuku přírodopisu v 6. ročníku základní školy praktické  Určeno pro interaktivní tabuli  Výklad nové látky – druhy hmyzu, stavba těla,
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_17_Ekosystém zahrady a sady Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 17 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_36_ČS TEMA: Ekosystém okolí lidských.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_133_Škodlivý hmyz TÉMA: Živá.
POZNÁŠ ? Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí.
Tematický okruh: BIOLOGIE ROSTLIN Název učiva: OVOCNÉ STROMY A KEŘE
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_130_Hmyz - motýli
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_30_ OVOCE TÉMA: OVOCE
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ Ovocné stromy
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_132_Užitečný hmyz
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_13_Zvířata
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Výukový materiál VY_52_INOVACE_16_HMYZ-V LESE
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
Hmyz s proměnou dokonalou
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Transkript prezentace:

Elektronická učebnice - I Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 66.1 Zahrada - zásobník Zahrada Ovocné stromy Keře, bobule Zelenina Květiny Hmyz Škůdci Bělásek zelný Zvířata v zahradě Test Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku, nebo neštovice? Autor: Mgr. Hana Kopčanová

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.2 Zahrada česká zahrádka japonská zahrada francouzské zahrady Zahrada je lidmi uměle vytvořený prostor, který slouží k pěstování zeleniny a ovoce, stromů a okrasných rostlin. Většinou bývají zahrady u rodinných domů nebo v zahrádkářských koloniích. Mimo rostlin v zahradě najdeme spousty živočichů, hmyzu atd. Zahrad může být více druhů např. botanická, francouzská, japonská atd.

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.3 Ovocné stromy jabloň, jablka - malvice Nejčastějšími ovocnými stromy, které u nás zahrádkáři vysazují, jsou: třešeň, jabloň, hrušeň, švestka, meruňka či broskvoň. Plody těchto stromů lze rozdělit na peckovice a malvice. Peckovice obsahují pecku - meruňka, broskev, třešeň. Malvice mají semena ukryta v jádřinci - jablka, hrušky. švestka – švestky - peckovice

Elektronická učebnice - I Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 66.4 Keře. Jmenujte další. Mimo stromů se vysazují na zahradách i ovocné keře. Většina plodů těchto keřů se označují jako bobule. Vyznačují se tím, že mají spoustu malých semínek rozmístěných po celé dužnině. rybíz angrešt borůvka

66.5 Zelenina, její druhy Zelenina se pěstuje pro: kořeny - mrkev Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.5 Zelenina, její druhy Zelenina se pěstuje pro: kořeny - mrkev listy - špenát cibule - česnek košťál - květák plody - okurka Jmenuj ke každému druhu alespoň jednoho dalšího zástupce. Vyjmenuj, jakou zeleninu vidíš na obrázku. Přemýšlej, který druh pěstovaný na našich zahradách tam chybí?

66.6 Květiny, které se pěstují na zahradě Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.6 Květiny, které se pěstují na zahradě Na zahradách si lidé sází okrasné květiny. Poznáte je? Víte, co je to skalka? narcis růže tulipány skalka

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.7 Hmyz na zahradě slunéčko sedmitečné včela medonosná hlemýžď obecný mravenec obecný

66.8 Škůdci zahrad Slimák popelavý Mandelinka bramborová Mšice révová Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.8 Škůdci zahrad Slimák popelavý Slimák je plž. Zvíře podobné hlemýždi. V posledních letech opravdový nepřítel zahrad. Jsou čím dál tím více přemnoženi. Ve velkém spásají květiny, zeleninu i její listy. Mandelinka bramborová Je malý nápadný brouk, má výrazné bíložluté krovky. Živí se bramborovou natí. Při přemnožení tedy může celou rostlinu zničit a tím zmařit úrodu brambor. Mšice révová Mšice parazitují na rostlinách, z nichž sají rostlinné šťávy. Škodí vylučováním medovice, což vede k rozrůstání houbových chorob.

66.9 Bělásek zelný motýlí kukla křídla tykadla, oči a sosák Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.9 Bělásek zelný Bělásek je menší druh motýla. Dospělý motýl saje nektar z květin. Rozmnožuje se tak, že samička naklade vajíčka na list zelí či kapusty, odtud jeho jméno. Z vajíček se vylíhne housenka, která požírá listy kapusty či zelí, čímž se částečně považuje za škůdce. Po nějakém čase se tzv. zakukluje. Kukla není pohyblivá a jedinec nepřijímá v tomto stavu potravu. V kukle se jedinec vyvine v dospělého motýla. křídla tykadla, oči a sosák zadeček a 3 páry končetin motýlí kukla

66.10 Zvířata na zahradách. Jmenuj další. Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.10 Zvířata na zahradách. Jmenuj další. krtek obecný sýkorka velká Jsou tato zvířata užitečná nebo škodlivá? kos černý

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.11 Test Podtrhni červeně, která zvířata žijí na zahradě, pojmenuj je.

Elektronická učebnice - I Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.12 Použité zdroje, citace http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Rikugien5.jpg http://adamusova-hribecek.websnadno.cz/1.jpg http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Cleaned-Illustration_Malus_domestica.jpg&filetimestamp=20051210083638 http://bdadafoto.webzdarma.cz/rostliny/2003_0727_072035_JH_boruvky_i.jpg http://nd01.jxs.cz/681/300/0ce6dd7d55_31157178_o2.jpg http://www.moda.cz/e/sites/www.moda.cz/Autori/IrenaVoriskova/20090714_Angrest_Podporuje_Zazivani_I_Tvorbu_Zdrave_Pokozky/images/1.jpg_1541401715.jpg http://img.ceskyinternet.cz/clanky/odstavce/20530-542010-1_shutterstock_57985201.jpg http://static.guim.co.uk/sys-images/Lifeandhealth/Pix/pictures/2009/7/29/1248873168322/A-seven-spot-ladybird-Coc-001.jpg http://wiki.rvp.cz/@api/deki/files/7297/=hlemyzd3.jpg http://www.biolib.cz/IMG/GAL/13302.jpg http://blog.sme.sk/blog/204/11065/slizniacik_blog.jpg http://www.parez.cz/files/img/images/krtek-obecny-1b.jpg http://www.ub.cz/bz/archiv/99_04/motyl.jpg http://i.idnes.cz/07/081/cl/WEB1cedc9_Kopie_GPL_GPFO01_00000202_001.jpg Obrázky z databáze klipart

66.13 Anotace Autor Mgr. Hana Kopčanová Období 07 - 12/2012 Ročník Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 66.13 Anotace Autor Mgr. Hana Kopčanová Období 07 - 12/2012 Ročník 4. ročník Klíčová slova Přírodní společenství – zahrada. Anotace Prezentace popisující učivo o rostlinách a živočiších na zahradách.