AUTOR: Mgr. Josef Zhorný

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
Advertisements

AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Mexiko. Studenti se rozdělí na.
Jižní Amerika – Laplatské státy
Jižní Evropa – Itálie a Řecko
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Turecko a Zakavkazská oblast. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku „Česká republika“. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: MgF. Ing. Petr Fiala ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Čína. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny,
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Obecně SG. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Obecně SG. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Obecně FG. Studenti se rozdělí na stejně početné.
ASIE Jihozápadní Asie III2-Z7-II-01
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
AUTOR: MgF. Ing. Petr Fiala ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Nově industrializované státy. Studenti se rozdělí.
VY_32_INOVACE_4.1.GE2N.09/Mč Jihozápadní Asie.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako doplněk k výuce regionální geografie. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny, přičemž.
Identifikátor materiálu: EU
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Západní Evropa – Obecně a Francie. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Světové organizace. Studenti se rozdělí na stejně početné.
Jihozápadní Asie Přibližná mapa Jihozápadní Asie.
IDENTIFIKÁTOR MATERÍÁLU: EU –
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jihovýchodní Evropa. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Brazílie a Argentina. Studenti.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Anotace Státy Severní Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží říci, která státy patří Severní Americe a rozdělit.
Identifikátor materiálu: EU
Jihozápadní Asie.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Západní Evropa - Benelux. Studenti se rozdělí na stejně.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Identifikátor materiálu: EU
JIHOZÁPADNÍ ASIE.
Islám, ropa, oblast napětí
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Světový oceán. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny,
JZ Asie Zahrnuje oblast Malé Asie, Arabského poloo., kolem Perského zálivu mezi Středozemním, Černým mořem a Indickým oc. Arabský štít, který tvoří nejstarší.
Najdi na slepé mapě Asie státy podle zadání
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Prezentace slouží jako opakování tematického bloku Rusko. Jedná se převážně o práci s textem. Konkrétní otázky jsou vždy.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Andské země. Studenti se rozdělí.
Anotace Kanada – opakovaci test Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci zvládají vypracovat následný test znalosti Speciální vzdělávací.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Státy Perského zálivu. Studenti se rozdělí na stejně.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Střední Evropa – obecně a Německo. Studenti se rozdělí.
Anotace Obyvatelstvo Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci popíší složení, rasy a rozmístění obyvatelstva Ameriky Speciální.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI16 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Východní Evropa. Studenti se rozdělí na stejně početné.
Ohnisko napětí současného světa
Jihozápadní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
ARABSKÝ POLOOSTROV Jiří Korec SEXTA 2008/2009. O Arabském poloostrově…  Křižovatka mezi Evropou a Asií  Rozloha: km²  Na JZ ohraničen Rudým.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_JIHOZÁPADNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
VY_32_INOVACE_ Jihozápadní Asie – 2. část Blanka Škantová Zeměpis listopad ročník Prezentace je určena pro představení JZ Asie, zemědělství.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Jihozápadní Asie ropa islám Izrael.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_JIHOZÁPADNÍ ASIE TEMA: ZEMĚPIS.
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
BLÍZKÝ A STŘEDNÍ VÝCHOD
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Lokalizace Asie - významná místa /politická geografie/
Základní škola, Hradec Králové
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Liga arabských států /LAS/
Severní Amerika - Kanada
Předmět: Zeměpis Ročník: 7. Tématický celek: Regiony světa – Asie
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
Kuvajt
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Transkript prezentace:

AUTOR: Mgr. Josef Zhorný Jihozápadní Asie VY-32-INOVACE-ZEM-257 AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Jihozápadní Asie. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny, přičemž střídavě volí otázky s různými hodnotami bodů. Cílem hry je získat co nejvíce bodů. Při špatné odpovědi se body neodečítají. Pokud skupina neví, může odpovědět kdokoliv jiný (body se však již nepřičítají). Ve hře se vyskytují i tzv. BONUSy. Při BONUSové otázce je zobrazeno tvrzení. Hráči toto tvrzení buď přijmou za pravdivé (ANO) nebo jej odmítnou (NE). Při správné odpovědi na BONUSovou otázku získává skupina nejen body za otázku, ale také 1000 navíc. KLÍČOVÁ SLOVA: Jihozápadní Asie, Izrael, Sýrie, Libanon Jordánsko, Arabové, Jemen, Omán, Irák, Irán, muslimové, islám, státy Perského zálivu, Perský záliv, SAE, Saudská Arábie, Katar, Kuvajt, Bahrajn, povrch, podnebí, vodstvo, fauna a flóra, obyvatelstvo, hospodářství

Asie

Asie – Jihozápadní Asie Povrch a podnebí 1000 2000 3000 1000 3000 Vodstvo, fauna a flóra 2000 Obyvatelstvo a hospodářství 1000 2000 3000

Povrch a podnebí Jak se jmenuje čtvrtá největší písečná poušť na světě, která se nachází v jižní části Arabského poloostrova, na území Saúdské Arábie, Ománu, Jemenu a Spojených arabských emirátů?

Rub al-Chálí SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ http://i.idnes.cz/09/022/gal/JW291aa9_wolfvolcano_l7_2001299_lrg.jpg

Podnebí států Sýrie, Libanon a Izrael je středomořské – BONUS Podnebí států Sýrie, Libanon a Izrael je středomořské – aridní, horké a suché.

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ ANO http://leccos.com/pics/pic/saudska_arabie-_mapa_.jpg

Povrch a podnebí Jak se jmenuje ostrov v severozápadní části Indického oceánu, který je fyzicko-geograficky považován za součást Afriky, ale náleží k Jemenské republice?

Sokotra SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ http://www.tyden.cz/obrazek/mapicka-481ef28def86b_240x250.jpg

a zároveň tedy ústí dvou významných Vodstvo, fauna a flóra Jak se jmenuje soutok a zároveň tedy ústí dvou významných řek Eufratu a Tigrisu?

Šatt al-Arab SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Phoenix_dactylifera100_4209.JPG

Vodstvo, fauna a flóra Jak se jmenuje největší izraelská řeka, která tvoří hranici mezi Izraelem a Jordánském a ústí do Mrtvého moře? http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQCVVey7PUXHk9h_&w=639&h=639&url=http%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2F0%2F0a%2FPoopo_1991.jpg

Jordán SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ http://files.miskovsky.webnode.sk/200000183-413dd4238d/o%C3%A1za.jpg

Jak se nazývají občasné toky Vodstvo, fauna a flóra Jak se nazývají občasné toky v arabské poušti?

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ vádí http://libanon.svetadily.cz/userfiles/image/zeme%20sveta/libanon-vlajka.jpg

Obyvatelstvo a hospodářství V těžbě jakých dvou surovin, využívaných v chemickém průmyslu, vynikají státy jihozápadní Asie, zejména Izrael a Jordánsko?

Fosfáty a soli SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ http://img.aktualne.centrum.cz/378/79/3787986-kuvajt-mapa.jpg

BONUS Ve všech státech jihozápadní Asie (Sýrie, Libanon, Jordánsko, Izrael, Jemen, Omán atd.) je dominantním náboženstvím islám.

V Izraeli dominuje judaismus (82%) SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Ne V Izraeli dominuje judaismus (82%) http://nd02.jxs.cz/898/948/e0ab5480d1_52947305_o2.jpg

Obyvatelstvo a hospodářství Jmenujte tři největší izraelská města.

Tel-Aviv, Jeruzalém, Haifa SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Tel-Aviv, Jeruzalém, Haifa http://static.panoramio.com/photos/original/1666208.jpg

Konec kola

POUŽITÉ ZDROJE: ANDĚL, J. - MAREŠ, R. "Starý svět" Asie a Afrika : encyklopedický přehled zemí.  1. vyd. Olomouc : Nakladatelství Olomouc, 1999. 399 s., ISBN 80-7182-085-7. HOLEČEK, M. - JANSKÝ, B. Zeměpis světa 2 : učebnice zeměpisu pro základní školy a viceletá gymnázia. Amerika - Asie. 2. upr. vyd. Praha : Nakladatelství České geografické společnosti, 2001. 72 s. ISBN 80-86034-46-1 :. www.glassschool.cz

POUŽITÉ ZDROJE: www.glassschool.cz Slide č. 9 URL < http://www.tyden.cz/obrazek/mapicka-481ef28def86b_240x250.jpg> [cit. 24.4.2013] www.glassschool.cz