Zemědělské plodiny DUM 14/1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
U vody Živočichové DUM 19/1.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
KRAJE ČR – NÁŠ KRAJ DUM 10/2.
Vlastní jména DUM 9/1.
DUM 19/1.  Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu „ EU-peníze školám“  Autor: Mgr. Jana Lažová  Období: květen 2012  Anotace: metodický.
Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1
Na poli.
DUM 18/1 Tady jsme doma Naše vlast.
Rozdělení hlásek DUM 14/1.
Rostliny a živočichové DUM 12/1
 Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu „ EU-peníze“  Autor: Mgr. Martina Straková  Období: duben 2011  Anotace: metodický materiál.
Přírodověda – 4. ročník ZŠ
VY_32_INOVACE_406, 21. sada, Přírodověda
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Pole.
Rostliny našich polí – obilniny 4. ročník
OPAKOVÁNÍ II. Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_688_2TR_PRV Autor: Mgr.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 10
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 15
Užitkové rostliny.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_163.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
MÍRNÝ PÁS.
Hospodářské rostliny 4. ročník
Hospodářské plodiny.
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
Mgr. Věra Vasiljevičová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekosystém pole Rostliny
AutorMgr. Ludmila Eisová Vytvořeno dne20. března 2012 Odpilotováno dne26. března 2012ve tříděIII.A Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka.
Obilniny VY_52_INOVACE_36 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Hospodářské plodiny.
Zemědělské plodiny Na polích zemědělci pěstují zemědělské plodiny a luštěniny Jsou základem výživy lidí (obilí, brambory, rýže) a hospodářských zvířat.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Pole - kulturní rostliny
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_16_Obiloviny
Společenstva polí Rostliny
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Autor: Mgr. Eva Procházková
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
POLE VY_32_INOVACE_01_pole
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Společné znaky a dělení rostlin (opakování)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 07 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Slované VY_32_INOVACE_3C_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_III.Vu_PĚSTOVÁNÍ.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Transkript prezentace:

Zemědělské plodiny DUM 14/1 NA POLI Zemědělské plodiny DUM 14/1

Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu „ EU-peníze“ Autor: Mgr. Jana Lažová Období: květen 2011 Anotace: metodický materiál do výuky člověk a jeho svět s fotkami a základními informacemi Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji ICT Jazyk: jazyk český Druh učebního materiálu: metodický materiál Cílová skupina: žák Typ vzdělání: základní vzdělání Věková skupina: 1.r. ZŠ, 2.r. ZŠ, 3.r. ZŠ

Pole pole jsou velké úseky (lány) půdy, o které se lidé starají na jaře je uvláčí a zasejí řepu, kukuřici, slunečnici, zasadí brambory tyto rostliny potom zemědělci ošetřují: stříkají proti škůdcům, jednotí, zbavují plevele

Cukrová řepa

Kukuřice

Slunečnice

Brambory

Obilí pšenice, ječmen, žito, oves některé druhy obilí se sejí na jaře, jíká se jim jařiny jiné druhy se sejí na podzim, říká se jim ozim

Pšenice

Ječmen

Žito

Oves

při veškeré práci na poli se používají stroje v létě na pole vyjedou kombajny, posečou obilí, vymlátí zrní a na polích zbudou balíky slámy ostatní plodiny se sklízí na podzim Poté vyjedou traktory, zemědělci lány zorají a pohnojí, aby si pole přes zimu odpočinulo

Otázky: 1. Které zemědělské plodiny se pěstují na poli. 2 Otázky: 1.Které zemědělské plodiny se pěstují na poli? 2. Jaké druhy obilí známe? 3. Co se vyrábí z obilí?

Odkazy http://cs.wikipedia.org/wiki/Pole_(zem%C4%9Bd%C4%9Blstv%C3%AD) http://cs.wikipedia.org/wiki/Cukrov%C3%A1_%C5%99epa http://cs.wikipedia.org/wiki/Kuku%C5%99ice http://cs.wikipedia.org/wiki/Slune%C4%8Dnice http://cs.wikipedia.org/wiki/Obil%C3%AD http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%A1enice http://cs.wikipedia.org/wiki/Je%C4%8Dmen http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDito http://cs.wikipedia.org/wiki/Oves http://cs.wikipedia.org/wiki/Obiln%C3%AD_kombajn http://cs.wikipedia.org/wiki/Brambor Muhlhauserová H, Svobodová J.: Prvouka 2, Nová škola, s.r.o., Brno 2001