Klub českých turistů Čeřínek – Jihlava 5. Hvězdicový výstup na Čeřínek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PKML.
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
PODZIM POD ZELENOU HOROU 32. ročník turistické akce ve dnech v Nepomuku.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
TOUR MORAVA, 0. ročník SPRING SCOOTER CLASSICS, Tour Morava není závod. Jde o přátelské jarní putování. Celkem cca 333km rozděleno do.
Města ČR – orientace na mapě
Zápis dětí do Mateřské školy Pržno •Zapsat děti do mateřské školy si můžete ve středu a ve čtvrtek , vždy od do hodin v.
Po jihlavských stopách Gustava Mahlera, jeho rodiny a přátel
Vážení milovníci historie motorismu !
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
XXVIII. ročník dálkového pochodu
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku ř í j e n Nepomuk.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku z á ř í Nepomuk.
Hamerníkova 12, Jihlava  , IČO: Český svaz ochránců.
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
PODZIM POD ZELENOU HOROU memoriál Jiřího Sedláčka 30. ročník významné turistické akce ve dnech v Nepomuku.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
12. – 14. října 2012 PÁTEK Pivní pochod PPPPPP Podesáté Páteční Pěší Pivní Průzkumný Pochod – pěší trasa IVV - 10 km Nepomuk – Sokolovna.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Prosinec Poslední šlápota, procházka pod Zelenou Horou.
Srdečně Vás zveme a těšíme se na Vás na pochodu Okolo Bohdanče.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červen Nepomuk.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
PRAHA slaví 125 let KČT. pátek neděle centrum oslav Národní zemědělské muzeum – Letná.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku s r p e n Nepomuk.
Zábavná matematika.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Květen Nepomucký pochod S perníkem, turistickým chodníkem, start na nádraží.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Březen Toulání Podbrdím – Rokycansko 22 km.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Únorové počítání.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
® Počátky rozvíjení vlastenectví a češství v Jihlavě Jihlavský Sokol byl založen v roce 1892 jako odpověď na násilnosti proti Jihlavské Besedě, která.
Počátky rozvíjení vlastenectví a češství v Jihlavě Jihlavský Sokol byl založen v roce 1892, jako odpověď na násilnosti proti Jihlavské.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
13. dubna 2013 KČT Nepomuk zajistil autobusový zájezd na toto setkání.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Březen Nepomuk.
Lounky PRO Vratimov, o.s. ( 1 Charitativní sbírka Lounky 06/2013.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Cestovní kancelář Travel Tour
ČLENSKÁ SCHŮZE 2009 Nejbližší klubové akce – prosinec 2009 a leden 2010.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Nejlákavější kulturní památka
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Narozen ve Vraném u Slaného Od roku 1910 lékárníkem v Jihlavě zvolen předsedou nově vzniklého Turistického klubu Čeřínek –
Přednost početních operací
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Zadání úkolu, závazný služební program akce
Fy – sekunda Yveta Ančincová
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
KTV Pržno Září Program KTV Informace k zahájení nového školního roku Informace k zahájení nového školního roku Naši oslavenci Naši oslavenci Co.
Klub českých turistů Bedřichov Jihlava pořádá dne studánkovou vycházku Luka nad Jihlavou - Bítovčice. Sraz v Lukách nad Jihlavou na nádraží.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Květen Nepomuk.
výstup na Stránský vrch a přátelské posezení u Křenků ve Stránském
PODZIM POD ZELENOU HOROU 34. ročník turistické akce ve dnech v Nepomuku.
Plzenecká 50 TJ Sokol Starý Plzenec a Asociace sportu pro všechny
Transkript prezentace:

Klub českých turistů Čeřínek – Jihlava 5. Hvězdicový výstup na Čeřínek zve na 5. Hvězdicový výstup na Čeřínek Sobota 22. června 2013 Start: libovolný Cíl: chata KČT na Čeřínku, kontrola od 10:00 – 16:00 hodin Odměna: diplom, razítko pochodu Startovné: členové KČT 20 Kč, ostatní 30 Kč, děti 10 Kč Stravování: na trati z vlastních zásob, v cíli občerstvení, restaurace Čeřínek je v provozu

Trasy Vítáni jsou také cyklisté, trasa dle vlastního výběru. Trasy jsou na mapě č. 79 – Jihlavsko Trasa: libovolná vedoucí přes Čeřínek, doporučené pěší výstupové trasy: Jihlava (Na Dolině)ČTZ – Rantířov – Dvorce – Čeřínek (16 km) Rantířov ČTZ – Dvorce – Čeřínek (10,5 km) Dvorce ČTZ – Čeřínek (7 km) Hubenov ČTZ – Mirošov – Čeřínek (4 km) Dolní Cerekev ŽTZ – Čeřínek (5,5 km) Dolní Cerekev MTZ – Dolní Hutě – Nový Hojkov (9 km) Dolní Cerekev MTZ – Dolní Hutě ČTZ – Čeřínek (8 km) Horní Cerekev MTZ – Zadní Pole – Těšenov – Honzův Mlýn ČTZ – Čeřínek (18,5 km) Batelov ZTZ – Zadní Pole MTZ – Těšenov – Honzův Mlýn ČTZ – Čeřínek (16 km) Křemešník ČTZ – Nový Rychnov – Čeřínek (12 km) Nový Rychnov ČTZ – Čeřínek (7,5 km) Třešť MTZ – Špičák ZTZ – Jezdovice – Dolní Cerekev ŽTZ – Čeřínek (16,5 km) Jezdovice ZTZ – Dolní Cerekev ŽTZ – Čeřínek (9,5km) Kostelec ZTZ – Čeřínek (5 km) (ČTZ – červená turistická značka, MTZ – modrá, ZTZ – zelená, ŽTZ – žlutá) Vítáni jsou také cyklisté, trasa dle vlastního výběru.

Informace Dopravní možnosti tam: Zpět: Sestupové trasy získáte obrácením výstupových tras, kombinací zvolené výstupové a sestupové trasy si určíte celou trasu pochodu. Upozornění: akce se koná za každého počasí, děti se mohou zúčastnit pouze v doprovodu dospělé osoby, účastníci výstupu nejsou pojištěni. Dopravní možnosti tam: Odjezdy vlaků z Jihlavy: 7:33; 9:41; 12:41; příjezdy do Kostelce: 7:59; 10:02; 13:01 hod. Nebo rychlíkem z Jihlavy: 9:25; 11:25; 13:25; příjezd Kostelec: 9:45; 11:43; 13:43 hod. Odjezd vlaku z Pelhřimova 7:30; 9:25; příjezd do Horní Cerekve 7:54; 9:50 hod. Odjezd vlaku z Telče: 9:02; příjezd Kostelec: 9:38 hod. Odjezd autobusu z Jihlavy 9:25, příjezd do Hubenova 9:36 hod. Zpět: Odjezdy vlaků z Kostelce (směr Jihlava): 13:02; 14:45; 16:47; 14:15R; 16:15R; 18:15R hod. Odjezdy vlaků z Kostelce (směr Slavonice): 15:12; 17:10 hod. Kvůli možné změně jízdního řádu si před akcí zkontrolujte odjezdy vlaků. Předseda OKČT Čeřínek: Jiří Veselý, Horní 31, 586 01 Jihlava mobil: 604 456 475, e-mail: jves31@seznam.cz Informace: Míša Svatošová, Máchova 10, 586 01 Jihlava mobil: 606 194 366, e-mail: misasvatosova@seznam.cz

foto: Jiří Veselý

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: M + M Svatošovi

foto: Jiří Veselý

foto: M + M Svatošovi

foto: Jiří Veselý

foto: M + M Svatošovi

foto: Jiří Veselý

Výroční turistická známka První turistická chata na Čeřínku – 100 let, č. 1210 – 22. června 2013 Turistická chata na Čeřínku, Hutě 14, 588 51 Batelov http://www.chata-cerinek.cz/ http://turisticke-znamky.cz/

Hvězdicový výstup na Čeřínek byl oslavou 100 Hvězdicový výstup na Čeřínek byl oslavou 100. výročí postavení první turistické chaty na Jihlavsku Sobotní počasí přálo vycházkám a tak během dne postupně dorazili na prostranství před chatami na Čeřínku návštěvníci, kteří podle nabídky organizátorů zvolili různé přístupové trasy a délku pochodu přizpůsobili svým možnostem. V cíli je očekávali pořadatelé, mile překvapení, že z tolika lákavých možností nabízených 22. června v regionu, zvolilo 95 příchozích právě výstup na Čeřínek – tím kromě sportovního a rekreačního výkonu projevili i zájem o historii turistiky na Jihlavsku. Sešli se tu členové několika odborů Klubu českých turistů na Vysočině i lidé, kteří se o pořádání akce dozvěděli z médií a chtěli poznat zajímavou lokalitu, nechyběli ani cyklisté a lidé s dětmi v kočárku. Chaty na Čeřínku jsou neodmyslitelně spjaty s počátky turistiky v oblasti – je to právě sto let, kdy na výrazném zalesněném kopci, snadno přístupném z Jihlavy, Třešti i Telče, postavili čeští lyžaři ochrannou chatu, která přitahovala množství návštěvníků nejen v zimě. Nadšenci na Čeřínek chodili, stejně jako dnešní turisté, po trasách od vlaku z Kostelce a Dolní Cerekve v takovém počtu, že si situace po deseti letech vyžádala vybudování další, velké budovy. Středem pozornosti však byla tzv. „malá“ chata, která se ve výborné kondici dožívá v těchto dnech sta let – se zájmem si ji prohlédli a historické zajímavosti od pořadatelů vyslechli mnozí pochodníci. Jako vzácný suvenýr si sběratelé odnášeli novou turistickou dřevěnou známku vydanou ke 100. výročí postavení první turistické chaty na Čeřínku a spokojeni byli i ti, kdo ve svých záznamnících shromažďují turistické vizitky – v nabídce jsou zdejší chaty v letní i zimní variantě. Součástí dnešního pátého hvězdicového pochodu na Čeřínek byla i akce Vystup na svůj vrchol, proto turisté finančně podpořili výstavbu Bezručovy chaty na Lysé hoře v Beskydech. Příjemným okamžikem bylo předání Veřejného uznání s  medailí Mirku Svatošovi za mimořádně prospěšnou činnost pro českou turistiku, a diplomů několika členům KČT Čeřínek, jejichž práce byla oceněna při příležitosti letošních oslav 125. výročí založení KČT – zde na místě tak významném pro turistiku na Jihlavsku a za přítomnosti přátel ze všech jihlavských turistických odborů vyznělo předání velmi slavnostně. Všichni účastníci byli odměněni pamětním listem, moučníky napečenými členkami pořádajícího turistického odboru a drobnými dárky a mapami, které věnovalo město Jihlava. Mnozí využili možnosti posedět u ohýnku při opékání klobásek a zazpívat si za doprovodu harmoniky, jejíž tóny zněly i v restauraci „velké“ chaty, která s novým nájemcem viditelně okřála a je k turistům velmi vstřícná. 23. června 2013 Míša Svatošová, KČT Čeřínek Jihlava