Savana Obr. 1 – Savana – Gambie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
(PRÁCI ZAHÁJÍTE STISKNUTÍM KLÁVESY F5)
Advertisements

Otáčivé účinky síly PÁKA
ÚVOD DO DĚJEPISU II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Logopedické pexeso M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Afrika SOUTĚŽ RISKUJ Pokračovat Zdroje obrázků
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Pouště Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Tundra a polární pustina
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
ČLOVĚK ROZUMNÝ (HOMO SAPIENS)
VÝVOJ ZEMĚ III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Alkany Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VÝVOJ ZEMĚ I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ÚVOD DO DĚJEPISU III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
FYZIKÁLNÍ KUFR Pohyb tělesa (7. ročník)
Tropický deštný les Obr. 1 – Rio Madre de Dios (Peru)
Lesy mírného pásu Obr. 1 – Listnatý les
Puzzle – jehličnaté stromy
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
ČLOVĚK ROZUMNÝ (HOMO SAPIENS SAPIENS)
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
vytvořený v projektu OP VK
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
Savany.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_225_Savany AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 6.,
(PRÁCI ZAHÁJÍTE STISKNUTÍM KLÁVESY F5)
SAVANY.
Půdní typy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Savany VY_32_INOVACE_43_12_Savany autor: Helena Nováková
Pohádkový okruh Pacifikem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jezera, bažiny a rybníky
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Savany.
SAVANY ze špan ě lského sabanas = neobd ě lávaná p ů da Bayerová, Golasová, Novák, Tkáč.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Savana velká stáda zvířat na travnatých pláních travnatý porost.
Afrika – úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Podnební pásy Elena a Eliška.
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Tropický pás-savana.
Savana Obr. 1 – Savana – Gambie
než začnete prohlížet prezentaci ...
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
VY_32_INOVACE_16_Z_SAVANY
Afrika – úvod Obr. 0 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
VY_32_INOVACE_
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
ŽIVOČICHOVÉ SAVAN Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Savany.
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Základní škola, Hradec Králové
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
SAVANY.
Savany Tropická travnatá území Oblasti: na S a na J od tropických lesů J Amerika, V Afrika, Austrálie.
Transkript prezentace:

Savana Obr. 1 – Savana – Gambie Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Přírodní poměry a rozdělení Travnatá oblast tropického a subtropického pásu Rozdělení: Vlhké vznik v oblasti vykácených tropických deštných lesů např. oblast Guinejského zálivu Suché pokryty 1-2 metry vysokými travinami (využití – pastviny pro dobytek) např. v oblasti východní Afriky Zaplavované vznik na nepropustném podloží (v období dešťů se mění v bažinatou oblast) např. Pantanal (Brazílie) Obr. 2 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Rozložení ve světě Nejznámější – oblasti Afriky, sever Austrálie, Přední a Zadní Indie, část Brazílie a střední Ameriky Obr. 3 – Savana Červené šipky označují místa ve světe, kde najdeme savany Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Fauna Afrika zebra, žirafa, antilopa, pakůň, lev, nosorožec, slon Obr. 4 – Klokan Fauna Afrika zebra, žirafa, antilopa, pakůň, lev, nosorožec, slon Jižní Amerika mravenečník, pásovec, puma, jaguár, vlk hřivnatý Austrálie klokan, koala, pes Dingo Obr. 5 – Nosorožec Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Flóra Vlhké savany Suché savany Obr. 6 – Blahovičník Vlhké savany 2 – 4 metry vysoké traviny (tzv. sloní tráva) ojedinělé stromy Suché savany 1 – 2 metry vysoké traviny Afrika – ojedinělé stromy (baobab) Austrálie – ojedinělé stromy (blahovičníky = eukalypty) Obr. 7 – Baobab Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Zajímavosti a problémy V případě dostatku vody lze využít pro zemědělství proso, čirok, batáty, bavlník Využití pro pastevectví Místní názvy savan: Llanos – Venezuela, Kolumbie Campos – Brazílie Obr. 8 – Bavlník Problémy: Pytláctví – rozšířeno i v národních parcích (např. Serengetti, Virunga) Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Použité zdroje informací Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-09-13]. Dostupné pod licencí Creative Commons na http://www.wikimedia.org. Obr.1 - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kiang_West_savanna.jpg Obr.2 – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Savanna_fire_Bild1215.jpg Obr.3 – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:K%C3%B6ppen-vereinfacht.svg Obr.6 – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eucalyptus_todtiana.jpg Obr.7 – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SenegalBaobab.jpg Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-09-13]. Dostupné pod licencí GNU Free Documentation License na http://www.wikimedia.org. Obr.4 – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kangaroo_and_joey03.jpg Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-09-13]. Dostupné pod licencí Public domain na http://www.wikimedia.org. Obr.5 – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nashorn-001.jpg Obr.8 – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cotton.JPG Ostatní informace byly vytvořeny z vlastních zdrojů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.