(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r. 1955 (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Od pásku k bezpáskovému workflow Zlín Ing. Pavel Čermák Česká televize TS Brno.
Božena Jirků od redaktorky Československé televize k výkonné ředitelce Nadace Charty 77 a ředitelce Konta BARIÉRY Praha 18. července 2013.
VISK 7 J. Polišenský. Historie ochrany knihovních fondů v NK ČR •1994 vznik odboru ochrany knihovních fondů •1995 dokončení Centrálního depozitáře v Hostivaři.
Automatické titulkování živých pořadů České televize – současný stav a výhled do budoucna Luděk Müller Katedra kybernetiky, Fakulta aplikovaných.
HOSPODÁŘSKÉ DĚJINY 5HD200 CVIČENÍ IX. Prezentace je výstupem v rámci projektu „Inovace výuky předmětu Hospodářské dějiny (cvičení)”, FRVŠ č.1492 /2009.
Dlouhodobý plán programového rozvoje
Mezinárodní den prodavačů cibule. II. Poválečné období • A. Platit, ale čím?, • B. Válka s mloky, • C. Poprvé živě!,
Vývoj reprodukce zvuku a obrazu před 2.světovou válkou
Nový dětský okruh České televize
Tato prezentace byla vytvořena
Populární hudba v letech v ČSR
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Pohled do historie vydávání odborné literatury v Českých zemích
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Počátky televizního vysílání v Československu Přednáška kurzu Audiovizuální žurnalistická média J 1031.
Historie České televize
Návštěvnické centrum Thun 1794 a.s.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Elektrotechnika Přenosová technika
Sladařský ústav Brno VÚPS, a.s. (P 6)
Chronologický přehled vývoje médií Marek Matějka.
Nejsložitější integrovaný obvod
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Je kolektivní halový sport…
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Technologická historie videa a magnetického záznamu.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Přenosová technika Přijímače pro digitální televizní vysílání EL31 Ing. Ludmila Nevařilová.
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
Spolupráce nebo boj s médii aneb
Jaké budou dětské zprávy na ČT :D?
AUTOMOBIL SNŮ Závěrečný projekt z designu průmyslových výrobků Ing. Eliška A. Kubičková Fakulta strojní ZČU.
DIGImedia Česká televize DIGImedia Dodatkové služby Česká televize.
AK signal Brno a.s. Ing. Ladislav Polcar AK signal Brno a.s.
Televizní vysílání v České republice
ČESKÁ TELEVIZNÍ ŽURNALISTIKA VE 20. STOLETÍ
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
REKULTIVACE Severočeský hnědouhelný revír se rozkládá na přibližně 70 km délky a km šířky mezi městy Ústí nad Labem a Kadaň Severočeský hnědouhelný.
Programová koncepce ČT :D

Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
NEON TV Televizní studio UTB Mgr. Jan Čada, tel.:
Televize 8. ročník.
Česká soukromá televizní stanice Janoštíková Tereza IV.E.
Přímé přenosy Petr Janda.
Exkurz do kultury dětí a mládeže
INFORMATIKA Historie pc.
Vysílací věž se začala stavět počátkem r. 1955, dokončena za necelý rok s nainstalovanou provizorní anténou pro vysílání na prvním televizním kanále.
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
KIT digital Czech a.s. Praha, září 2009strana : 1 KIT digital Czech a.s. Představení společnosti 14. září 2009 initiate data media.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast90. léta – nástup nové generace režisérů Datum vytvoření RočníkČtvrtý Stručný obsahPřehled.
Vývoj Československé, České a Slovenské televize od počátku po současnost Prezentace seminární práce do předmětu společenskovědní seminář.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Multimédia- zvuk , TV, příslušenství
Seznámení s titulkováním pro neslyšící
Chronologický přehled vývoje médií
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
Název projektu: Isle of Dogs (Psí Ostrov)
Hudebně - vzdělávací a zábavný program pro veřejnost
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_27_Televizní pořady
Jak vzniklo ČT D a první výsledky
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Transkript prezentace:

(X/Y)něconěcoHT1

Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské studio netvořily společnou instituci – dvě na sobě nezávislé televize Vysílání 3x týdně, převážně filmy, od Silvestra Od 1956 první přenosové vozy Divadelní vystoupení, sportovní přenosy 1958 – propojení Ostravy a Prahy -> výměna pořadů

Studio Ostrava v současnosti Týdně vyrobí cca 920 minut pořadů Přenosové vozy najezdí cca kilometrů Disponuje 3-mi studii, 6-ti střižnami, 2-mi pracovišti pro zvuk, režijním komplexem, komplexem pro živé vysílání V součastnosti jeden pětikamerový a dvoukamerový přenosový vůz

Studio Brno Vzniklo v červnu 1961 – 4. studio Československé televize Zpočátku studio vysílalo pouze z Typosu – tady mělo k dispozici jen malé prostory v mezipatře Zpočátku výroba především zábavných pořadů a zpravodajství 1964 – studio vyřazeno z provozu kvůli požáru, pravidelné vysílání stále v provozu (přenosový vůz) Počátkem 70.let pravidelné dětské soutěžní pořady – Hip Hap Hop, AZ-kvíz (dodnes)

Televizní technika v Brně První vybavení z rozebraného přenosového vozu Brzy po vzniku získalo přenosový vůz, který zajišťoval většinu výroby – 1963 nahrazen novějším Po požáru obměna televizní techniky První opravdu funkční zařízení pro magnetický záznam obrazu mělo Televizní studio Brno k dispozici až od roku 1970 Elektronková technologie nahrazena roku 1978 tranzistorovou technologií

Studio Brno v současnosti Současné 3 centra a 2 zpravodajské pracoviště Centrum dramatické, divadelní a zábavné tvorby Centrum dokumentární a hudební tvorby Centrum náboženské tvorby Redakce zpravodajství Redakce sportu Zábavné a soutěžní pořady, pohádky, seriály, filmy, dokumenty, hudební a náboženské pořady